Ne apropiem de Unire ?! Rusia amenință cu recunoașterea “independeței” Transnistriei

În cazul în care vor fi îndeplinite anumite condiții, Rusia ia în calcul să recunoască independența Transnistriei, a declarat un diplomat de la Moscova.

Rusia ia în calcul independența Transnistriei

În cazul pierderii suveranității sau neutralității Republicii Moldova, Federația Rusă se va reîntoarce la problema realizării dreptului la auto-determinare a regiunii transnistrene”, a declaratambasadorul cu misiuni speciale al ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev, în cadrul unei conferințe de presă la Tiraspol. Oficialul rus a declarat că părțile trebuie să elaboreze un plan final de reglementare a conflictului transnistrean în baza unui compromis, transmite Unimedia.info, care citează presa rusă.

Scopul negocierilor este construirea în continuare a co-existenței Tiraspolului și Chișinăului. Ce formă și ce model vor fi alese trebuie să decidă Tiraspolul șiChișinăul. Cheia problemei transnistrene se află nu la Moscova, nu la Kiev, nu la Viena, nu la Bruxelles, nu la Washington. Cheia pentru rezolvarea problemei transnistrene se află la Chișinău și Tiraspol“, a mai spus ambasadorul Gubarev.

sursa: ziuaveche

comentariu rapcea.ro: astfel de declarații, ce vin în urma activității intense a specialiștilor și consultanților ruși în zona Tiraspolului, arată că în subteran, se lucrează pentru Unire, și că este posibil ca acea profeție despre reântoarcerea Basarabiei la patria mumă, România, se se realizeze în acest an. Aviz celor de la deveghepatriei. Trăiască poporul rus cel pravoslavnic și “eliberator”. Putin și poporul rus, libertate ne-au adus !

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *