un articol de pr. Ioan Valentin Istrati - Doxologia.ro

Rezoluția „Promovarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale grație unei înțelegeri profunde a valorilor tradiționale ale umanității” a fost adoptată în 27 septembrie 2012 de către Consiliul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Rezoluția a fost introdusă de Federația Rusă și a fost elaborată de către specialiștii din peste 60 de țări. Ea s-a inspirat din poziția Documentului „Principiile doctrinare ale Bisericii Ortodoxe despre demnitate, libertate și drepturile omului” adoptat de Sinodul Bisericii Ruse în 26 iunie 2008. Documentul a fost pregătit și cu colaborarea statelor din Liga Arabă.

La vot s-au observat două părți opuse. 25 de țări au votat pentru rezoluția care susține înțelegerea și respectul valorilor tradiționale. Niciun stat occidental nu a fost pentru. 15 state au votat împotrivă adică toate statele occidentale care consideră că valorile tradiționale sunt utilizate pentru limitarea drepturilor omului în lume.

Rezoluția demonstrează că respectul pentru valorile tradiționale conduce în mod clar la respectul pentru diversitate și la respectarea drepturilor omului. Valorile tradiției nu sunt opuse drepturilor omului, ci sunt complementare. Drepturile omului, dimpotrivă, în viziune occidentală, sunt văzute ca fiind o sfidare a valorilor tradiției și o luptă împotriva tradiției înseși, văzută că învechită de către societatea secularizată occidentală.

Există un clivaj ideologic imens între Occident și practic tot restul lumii. O minoritate dezvoltată pretinde să impună noțiuni inovatoare care distrug tradiția și înlătură religia din contextul social. În schimb oferă un individualism atroce bazat pe consumism și economie, dislocarea familiei și excluderea religiilor care sunt considerate alienante. Această viziune dezrădăcinată de tradiție și de istorie este impusă cu forța armelor sau cu puterea economică, ca fiind o normă universală.

Occidentul urmărește eradicarea oricărei valori tradiționale în favoarea unei societăți laice, decentrate, inclusive și lipsite de fiundament moral. Orice referire la religie, tradiție, neam, sunt amenințări la adresa globalizării de tip occidental.

Rezoluția a fost adoptată cu 25 de voturi pentru: Angola, Arabia Saudită, Bangladesh, Burkina Faso, Camerun, China, Congo, Cuba, Djibouti, Écuator, Federația Rusă, India, Indonezia, Iordania, Kirghizistan, Kuweit, Libia, Malaisia, Maldive, Mauritania, Filipine, Qatar, Senegal, Thailanda, Uganda.
Au votat contra 15 state:  Austria, Belgia, Botswana, Costa Rica, Spania, Statele Unite, Ungaria, Itali, Mauritius, Mexic, Norvegia, Polonia, Cehia, România și Elveția.

S-au abținut: Benin, Chile, Guatemala, Nigeria, Peru, Moldova și Uruguay.

România este cert o țară occidentală ca afiliere politică, civilizație materială și realitate geo-strategică. În același timp, poporul roman este unul profund religios mai mult de 95% dintre români crezând în Dumnezeu și practicând valorile fundamentale ale tradiției umane și creștine: familie, școală, neam, Biserică.

Cu toate acestea, reprezentanții acestor 20 de milioane de oameni credincioși în Dumnezeu și în valorile tradiției, calcă în picioare voința tuturor și votează împotriva tradiției umane, a valorilor istorice ale umanității, împotriva familiei, neamului, școlii, religiei, văzute ca valori nocive de către politicienii spălați pe creier la Bruxelles.

Apartenența la valorile civilizației occidentale nu înseamnă niciodată anularea valorilor tradiționale, ci păstrarea lor într-o cultură a diversității și armoniei, în care religia și educația sunt pilonii fundamentali ai societății. Ceea ce au făcut reprezentanții României la ONU a fost o trădare a intereselor românilor care i-au votat.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares