Ministerul rus al Afacerilor Externe consideră România STAT INAMIC ?!

Ministerul rus al Afacerilor Externe se opune ca o statie de metrou din Sankt Petersburg sa se numeasca “Bucuresti”, transmitand o scrisoarea in acest sens catre primaria orasului Sankt Petersburg, relateaza postul de radio Russkaia Slujba Novostei, citat de Mediafax.

Romania este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relatiile cu Bucurestiul stagneaza“, anunta scrisoarea Ministerului rus de Externe, potrivit postului de radio citat.

In plus, diplomatia rusa precizeaza ca Romania sprijina NATO, iar acesti factori sunt suficienti pentru ca statiei de metrou sa i se dea o alta denumire, transmite corespondentul postului de radio de la Sankt Petersburg.

Cu toate acestea, decizia finala in legatura cu denumirea statiei ramane de competenta autoritatilor locale. Comisia de toponimie a administrației din Sankt Petersburg a decis însă să mențină denumirea stației de metrou București (Buharestskaia), argumentând că arhitectura stației, care va fi inaugurată în decembrie, cuprinde deja imagini cu capitala României,

Asemenea cazuri de ingerinte in activitatea comisiei toponimice nu au mai existat in istoria Sankt Petersburgului, potrivit corespondentului postului de radio rus.

Russkaia Slujba Novostei aminteste ca statia de metrou “Bucuresti”(Buharestskaia) urmeaza sa fie deschisa in Cupcino, la periferia Sankt-Peterburgului, in decembrie 2012.

sursa: hotnews 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *