După Republica Moldova, și Comisia Europeana interzice simbolul comunist, secera si ciocanul

Simbolul comunist, secera si ciocanul, interzis de Comisia Europeana (Foto)
După Republica Moldova, și Comisia Europeana a decis sa sancționeze afișarea simbolului comunist al secerii și ciocanului. Astfel, în premieră, Comisia a hotărât să elimine din sediul central de la Bruxelles un poster care contine diverse simboluri, printre care si cel comunist, secera si ciocanul. Posterul în cauză  starnise nemultumirea diplomatilor lituanieni.

Potrivit unimedia.md, care citeaza vz.ru, anuntul privind eliminarea posterului care contine secera si ciocanul a fost facut de trimisul special la Reprezentanta Permanenta a Lituaniei pe langa Uniunea Europeana, Arunas Vinciunas. Interesant este că reprezentanții României nu au avut nici o problemă la vederea acestor simboluri.

Politicienii lituanieni s-au plans ca Europa nu se arata suficient de sensibila fata de crimele comunismului. Eurodeputatul Radvile Morkunaite a declarat ca oficialii Consiliului European ar trebui sa fie mai atenti.

Posterul a ajuns in structurile europene in urma unui concurs finantat partial de Comisia Europeana.

Lituania pedepseste cu inchisoarea de pana la doi ani aprobarea deschisa a crimelor Uniunii Sovietice sau Germaniei naziste, negarea sau diminuarea acestora. De asemenea, distributia sau afisarea simbolurilor naziste sau comuniste este sanctionata cu amenda de pana la 1.000 litas (aprox. 1.300 de lei).

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *