Creat de un american, numărul de înmatriculare care blochează fotografierea numărului de înmatriculare are la bază o tehnologie simplă însă extrem de eficientă, singura problemă rămânând dacă folosirea acestui sistem este sau nu legală.

Tehnologie: Numărul de înmatriculare care păcălește radarulTehnologie: Numărul de înmatriculare care păcălește radarul

Inovația vine din Statele Unite ale Americii și a fost creată de Jonathan Dandrow, proaspăt absolvent al Xavier University. Conceptul constă într-o ramă digitală pentru numărul de înmatriculare care face ca acesta să nu poată fi fotografiat de camerele din trafic sau de cele adiacente radarelor poliției.

Modul de funcționare al sistemului noPhoto este următorul: în momentul în care camerele din trafic se declanșează pentru a fotografia plăcuța de înmatriculare, blițul produs de aceasta este detectat și analizat de un senzor amplasat în partea de superioară a ramei. Pasul următor constă în declanșarea unui bliț cu ajutorul a două becuri cu xenon amplasate în părțile laterale ale ramei care îmbracă numărul de înmatriculare.

Din moment ce camera din trafic nu poate anticipa plusul de lumină adus de sistemul noPhoto, toate setările automate ale acesteia devin incorecte, fapt care duce la supra-expunere. Astfel, pe fotografia numărului de înmatriculare nu va apărea decât o pată de lumină, șoferii scăpând astfel de indentificare vehiculului și implicit de amendă.

Creatorul acestei tehnologii spune că nu a creat sistemul pentru ca oamenii să poate circula neregulamentar, ci pentru a stopa situațiile în care municipalitatea ia pe nedrept banii conducătorilor auto, situații pe care acesta le consideră incorecte și neconstituționale. În plus, în viziunea lui Jonathan Dandrow, sistemul este perfect legal pentru că nu folosește mijloace fizice de obstrucționare a numărului de înmatriculare.

Sursă: promotor.ro
CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares