pe hotnews, putem citi cCancelarul german Angela Merkel a inaugurat un memorial la Berlin pentru tiganii ucisi in timpul Holocaustului nazist. Memorialul – un bazin circular cu apa, cu o plinta triunghiulara in mijloc – se afla in parcul Tiergarten, in apropierea cladirii Parlamentului, informeazaBBC.


Dezvelirea vine dupa mai multi ani de intarzieri cauzate de dispute asupra proiectului si de costurile acestuia. Expertii sustin ca intre 220.000 si 500.000 de tigani au fost ucisi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Presedintele german Joachim Gauck si aproximativ 100 de supravietuitori in varsta au participat alaturi de Angela Merkel la ceremonia de deschidere.

Dar eu m scarpin n cap cu dou dete, a nedumerire, i m ntreb: de ce bazin cu ap !? Vre-o aluzie la mirosul specific naiei sau la curenia lor proverbial ?! (cine circul cu 117 pe ruta Piaa Uniri – Ferentari, tie despre ce vorbesc 🙂 ) Iari, m intrig piatra din mijlocul bazinului… probabil e pus acolo pentru a prentmpina proverbialul “nnec la mal” ignesc ?

C io nu tiam ca Hitler s fi nnecat vreun igan. i dac i-a omort pe sracii igani, cum a fcut-o, m rog frumos ? O fi aplicat dictonu la romnesc:

– Cum scapi de igani ?

– Simplu. La pduche i dai cu DTT, la igan i dai cu MUNCA.

n cazul sta din urm, se pare c n-a reuit s omoare destui…

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.