Ministrul Apararii din Republica Moldova a declarat, pentruáPublika TV, ca Rusia livreaza in regiunea transnistreana nu doar camioane militare, ci si armament. Potrivit ministrului, un astfel de echipament militar nu este necesar in cadrul misiunii de mentinere a pacii.

Marinuta a mentionat ca in regiune au loc aplicatii militare, dupa noi scenarii, in care sunt implicati atat militari rusi, cat si transnistreni. De asemenea, ministrul Apararii si-a exprimat ingrijorarea cu privire la lucrarile de modernizare a Aeroportului din Tiraspol.

“S-au introdus in regiune nu doar automobile, ci si alte tipuri de armament. Se atesta o incercare atat a fortelor separatiste, cat si a Federatiei Ruse de a include in scenariile de desfasurare a aplicatilor de mentinere a pacii operatiuni de debarcare sau atacuri de pe apa”, a mentionat Marinuta.

De mentionat ca Rusia mentine un batalion de infanterie motorizat in regiune, in cadrul Fortei comune de mentinere a pacii, dar si un numar de militari care pazesc cateva depozite de munitie din perioada sovietica. Reprezentantul special pentru Transnistria al Kremlinului, Dmitri Rogozin, a anuntat, anterior, ca militarii rusi din cadrul fortei de mentinere a pacii din Transnistria vor primi armament nou, in conformitate cu planul de reinarmare a fortelor armate ruse, potrivit Publika.

Delegatia Republicii Moldova in Comisia Unificata de Control a cerut explicatii de la colegii sai rusi cu privire la livrarea catre regiunea transnistreana a 20 de camioane “Ural 4320”. Membrii CUC spun ca nu au fost anuntati de livarea celor 20 de camioane de teren de mare tonaj.

ásursa: hotnews.ro
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares