Simbolul comunist, secera si ciocanul, interzis de Comisia Europeana (Foto)
DupŃ Republica Moldova, ║iáComisia Europeanaáa decis sa sanc■ioneze afi║area simbolului comunist al secerii ║i ciocanului. Astfel, ţn premierŃ, Comisia a hotŃrÔt sŃ elimine din sediul central de laáBruxellesáun poster care contine diverse simboluri, printre care si cel comunist, secera si ciocanul. Posterul ţn cauzŃ ástarnise nemultumirea diplomatilor lituanieni.

Potrivitáunimedia.md, care citeaza vz.ru, anuntul privind eliminarea posterului care contine secera si ciocanul a fost facut de trimisul special la Reprezentanta Permanenta a Lituaniei pe langaáUniunea Europeana, Arunas Vinciunas. Interesant este cŃ reprezentan■ii RomÔniei nu au avut nici o problemŃ la vederea acestor simboluri.

Politicienii lituanieni s-au plans ca Europa nu se arata suficient de sensibila fata de crimele comunismului. Eurodeputatul Radvile Morkunaite a declarat ca oficialii Consiliului European ar trebui sa fie mai atenti.

Posterul a ajuns in structurile europene in urma unui concurs finantat partial de Comisia Europeana.

Lituania pedepseste cu inchisoarea de pana la doi ani aprobarea deschisa a crimelor Uniunii Sovietice sau Germaniei naziste, negarea sau diminuarea acestora. De asemenea, distributia sau afisarea simbolurilor naziste sau comuniste este sanctionata cu amenda de pana la 1.000 litas (aprox. 1.300 de lei).

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares