Ziua Armatei României va fi sărbătorită duminică în Parcul Izvor din Capitală prin exerciții demonstrative de parașutări, coborâri în rapel din elicopterele care vor survola zona, spectacole ale Muzicii Reprezentative a Armatei și Ansamblului ‘Doina’ al Armatei, dar și exerciții de drill-team ale militarilor Regimentului 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’. Activitățile vor avea loc între orele 10,00 și 17,00.

Ziua Armatei României va fi sărbătorită duminică în Parcul Izvor din Capitală


‘De asemenea, în program sunt prevăzutejocuri marinărești, exerciții pentru copii cu tiroliana și escaladă la panoul fix, perimetru echitație pentru copii, demonstrații ale specialiștilor în neutralizarea dispozitivelor explozibile, aeromodelism, reconstituirea unor scene de luptă și instrucție’, informează un comunicat al MApN.
Vizitatorii vor avea ocazia să se întâlnească cu specialiști militari din diverse domenii,militari care au participat la misiuni în teatrele de operații, sportivi olimpici, veterani de război.
Vor fi amenajate diferite standuri, care vor cuprinde și elemente de tehnică militară folosită în teatrele de operații de mai multe categorii de forță ale armatei: academiile și școlile militare, Departamentul pentru Armamente, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Muzeul Militar Național, Clubul Sportiv al Armatei ‘Steaua’ București și Asociația Aeronautică Română.
Ziua Armatei României este marcată pe data de 25 octombrie. În acest an, se împlinesc 150 de ani de la înființarea Ministerului Apărării Naționale și 10 ani de participare neîntreruptă a Armatei României la operațiile din Afganistan.

sursa: ziuaveche

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares