ProcesulncareliderulMISA,GregorianBivolaru, l acuzpefostulviceprim-ministrualguvernuluiPetreRoman,GeluVoican-Voiculescudecolaborarecusecuritateas-afinalizatdupdoianide tergiversri. Decizia nu este definitiv.

Curtea de Apel Bucureti a respins, la data de 25 septembrie 2012, contestaia fcut deGregorianBivolaru, dar i de revoluionarul Marius Mioc, mpotriva verdictului dat de CNSAS, potrivit cruiaGeluVoican-Voiculescunu a colaboratcusecuritateacomunist. Decizia nu este definitiv, i poate fi contestatcurecurs la Curtea Suprem de Justiie.GregorianBivolarua sesizat, la 29 iunie 2010, Curtea de Apel Bucureti i cere s se constate cGeluVoican- Voiculescua fost informatoralSecuritii.LiderulMISA, celcaren 2005 a fugit din Romnia, susine c arestarea i condamnareasa, n 1984, s-au datorat delaiunilor luiVoican-Voiculescu.

GregorianBivolaru(58 deani), zis „Guru” sau „Grig”, domiciliat n prezent n Suedia,custatut de azilant politic, a trimis o sesizare judectorilor Curii de Apel Bucureti crora le cere s-l declare colaboratoralSecuritiipefostulviceprim-ministrualRomniei,GeluVoican Voiculescu. Motivul invocat deliderulMicrii de Integrare Spiritual n Absolut (MISA) este acela c n urma delaiunilor date defostuldemnitar, el ar fi fost arestat n 1984, condamnat la un an i jumtate de nchisoare i internatcufora n Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare.

CNSAS: Nu a colaboratcusecuritatea

Potrivit CNSAS,GeluVoican Voiculescua fost n atenia fostei Securiti att n calitate de urmrit, ct i n cea de surs. El ar fi primit mai multe nume informative: „Virgil”- (1973), „Viorel” i „Clugrul”- (1977-1985), i ar fi dat mai multe note, unele din proprie iniiativ, despre rude i prieteni- printrecareGregorianBivolaru-, profesorul Mario Sorin Vasilescu sau inginerul Alexandru Tocineanu. La 23 februarie 2010, Colegiul CNSAS a decis c Voiculescu nu a colaboratcufosta Securitate.

Acuzaii: notele „Clugrului” se regseau n rechizitoriul lui „Guru”

Cea mai grav acuzaiepecare„Guru” i-o aduce lui Voiculescu este c pasaje ntregi din rechizitoriul de la 20 august 1984, princareBivolarua fost trimis n judecat, se aseamncunotele „Clugrului”.„Sunt izbitoare i sunt de natur s dovedeasc c informaiile furnizate de ctre acesta erau de natur a aduce atingere drepturilor i libertilor fundamentale ale subsemnatului“, mai noteazGregorianBivolaru.LiderulMISAmai arat c, potrivit delaiunilor, Voiculescu avea acces la documente i la informaiile deinute de Securitate atunci cnds-areferit la „fotografiile instantanee” de la percheziie.Bivolarui reamintete lui Voiculescu refuzul dea-lajuta s fie externat din spitalul de psihiatrie n zilele Revoluiei din decembrie 1989.

Marius Mioc: “Viza prin aceste informaii s ngrdeasc drepturi i liberti fundamentale”

Revoluionarul Marius Mioc a fost nemulumit de verdictul dat de CNSAS i a cerut instanei s constate colaborarea lui Voica-Voiculescu. „n concluzie, prtul a dat Securitii informaii despre activiti sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist (nfiinarea de cercuri yoga fiind o astfel de activitate n condiiile interzicerii acelor cercuri de ctre regim; deasemenea inerea de conferinepediferite subiecte), viznd prin aceste informaii s ngrdeasc drepturi i liberti fundamentale ale omului, precum dreptul de liber exprimare, dreptul de asociere, dreptul de ntrunire, dreptul de mplinire profesional, dreptul la imagine, dreptul la via personal. Faptul respectiv a fost sesizat de altfel chiar i de Direcia Juridic a CNSAS,caren avizul ei se pronun pentru stabilirea calitii de colaboratoralsecuritii pentru domnulVoican Voiculescu”, susinea revoluionarul Marius Mioc.

sursa: evz.ro

Comentariu rapcea.ro: decizia Curții de Apel București este cel puțin surprinztoare n condițiile n care procesul verbal al ședinței de analiz CNSAS al dosarului lui Gelu Voican Voiculescu se concluzioneaz c acesta a fcut poliție politic, ns decizia CNSAS este “pe invers” și n scoate basma curat pe “Clugr” datorit unor “intervenții” la nivel nalt… Vom vedea ce va fi la recurs, la nalta Curte de CAsație și Justiție… Dac hotrrea va fi casat și Gelu Voican va fi considerat c a fcut poliție politic, va pierde pensia de fost director al SRI (pentru c art. 27 din Legea 14/1992 privind activitatea Serviciului Romn de Informații, “Nu pot activa in Serviciul Roman de Informatii aceia care, facind parte din structurile represive ale statului totalitar, au comis abuzuri, informatorii si colaboratorii securitatii, precum si fostii activisti ai partidului comunist, vinovati de fapteindreptate impotriva drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.“)

Pe e alt parte, dac pierde procesul, Voican nu va mai putea fi relansat n funcții publice, așa cum dorește USL-ul s o fac dup alegerile din iarn… ns probabil c nu va pierde, cci va da din nou fuga la ttuca Iliescu s i se plng, cum a fcut-o și n problema cu vila n care locuiește, iar Ilici va apsa nc o dat pe butoanele roșii ale justiției aservite politic și gata, Geluțu va scpa de problema cu yoghinii cei scitori.

ntlnirea lui Voican cu Petric Groza a fost interesant. S-a petrecut dup mitingul de la Ministerul Justiției, exact la final, cnd Gelu Voican venea la minister, cu treab (oare ce treab o avea un simplu particular cu Ministrul Justiției – c pe noi, o grmad de ONG-uri, nu ne-a primit ?!).

Pedro a dat dovad de echilibru și bun simț, protejndu-l pe Voican de injuriile și atacurile verbale ale celorlalți participanți la miting (n special ale Victimelor Mineriadelor – ce nu au uitat c Gelu Voican a condus operațiunile de incendiere a sediului Ministerului de Interne și a altor instituții de stat – diversiunea marca Silviu Brucan).

ntrebat fiind dup discuție ce a discutat cu Gelu Voican, Petric Groza a refuzat s dezvluie conținutul discuției, spunnd totuși c a aflat lucruri interesante…

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *