FMI – dușmanul României !? Cum se manipulează informația: “Raportul FMI a reusit sa isterizeze o tara intreaga”.

fmi raport manipulare 150x150 Raportul FMI a reusit sa isterizeze o tara intreaga. Manipuleaza!Fondul Monetar International manipuleaza scenariul de baza privind evolutia economiei romanesti si ofera un scenariu de risc privind o contractie de 5%, pentru a distrage atentia de la un scenariu mult mai realist, o scadere de 2% in 2013 de exemplu, apreciaza, intr-un articol publicat pe blog-ul personal, fostul economist-sef al ING Bank, Florin Citu, un cunoscut critic al politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei. “Raportul FMI a reusit sa isterizeze o tara intreaga. De vina este un scenariu care da o probabilitate de 10% unei scaderi economice de 5% in 2013. Este un scenariu de risc si trebuie luat ca atare. (…) FMI manipuleaza scenariul de baza. Ca un magician ne ofera scenariul cu scaderea de 5% pentru a ne distrage atentia de la un scenariu mult mai realist, scadere de -2% in 2013 de exemplu”, scrie Florin Citu, fondatorul firmei independente de servicii financiare Florin Citu Advisory, care ofera analiza economica si consultanta pentru institutii publice, private si investitori.

Citu mentioneaza un grafic din raport care arata diferitele estimari de crestere economica pentru 2012-2013 si intervalul de incredere (probabilitatea ca un anumit scenariu sa devina realitate).

“Este interesant ca distributia diferitelor scenarii nu este normala. Astfel, scenariul de baza, desi in grafic, arata clar ca o extrema si deci cu o probabilitate foarte mica, este dat ca si cum ar avea o probabilitate de 90%”, noteaza analistul economic financiar pe blog-ul personal.

FMI nu ofera nicio solutie in raportul publicat recent, iar in lipsa unor directive clare din partea FMI politicienii romani vor amana la nesfarsit reformele economice, avertizeaza Florin Citu.

Intensificarea puternica a crizei din zona euro, cu probabilitate medie de materializare, ar avea un impact major asupra Romaniei, fiind posibila o scadere economica de 5% si o depreciere a leului cu 15-20%, avertizeaza expertii FMI intr-un raport publicat marti.

FMI identifica cinci riscuri importante pentru Romania: agravarea crizei din zona euro si accelerarea dezintermedierii de catre grupurile bancare straine, ambele cu probabilitate medie de materializare, dar cu impact ridicat, o reactie negativa a populatiei si politicienilor fata de reforme si accesarea de fonduri UE sub asteptari, care au sanse ridicate de realizare, blocarea accesului la pietele financiare, cu sanse mici si efect mediu.

Sursa: Capital

comentariu rapcea.ro: reaua voință a FMI față de România nu demonstrează decât faptul că EI NU SUNT AICI CA SĂ NE AJUTE, CI CA SĂ NE ÎNGENUNCHEZE ECONOMIC ! Raportul FMI mai sus menționat nu are nici o legătură cu realitatea noastră cotidiană. Nu observă că NICI O AFACERE LEGALĂ NU MAI MERGE în România, că STATUL SUFOCĂ ORICE INIȚIATIVĂ PRIVATĂ, că haite de recuperatori cu gulere albe, numiți “funcționari publici”, șantajează și extorchează “legal” micii întreprinzători, care preferă să tragă obloanele afacerilor lor și să plece în alte părți, decât să facă jumi-juma cu excrocii care s-au învățat la bani mulți fără muncă. Supraviețuiesc în piață doar cei care își scot de la saltea (și își spală, în afaceri legale) banii negri, și străinii mafioți, care vin cu aceleași intenții de a spăla bani, sau țeparii. 

Așa vom pierde România, datorită javrelor lacome din administrație și guvern, care sufocă orice afacere. Românul harnic, întreprinzător și muncitor preferă să plece să își construiască o viață pe aiurea, iar aici rămân doar străinii borfași, care dau țepe statului mână în mână cu funcționarii corupți, iar când se apropie scadența, fug din România, că oricum patria lor este banul…

Ați auzit, domnii de la FMI ?! (asta, în caz că vă interesează…) ĂSTA ESTE ADEVĂRUL DESPRE REALITĂȚILE ECONOMIEI ROMÂNEȘTI. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *