Va mai amintiți de gluma lui Traian Bsescu?

Va mai amintiți cum a spus ca dect s-o sug la o mulțime de licurici mici europeni, mai bine o suge o singura data, la licuriciul cel mare american? E celebra! A ajuns in presa, s-a discutat despre ea chiar si la Palatul Elysee! Iar politicienii francezi au ras cu pofta: las, o sa vad el ca SUA e departe peste ocean, iar noi suntem aici, aproape.

Va amintiți cum au srit de fund in sus atunci, Victor Ponta si Crin Antonescu: poporul romn e un popor mndru, demn, așa si pe dincolo…poporul romn nu face, cic, politica in genunchi, ca Bsescu…poporul romn merita niște conductori demni (așa, ca noi).

Ei, uite ca eu n-am uitat! Si de trei sptmni, rd cu hohote cnd ii vad pe cei doi conductori demni, cum stau in genunchi si o iau la greu! Si nu doar de la licuriciul cel mare, cum vroia Traian Bsescu: ci de la toți licuricii, pe rnd! Nici n-a ajuns bine la putere, ca USL a fost fcuta “poșt” de toata lumea: si de SUA, si de UE, si de FMI, si de toata presa internaționala.

Așa ca, pn la urma, Traian Bsescu s-a dovedit mult prea optimist: situația Romniei a ajuns mult mai rea.

Primul licurici: FMI.

ntlnirea cu FMI a fost de tot rasul!

Cnd erau in opoziție, Ponta si cu Antonescu au fcut mare scandal: e inadmisibil, cic, sa mprumuți atția bani si sa vinzi viitorul tarii (lucru cu care am fost de acord!). In 2011, chiar au refuzat public sa se ntlneasc cu “nemernicul” Jeffrey Franks și au cerut FMI sa-i interzic lui Boc sa mreasc salariile: “in al doilea semestru al anului 2012, sa acorzi mriri de pensii si salarii reprezint o msura interzisa prin legea responsabilitții fiscale” (Victor Ponta).

Dup ce-au venit la putere, primul lucru pe care l-au fcut: s-au mprumutat fr numr (la dobnzi mult mai mari ca Bsescu). Iar banii mprumutați nu s-au dus in investiții (c orice investiție a fost blocata). Ci exact in creșteri de salarii! Pi cum e, bre, cu “viitorul țrii”? Cum e cu legea responsabilitții fiscale?

Dar nu asta a fost cel mai amuzant, c toata lumea știa deja c politicienii romni sunt mnctori de rahat. Nu, culmea amuzamentului a fost cnd s-au aruncat ei in genunchi, in fața delegației FMI, si s-au rugat sa…mai prelungeascacordul! Chiar daca FMI nu mai da bani Romniei, mcar sa semneze, acolo, o hrtie. Ca fr un acord semnat, pana si bncile private refuza sa mai mprumute Romnia: exact cum se ntmpla si cu Grecia.

Cu alte cuvinte: am luat-o, am nghițit-o pe toata si mai vrem, domnule Licurici! Hahahaha….

Al doilea licurici: Germania.

Aici, Antonescu si Ponta si-au fcut-o cu mna lor. De fapt, cu gura lor:

 • Angela Merkel:“statul de drept a fost nclcat in mod inacceptabil in Romnia”
 • Crin Antonescu: “S-l ia in Germania doamna Merkel, Germania e o țar mare, prosper, s-i dea acolo o bucțic de pmnt lui Bsescu si PDL-ului, s se joace acolo de-a Bsescu. n Romnia, nu!”
 • Victor Ponta:“Nu Angela Merkel voteaz la referendumul de pe 29 iulie […] niciun creștin-democrat german nu o sa-si mai permit sa jigneasc poporul romn […] Ce, suntem colonie?”.

Al treilea licurici, cel mare: Statele Unite.

Philip Gordon, trimis special al Guvernului SUA:

 • “Au existat acuzaii credibile de vot ilegal masiv la referendum”
 • “au fost demersuri de schimbare a listelor cu votani, care ar schimba cvorumul de vot i, se pare, ncercri de presiune asupra Curii Constituionale privind validarea referendumului.”
 • “Toate aceste acuzaii au ridicat semne de ntrebare privind legitimitatea oricrui rezultat care este ateptat”.

USL nu va guvernaniciodat, mpotriva SUA si Germaniei.

Crin Antonescu vorbea de parca Romnia ar fi țara lui: pi nu este! Cnd ai o cas, poți sa dai afar din ea pe cine vrei. Dar daca ai pus casa gaj la banc si daca nu-ti mai pltești mprumutul, casa aia nu mai e a ta: e a bncii! Banca hotrște cine sta in casa: iar tu dormi afar, in mașina! Milioane de romni au in clipa asta datorii nepltite la bnci, si știu despre ce vorbesc.

Ei bine, Romnia e in aceeași situație. Statul romn triește pe banii americani si germani. Nu pe banii lui!

“Ce, suntem colonie?” Da, sunteți colonie!

Si e timpul s-o spunem pe faț. O țara cu 100 de miliarde de euro datorii, care mprumuta 2.5 milioane de euro pe ora, ca sa-si acopere cheltuielile curente (salarii si pensii), este o colonie. In clipa cnd nu-ti mai poți plti pensiile si salariile din taxe si impozite, nu mai ești o tara independenta.

De 20 de ani, toate guvernele s-au mprumutat la greu: si Vcroiu, si Convenția Democratica, si Nstase, si Triceanu, si Boc, si Ponta.Le-a convenitsa aib pace social, ca s fure și ei liniștiți. Acum Ponta da vina pe Bsescu, iar Bsescu pe Triceanu: dar adevrul e ca de vina sunt toți. Iar poporul romn ce-a fcut? Pi nimic; a stat si s-a uitat. A fost mulțumit ca-i vin banii, la sfrșit de lun.

Vreți independent? Simplu:

 • Opriți plata pensiilor si concediați-i pe bugetari: pe toți!
 • Privatizați Casa de Pensii si externalizați serviciile statului: pe toate!
 • Scdeți taxele si tiați drepturile angajaților: ca sa mearg economia si sa vina investitorii.
 • Eliminați salariul minim pe economie si tiați dreptul la concediu si zilele libere: pe toate!
 • Nu mai dați ajutor de șomaj sutelor de mii de analfabeți care au picat la BAC. Nici sutelor de mii de absolvenți de facultate, prea prosti ca sa-si gseasc de munca.
 • Eliminați medicamentele compensate: pe toate!
 • Adic puneți curul la munca, cheltuiți mai puțin, renunțați la protecția sociala – si atunci o sa fiți o tara si bogata, si independenta.

A, nu v convine? E inuman? Mor btrnii de foame? Țip bieții copii, ca sunt “exploatați” de patroni si nu mai au timp sa frece menta pe Facebook?

Ei, atunci treci in genunchi, popor romn! Si deschide gura mare, c sunt mulți licurici la rnd!

sursa: capitalism pe paine

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *