pe hotnews, putem citi cŃCancelarul german Angela Merkel a inaugurat un memorial la Berlin pentru tiganii ucisi in timpul Holocaustului nazist. Memorialul – un bazin circular cu apa, cu o plinta triunghiulara in mijloc – se afla in parcul Tiergarten, in apropierea cladirii Parlamentului, informeazaáBBC.


Dezvelirea vine dupa mai multi ani de intarzieri cauzate de dispute asupra proiectului si de costurile acestuia. Expertii sustin ca intre 220.000 si 500.000 de tigani au fost ucisi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Presedintele german Joachim Gauck si aproximativ 100 de supravietuitori in varsta au participat alaturi de Angela Merkel la ceremonia de deschidere.

Dar eu mŃ scarpin ţn cap cu douŃ de║te, a nedumerire, ║i mŃ ţntreb: de ce bazin cu apŃ !? Vre-o aluzie la mirosul specific na■iei sau la curŃ■enia lor proverbialŃ ?! (cine circulŃ cu 117 pe ruta Pia■a Uniri – Ferentari, ║tie despre ce vorbesc ­čÖé ) IarŃ║i, mŃ intrigŃ piatra din mijlocul bazinului… probabil e pusŃ acolo pentru a preÔntÔmpina proverbialul “ţnnec la mal” ■igŃnesc ?

CŃ io nu ║tiam ca Hitler sŃ fi ţnnecat vreun ■igan. ¬i dacŃ i-a omorÔt pe sŃracii ■igani, cum a fŃcut-o, mŃ rog frumos ? O fi aplicat dictonu Ńla romÔnesc:

– Cum scapi de ■igani ?

– Simplu. La pŃduche ţi dai cu DTT, la ■igan ţi dai cu MUNCA.

╬n cazul Ństa din urmŃ, se pare cŃ n-a reu║it sŃ omoare destui…

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares