Ar trebui cenzurate stirile de la ora cinci si emisiunile “mondene” de așa-zis divertisment?

O contribuție substanțială la mocirla morală și degradarea națională, cu grave consecințe asupra psihicului colectiv românesc o au știrile de televiziune de la ora cinci și mai ales emisiunile de pseudo-divertisment de la televiziunile comerciale. Să nu ne mai mirăm că s-a ajuns în popor ca etalon politic Dan Diaconescu, Marinescu-Bideu sau Tălmăceanu. La alienarea mentală a poporului român contribuie din plin emisiunile de televiziune și știrile de la ora cinci despre crime, violuri și accidente.

S-a ajuns ca modelele populare să fie politicienii ticăloși și asistentele de televiziune, prosituate sub acoperire. Și ne mai mirăm că poporul nostru și-a pierdut simțul valorilor. E halucinant ce se întâmplă azi în școliile din România, unde drogurile, bătăile și concupiscența fac ravagii. Pseudo-modelele pe care le urmează elevii sunt luate din emisunile cu Măruță, Simona Gherghe, Mădălin Ionescu, din “Noră pentru Mama”, cu Mantea, Botezatu, Velea sau Capatos. Visul tinerilor e cum să vorbească pornografic apud Oana Zăvoranu sau cum să se certe public ca Laura Lavric cu soră-sa.

Televiziunile comerciale în goana lor după rating au ajuns o hazna publică din care se adapă înspre distrugere noile generații de tineri români. Și ne mai mirăm că peste 80% dintre elevii noștri nu mai sunt în stare să-și ia Bacalaureatul. Deja nu mă surprinde decăderea intelectuală a românilor care urmăresc cu sfințenie aceste emisiuni letale pentru suflet și psihic. La țară și în cartierele periferice OTV, Kanal D, Cancan TV sau Pro TV sunt primele opțiuni pe telecomandă. Televiziunea a ajuns să promoveze o bârfă ieftină generalizată în societate. Nu mă miră că pe site-uri cele mai accesate știri sunt cele despre crime, accidente și cu femei goale. Chiar și cei cu studii superioare au ajuns să acceseze știri ieftine decât să citească un articol de opinie sau care te pune să gândești și să urmărească emisiuni de pseudo-divertisment, un fel de prostituție mentală.

Eu încerc să mă salvez moral urmărind tot mai des filme artistice cu substrat cultural, documentare de pe National Geographic, History, Trinitas sau Discovery, dar câteodată schimbând canalul mai văd fără să vreauînjurăturile lui CV Tudor la adresa Oanei Zăvoranu sau aberațiile Monicăi Gabor despre Irinel Columbeanu. Nu mare mi-a fost mirarea să aflu că prieteni de-ai mei au renunțat definitiv la televizor, pe care l-au scos din casă. Seara preferă să citească o carte, să asculte rugăciuni la radio, să meargă la teatru, operă sau la un concert la filarmonică. Sigur că eu nu o să renunț la televizor, dar trebuie să găsesc o soluție tehnică să blochez canale cu emisiuni diavolești. Până la urmă și CNA ar trebui să opreaască știrile cu accidente și crime filmate LIVE explicit, care se dovedesc letale pentru pshihicul colectiv, conform unor studii științifice. Statul ar trebui să ia măsuri de asanare a junglei emisiunilor de divertisment până nu e prea târziu, când o să ajungem un popor de retardați mintali excitați la jongleriile cretine ale lui Dan Diaconescu, de tembelismele de pe Kanal D sau de clonele lui Capatos și asistentele – prostituate de la Cancan TV.

De Ionuț Țene –NapocaNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *