Cel mai nou raport ONU sustine implementarea unor masuri mai drastice impotriva terorismului in mediul online. Raportul “Utilizarea Internetului in Scopuri Teroriste” include modalitati de supraveghere a activitatii online ce aduc aminte de ACTA si SOPA.

ONU sustine ca site-uri ca Facebook, Twitter, YouTube si Dropbox sunt utilizate de teroristi pentru a transmite informatii si pentru recruta noi adepti, potrivit AllThingsD.

ONU vrea sa faca politie online pentru lupta antitero

Supravegherea atenta a internetului

Raportul ONU include numeroase recomandari, multe din ele avand ca efectásupravegherea tuturor utilizatorilor, in stil Big Brother. Organizatia Natiunilor Unite sustine ca site-urile ce ofera servicii de mesagerie online si apeluri audio, ca Skype, ar trebuie sa pastreze aceleasi informatii despre comunicare ca si operatorii telecom.

In prezent, legislatia ce impuneástocarea datelor despre comunicareatelefonica si prin SMS a fost adoptata doar in Europa si alte cateva tari, nu si la nivel mondial.

ONU crede ca guvernele ar trebui sa plateasca firmele private care ofera servicii de comunicare online pentru ca acestea sa implementezeáunelte de supraveghere.

De la retele Wi-Fi publice la jocuri video “teroriste”

Masurile propuse de raportul ONU pentru lupta impotriva terorismului includ si securizarea accesului laáretelele wireless publice. Internetul din aeroporturi si alte locuri publice ar trebui sa fie accesat numai dupa inregistrare pentru a combate terorismul.

ONU vrea sa faca politie online pentru lupta antitero (2)

O alta masura excelenta de protectie antitero este, in viziunea ONU,localizarea telefoanelor mobile, ce ar permite “excluderea suspectilor si verificarea oricarui alibi”.

Raportul “Utilizarea Internetului in Scopuri Teroriste” atrage atentia si asupra pericolului jocurilor video “teroriste”, care pun jucatorul in pielea unui terorist virtual.

Concluziile raportului ONUáinclud si necesitatea crearii unei infrastructuri internationale de procesare a datelor, ce ar usura lupta impotriva terorismului.

sursa: hit.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares