Cel mai nou raport ONU sustine implementarea unor masuri mai drastice impotriva terorismului in mediul online. Raportul “Utilizarea Internetului in Scopuri Teroriste” include modalitati de supraveghere a activitatii online ce aduc aminte de ACTA si SOPA.

ONU sustine ca site-uri ca Facebook, Twitter, YouTube si Dropbox sunt utilizate de teroristi pentru a transmite informatii si pentru recruta noi adepti, potrivit AllThingsD.

ONU vrea sa faca politie online pentru lupta antitero

Supravegherea atenta a internetului

Raportul ONU include numeroase recomandari, multe din ele avand ca efectsupravegherea tuturor utilizatorilor, in stil Big Brother. Organizatia Natiunilor Unite sustine ca site-urile ce ofera servicii de mesagerie online si apeluri audio, ca Skype, ar trebuie sa pastreze aceleasi informatii despre comunicare ca si operatorii telecom.

In prezent, legislatia ce impunestocarea datelor despre comunicareatelefonica si prin SMS a fost adoptata doar in Europa si alte cateva tari, nu si la nivel mondial.

ONU crede ca guvernele ar trebui sa plateasca firmele private care ofera servicii de comunicare online pentru ca acestea sa implementezeunelte de supraveghere.

De la retele Wi-Fi publice la jocuri video “teroriste”

Masurile propuse de raportul ONU pentru lupta impotriva terorismului includ si securizarea accesului laretelele wireless publice. Internetul din aeroporturi si alte locuri publice ar trebui sa fie accesat numai dupa inregistrare pentru a combate terorismul.

ONU vrea sa faca politie online pentru lupta antitero (2)

O alta masura excelenta de protectie antitero este, in viziunea ONU,localizarea telefoanelor mobile, ce ar permite “excluderea suspectilor si verificarea oricarui alibi”.

Raportul “Utilizarea Internetului in Scopuri Teroriste” atrage atentia si asupra pericolului jocurilor video “teroriste”, care pun jucatorul in pielea unui terorist virtual.

Concluziile raportului ONUinclud si necesitatea crearii unei infrastructuri internationale de procesare a datelor, ce ar usura lupta impotriva terorismului.

sursa: hit.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *