Angela Merkel le-a făcut țiganilor scăldătoare la Berlin – în memoria Holocaustului

pe hotnews, putem citi căCancelarul german Angela Merkel a inaugurat un memorial la Berlin pentru tiganii ucisi in timpul Holocaustului nazist. Memorialul – un bazin circular cu apa, cu o plinta triunghiulara in mijloc – se afla in parcul Tiergarten, in apropierea cladirii Parlamentului, informeaza BBC.


Dezvelirea vine dupa mai multi ani de intarzieri cauzate de dispute asupra proiectului si de costurile acestuia. Expertii sustin ca intre 220.000 si 500.000 de tigani au fost ucisi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Presedintele german Joachim Gauck si aproximativ 100 de supravietuitori in varsta au participat alaturi de Angela Merkel la ceremonia de deschidere.

Dar eu mă scarpin în cap cu două dește, a nedumerire, și mă întreb: de ce bazin cu apă !? Vre-o aluzie la mirosul specific nației sau la curățenia lor proverbială ?! (cine circulă cu 117 pe ruta Piața Uniri – Ferentari, știe despre ce vorbesc 🙂 ) Iarăși, mă intrigă piatra din mijlocul bazinului… probabil e pusă acolo pentru a preântâmpina proverbialul “înnec la mal” țigănesc ?

Că io nu știam ca Hitler să fi înnecat vreun țigan. Și dacă i-a omorât pe săracii țigani, cum a făcut-o, mă rog frumos ? O fi aplicat dictonu ăla românesc:

– Cum scapi de țigani ?

– Simplu. La păduche îi dai cu DTT, la țigan îi dai cu MUNCA.

În cazul ăsta din urmă, se pare că n-a reușit să omoare destui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *