Mai multe organizaii non-guvernamentale, printre care i fundaii care militeaz pentru drepturile familiilor, dar i asociaii ale meterilor populari, i manifest ngrijorarea fa de atacurile mpotriva predrii religiei n coli.

„Stimat Doamn Ministru Ecaterina Andronescu, (…)De ani buni, la fiecare debut de an școlar, aceste organizații, care, deși nu au reprezentativitate real, se pretind a fi reprezentanți ai societții civile, ncearc pe toate cile posibile nu numai eliminarea simbolurilor religioase din școli, ci și eliminarea predrii religiei, n paralel cu promovarea secularismului agresiv și a unei pretinse „toleranțe” faț de anumite categorii „discriminate” religios”, atrag atenia reprezentanii ONG-urilor.

Despre noua solicitare de modificare a manualelor de religie, spun c „este o alt diversiune”, ce are ca scop scoaterea materiei din curricula colar.

„ntruct nu au reușit s obțin modificarea legii n sensul dorit (eliminarea orei de religie), secular-ateiștii urmresc s fac practic inutil predarea acestei materii prin transformarea cursului de religie ntr-unul de istorie clduț, din care s fie scoase referirile la sistemul de valori tradiționale, moral-religioase. Cei n cauz și motiveaz acțiunile prin pretinsa grij faț de copiii ndoctrinați cu o „religie intolerant și agresiv”, ns ei nșiși promoveaz o agend ideologic agresiv și realmente intolerant la adresa persoanelor cu convingeri moral-religioase”.

Semnatarii scrisorii contest i modul n care se ncearc intimidarea directorilor colilor. „Am aflat, de asemenea, cu stupoare despre o tentativ, de inspirație bolșevic, de intimidare a directorilor de școli, amenințați cu plngeri penale pentru vini nchipuite privind modalitatea de organizare a orelor de religie. Dorim s v informm și v rugm s transmiteți celor vizați c v oferim asistenț juridic gratuit prin juriștii și avocații noștri. De altfel, v reamintim c n urm cu 6 ani am avut o astfel de colaborare de succes. Atunci a avut loc o ncercare de ndeprtare a simbolurilor religioase din școli, coordonat de aceleași persoane, cu sprijinul unei instituții a statului (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminrii). Spre meritul comun, ministerul pe care l conduceți și organizațiile noastre au reușit contracararea n instanț a acestui atac”.

Printre semnatarii acestei scrisori se numr Asociaia Provita, Aliana Familiilor din Romnia, dar i Asociaia Meterilor Populari din Bucovina i Asociaia „Art i Tradiii Meteugreti” din Alba.

sursa:EVZ.ro

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.