Ungaria le interzice strainilor sa cumpere teren agricol
O noua lege a terenurilor agricole dinUngariaii va impiedica pe straini sa cumpere pamant, a anuntat, sambata, premierul ungar, Viktor Orban.
O data legea aprobata, strainii nu vor putea sa mai achizitioneze teren arabil, a spus Orban, care a aratat ca reguli similare sunt in vigoare si inFranta, Austria si alte tari, scrieFocus.”Gata, niciunul, nu mai. Cei din Vest ar trebui sa mearga in Austria sa incerce sa cumpere. Nu vor putea sa cumpere niciun metru patrat nici acolo”, a spus Orban, la Asociatia Fgermierilor Ungari din Cegled.

Orban a promis ca un sector agricol modern va fi creat, punand capat in sfarsit epocii agriculturii socialiste. “2013 va aduce schimbari agriculturii in Ungaria, care nu s-au vazut in 50-100 de ani”, a spus acesta.

Legea aflata in dezbaterea parlamentului prevede protejarea terenului arabil de speculanti si bancheri si favorizeaza proprietarii mici si mijlocii.

Legea prevede si recuperarea “pamantului furat prin contracte de achizitie suspecte”.

sursa: ziare.com
comentariu rapcea.ro: ca o comparație, amintesc faptul c Guvernarea Nstase a dat la strini zcmintele de hidrocarburi ale țrii pe o redevenț de doar 5% din valoarea acestora. Și Nstase nu a fost condamnat pentru asta ! A fost condamnat pentru Trofeul Calitții…
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.