O contribuie substanial la mocirla moral i degradarea naional, cu grave consecine asupra psihicului colectiv romnesc o au tirile de televiziune de la ora cinci i mai ales emisiunile de pseudo-divertisment de la televiziunile comerciale. S nu ne mai mirm c s-a ajuns n popor ca etalon politic Dan Diaconescu, Marinescu-Bideu sau Tlmceanu. La alienarea mental a poporului romn contribuie din plin emisiunile de televiziune i tirile de la ora cinci despre crime, violuri i accidente.

S-a ajuns ca modelele populare s fie politicienii ticloi i asistentele de televiziune, prosituate sub acoperire. i ne mai mirm c poporul nostru i-a pierdut simul valorilor. E halucinant ce se ntmpl azi n coliile din Romnia, unde drogurile, btile i concupiscena fac ravagii. Pseudo-modelele pe care le urmeaz elevii sunt luate din emisunile cu Mru, Simona Gherghe, Mdlin Ionescu, din “Nor pentru Mama”, cu Mantea, Botezatu, Velea sau Capatos. Visul tinerilor e cum s vorbeasc pornografic apud Oana Zvoranu sau cum s se certe public ca Laura Lavric cu sor-sa.

Televiziunile comerciale n goana lor dup rating au ajuns o hazna public din care se adap nspre distrugere noile generaii de tineri romni. i ne mai mirm c peste 80% dintre elevii notri nu mai sunt n stare s-i ia Bacalaureatul. Deja nu m surprinde decderea intelectual a romnilor care urmresc cu sfinenie aceste emisiuni letale pentru suflet i psihic. La ar i n cartierele periferice OTV, Kanal D, Cancan TV sau Pro TV sunt primele opiuni pe telecomand. Televiziunea a ajuns s promoveze o brf ieftin generalizat n societate. Nu m mir c pe site-uri cele mai accesate tiri sunt cele despre crime, accidente i cu femei goale. Chiar i cei cu studii superioare au ajuns s acceseze tiri ieftine dect s citeasc un articol de opinie sau care te pune s gndeti i s urmreasc emisiuni de pseudo-divertisment, un fel de prostituie mental.

Eu ncerc s m salvez moral urmrind tot mai des filme artistice cu substrat cultural, documentare de pe National Geographic, History, Trinitas sau Discovery, dar cteodat schimbnd canalul mai vd fr s vreaunjurturile lui CV Tudor la adresa Oanei Zvoranusau aberaiile Monici Gabor despre Irinel Columbeanu. Nu mare mi-a fost mirarea s aflu c prieteni de-ai mei au renunat definitiv la televizor, pe care l-au scos din cas. Seara prefer s citeasc o carte, s asculte rugciuni la radio, s mearg la teatru, oper sau la un concert la filarmonic. Sigur c eu nu o s renun la televizor, dar trebuie s gsesc o soluie tehnic s blochez canale cu emisiuni diavoleti. Pn la urm i CNA ar trebui s opreaasc tirile cu accidente i crime filmate LIVE explicit, care se dovedesc letale pentru pshihicul colectiv, conform unor studii tiinifice. Statul ar trebui s ia msuri de asanare a junglei emisiunilor de divertisment pn nu e prea trziu, cnd o s ajungem un popor de retardai mintali excitai la jongleriile cretine ale lui Dan Diaconescu, de tembelismele de pe Kanal D sau de clonele lui Capatos i asistentele – prostituate de la Cancan TV.

De Ionu ene –NapocaNews

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares