Un pduche scrbos, un magician negru cu pretenții de ocultist semidoct, iese din nou pe fruntea palid a Justiției, cu o cerere prin care solicit s i se recunoasc caracterul politic al condamnrilor suferite pe vremea regimului comunist, și pe cale de consecinț, solicit daune de la Statul Romn, adic noi.

Alt clu care pozeaz n victim, alt ploșniț nvțat s traiasc pe spinarea altora. Acest nomenclaturist care s-a dedulcit la bine att n perioada comunist dinainte de 90, ct și n regimul neo-comunist de dup 90 (cci tovarșii lui Ion Iliescu din FSN erau aceleași “cadre de ndejde” din PCR și UTC), mizeaz s treac neobservat n barca victimelor, n toat aceast degringolad a Titanicului Romnesc ce se scufund n disperare și srcite, cu vajnicul lui cpitan de nav cu tot.

Probabil c domnul Gelu Voican Vociulescu conteaz pe uitarea romnilor. Se gndește c 22 de ani au fost suficienți poate pentru ca el s scape de judecata Istoriei. C poate victimele dumnealui, toți aceia pe care i-a turnat de bun voie și nesilit de nimeni la odioasa Securitate, au murit, au uitat, sau i-au iertat delațiunile care le-au adus ani grei de pușcrie politic.

ncepnd din 2 ianuarie 1990, generalulNicolae Militaru, mpreun cu Gelu Voican Voiculescu, a coordonat preluarea de ctre MApN a Securitții, trecndu-se la analizarea organigramei acesteia și la creionarea viitoarelor structuri informative ale Romniei. Ele au avut ca baz personalul și logistica Securitții. “Ca viceprim-ministru, dormea n Palatul Victoria, fr s se despart de un pistol automat, de dosarele de la Securitatea Municipiului București (fcute cadou de securiștii pe care i angajase) și de carnețelele sale” – spune despre Voican dl. Marius Oprea n cartea – “Moștenitorii Securitții” (Ed. Humanitas, București, 2004).

Pn n martie 1990 (cnd a fost nființatServiciul Romn de Informații), Gelu Voican s-a ocupat de gestionarea arhivei fostei Securitți.

Fostul ofițer de Securitate,Liviu Turcua afirmat ntr-un interviu din noiembrie 2006 de la emisiunea “Marius Tuc Show” de laAntena 1, c “n faza final e evenimentelor din decembrie 1989“, Gelu Voican Voiculescu a luat o echip de militari narmați “n condiții extrem de delicate și de incerte” și a pus la zid o unitate militar a Serviciului de Informații Externe, somndu-i s-i dea rețeaua de informatori romni din Occident. Pentru ce i trebuiau n acele momente lui Gelu Voican, o victim inocent a sistemului represiv comunist, lista informatorilor romni activi ? Cine i-o ceruse și de ce ?!

Așa s-a fcut c fostul vice-primministru al Guvernului provizoriu Petre Roman, comandant al DSS (Departamenul Securitții Statului), Senator de Buzu pe listele FSN, ambasador n Tunisia și Maroc, se cere astzi mare victim a regimului comunist de dinainte de 89.

Astzi, Geluțu nu mai face nimic. A mbtrnit. Este doar prim-vicepreședinte al Organizației pentru Aprarea Drepturilor Omului (OADO), al crei președine, excrocul Florentin Scalețchi, infractor dovedit și condamnat penal, fcea trafic de influenț pe lng judectori și procurori. Din 2004, n lips de alte posturi publice disponibile pentru un securist sinecurist ca el, Gelu Voican a fost numit de președintele RomnieiIon Iliescumembru al Colegiului Național alInstitutului Revo(lovi)luției Romne.

Gurile rele (și bine informate) spun ns c Geluțu are probleme mari: pentru c nu mai este demnitar, este n pericol de a fi evacuat din vila sa de nalt demnitar, de la RAPPS. I-a cerut ajutorul lui Iliescu, care ar vrea s l ajute s se relanseze n funcții publice, dar i cere s vin cu adeverinț curat de la CNSAS.

Colac peste pupz, n ciuda faptului c și-a “periat” dosarul de securitate de petele securiste din trecutul de informator, CNSAS i-a fcut probleme cnd a cerut adeverinț c nu a colaborat cu Securitatea. Au mai srit la gtul lui și Marius Mioc și Gregorian Bivolaru, care și-a amintit de “ciripitul” subțire a lui Voican la Securitate, care i-a adus Gurului din Trtșești o internare la Poiana Mare.

Pn una alta, Voican a cștigat la Curtea de Apel București procesul cu Bivolaru și Marius Mioc, care i-au contestat adeverința CNSAS obținut prin intervenții la nivel nalt. S vedem ce va fi la nalta Curte de Casație și Justiție, dac și acolo mai funcționeaz “colegialitatea” unor foști lucrtori de securitate, ajunși judectori.

Cert este c tupeul lui Voican nu are margini. Acum, ar vrea s i se recunoasc n instanț nu numai c nu a fost informator, turntor și securist – beneficiar al regimului comunist, dar c a fost chiar o victim a acestui sistem, care a suferit condamnri cu caracter politic !

Așa se face c Gelu Voican Voiculescu, informatorul care l-a turnat pe Paul Goma, a introdus la data de 8 iunie 2012 la Tribunalul București, o acțiune ce face obiectul dosarului nr. 21195/3/2012 cu prim termen de judecat la data de 7.01.2013, prin care cheam Statul Romn – prin ministerul de Finanțe, pentru a i se recunoaște caracterul politic al condamnrilor suferite pe vremea lui Ceaușescu și pentru a fi despgubit pentru asta.

M ntreb dac victimele acestui personaj funest vor sta cu minile n sn urmrind impasibile cum negrul devine alb ca neaua, sau vor formula cereri de intervenție n dosarul ipochimenului, pentru a-i da pe faț ticloșiile !?

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *