Mai multe organizații non-guvernamentale, printre care și fundații care militează pentru drepturile familiilor, dar și asociații ale meșterilor populari, își manifestă îngrijorarea față de atacurile împotriva predării religiei în școli.

„Stimată Doamnă Ministru Ecaterina Andronescu, (…)De ani buni, la fiecare debut de an școlar, aceste organizații, care, deși nu au reprezentativitate reală, se pretind a fi reprezentanți ai societății civile, încearcă pe toate căile posibile nu numai eliminarea simbolurilor religioase din școli, ci și eliminarea predării religiei, în paralel cu promovarea secularismului agresiv și a unei pretinse „toleranțe” față de anumite categorii „discriminate” religios”, atrag atenția reprezentanții ONG-urilor.

Despre noua solicitare de modificare a manualelor de religie, spun că „este o altă diversiune”, ce are ca scop scoaterea materiei din curricula școlară.

„Întrucât nu au reușit să obțină modificarea legii în sensul dorit (eliminarea orei de religie), secular-ateiștii urmăresc să facă practic inutilă predarea acestei materii prin transformarea cursului de religie într-unul de istorie călduță, din care să fie scoase referirile la sistemul de valori tradiționale, moral-religioase. Cei în cauză își motivează acțiunile prin pretinsa grijă față de copiii îndoctrinați cu o „religie intolerantă și agresivă”, însă ei înșiși promovează o agendă ideologică agresivă și realmente intolerantă la adresa persoanelor cu convingeri moral-religioase”.

Semnatarii scrisorii contestă și modul în care se încearcă intimidarea directorilor școlilor. „Am aflat, de asemenea, cu stupoare despre o tentativă, de inspirație bolșevică, de intimidare a directorilor de școli, amenințați cu plângeri penale pentru vini închipuite privind modalitatea de organizare a orelor de religie. Dorim să vă informăm și vă rugăm să transmiteți celor vizați că vă oferim asistență juridică gratuită prin juriștii și avocații noștri. De altfel, vă reamintim că în urmă cu 6 ani am avut o astfel de colaborare de succes. Atunci a avut loc o încercare de îndepărtare a simbolurilor religioase din școli, coordonată de aceleași persoane, cu sprijinul unei instituții a statului (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Spre meritul comun, ministerul pe care îl conduceți și organizațiile noastre au reușit contracararea în instanță a acestui atac”.

Printre semnatarii acestei scrisori se numără Asociația Provita, Alianța Familiilor din România, dar și Asociația Meșterilor Populari din Bucovina și Asociația „Artă și Tradiții Meșteșugărești” din Alba.

sursa: EVZ.ro 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares