Moldova ramane in continuare sub cizma ruseasa

 

MOLDOVA-RUSSIA-FRIENDS!!!

În perioada dintre cele două campanii electorale de acasă, după evenimentele din 7 aprilie de la Chișinău, aveam dispute cu tinerii de vârsta mea, în care făceam pronosticuri, evaluam situația, ne imaginam ce va urma.

Toată lumea vroia să scăpăm de comunism, să aderăm la valorile democratice, să ne putem afirma liber identitatea românească, iar ca într-un vis fericit rosteam: UNIRE.

Toată lumea și-a pus speranțele în forțele “opoziției”, că ea va produce schimbarea multașteptată, va aduce Moldova mai aproape de România și de Uniunea Europeană.
Dar să vedem unde ne-a adus opoziția noastră dragă, în care, vrând nevrând, într-o mai mică sau mai mare măsură, și-au pus majoritatea speranțele, nu pentru că ar reprezenta întradevar o forța, dar că nu exista altă alternativă, jocurile fiind făcute de mult. În primul rând, în timp ce tinerii protestau în Piața Marii Adunări Naționale, opoziția democratică, proaspăt intrată în Parlament: Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat și Alianța “Moldova Noastră”, s-a dezis de protestatari și au mers la negocieri cu Voronin.  Practic ei vroiau nu alegeri anticipate, nu unirea cu România, nu ieșirea din CSI. Nimic din toate acestea. Ci “renumărarea voturilor”, în așa fel încât,

Nici comunistii, nici opozitia nu au vrut insă să cedeze fotoliile și s-a ajuns la anticipate.

eventual, să nu mai iasă comuniștii majoritari, ci alianța celor trei partide.Eu am fost mai sceptică. Am considerat de la început că nu se va schimba nimic, că “noua” opoziție nu e cu nimic mai bună decât vechii comuniști, că Filat-Urechean-Ghimpu sunt oamenii Moscovei, și colțul nostru de țărișoară va râmane în continuare sub papuc rusesc. Și, din păcate, am avut dreptate.

În urma alegerilor din 29 iulie 2009, cele 3 partide care au reprezentat inițial opoziția, PL, PLDM și AMN au acumulat împreună același număr de mandate ca și la scrutinul din 5 aprilie, deci celor 3 partide nu le-a prea priit manifestatiile din centrul Chișinăului, revolta tinerilor nu le-a adus voturi în plus. Situația
După cum arată chiar rezultatele ultimului scrutin,  PL-PLDM-AMN nu au reușit să “fure” de la comuniști nici măcar un mandat, în schimb i-a reusit Lupului, acesta fiind, de fapt și de drept, marele câștigător al alegerilor de la Chișinău.partidelor lui Ghimpu-Filat-Urechean era practic aceeași ca și în urma scrutinului din 5 aprilie, cu o mică-mare diferență: scindarea PCRM, de fapt desprinderea lui Marian Lupu, aderarea lui la Partidul Democrat a lui Dumitru Diacov, care la 5 aprilie nici nu intrase măcar în Parlament.

După formarea cualiției de guvernare, supranumită Alianța pentru Integrare Europeană și compusă din PL-PLDM-AMN + PD, lucrurie au început să miroase urât. Cei trei „părinți ai liberalismului  moldovenesc” au căzut de acord asupra principiilor propuse/impuse de Marian Lupu: renunțarea la apropierea de NATO și dezvoltarea relațiilor de colaborare cu spațiul CSI. Cu alte cuvinte,  actuala „coaliție” va fi una mult mai atașată de interesele geopolitice ai

La prima conferința de presă pe care au organizat-o liderii AIE,  pentru a anunța că vor forma o coaliție, limba dominantă a fost cea  rusă. Chiar și „naționalistul” de Ghimpu a preferat să vorbească în rusă spre a-și demonstra lipsa de „rusofobie”.

Liderii AIE, după ce au preluat treptat puterea în stat, au tot fost felicitați de

înalți demnitari de stat ai Rusiei, au avut, pe rând, întrevederi cu ambasadorul Rusiei la Chisinau – Valeri Kuzmin, Vladimir Putin l-a felicitat pe Vladimir Filat pentru investiția în funcția de premier, iar după recentul summit CSI de la Chișinau și Marian Lupu a primit “binecuvântarea” de la Medvedev de a fi noul șef al statului moldav.

Sumitul CSI de la Chișinău a aratat că ne putem lua adio de la românismul din

Basarabia, a arătat în sfârșit adevărata față a noii conduceri de la Chișinau: cea de slugi ale rusoilor. Și de data asta nu mai poate contesta nimeni că  sunt de rea-credință.

Unioniștii de fațadă de la Chișinău nu mai vreau unirea cu România, primul-ministru Vladimir Filat declârand pentru publicația rusească Kommersant că Unirea R. Moldova cu România nu este decât o invenție a PCRM. 

Adio draga mea tarisoara Federației Ruse, iar cursul spre vest va fi unul moderat.  Acesta este prețul pentru care liberalii au primit fotolii moi și aceasta ne-o demonstrează încă o dată recentul Summit CSI de la Chișinău.

“Ideea unirii cu România este rezultatul propagandei comuniștilor”, declară Filat. Același lucru declară și Mihai Ghimpu, liderul Parlamentului de la Chișinău și președintele interimar al statului, că noua guvernare a Moldovei nu are planuri de a se uni cu România, de a părăsi CSI sau de a se alătura NATO.

Și, ca să ne asigure de acest lucru, Filat a scos din buzunar și flutură acum și Tratatul de Frontieră cu România, ca o garanție a “statalității, integritatii” și “neutralității” Republicii Moldova, tratat râvnit atât de mult de ruși, pe care comuniștii nu au reușit să-l semneze și pe care noua conducere de la Chișinau vrea să-l obțină cât mai curând, în semn de mare prețuire și devotament față de cei care ne-au ocupant și ne-au distrus țarișoara, ne-au ponegrit limba, ne-au omorât și deportat  bunicii… Aceeași piesă, alți actori…

Se urcă Basarabia pe cruce, și cuie pentru ea se pregătesc..

Un articol de: Ciobanita

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *