Un sondaj de opinie realizat in Israel arata orientarea puternica inspre extremismul radical al populatiei israeliene, ceea ar putea juca un rol important in viitoarele alegeri generale, care se vor tine in mai putin de 3 luni.

Mai bine de doua treimi dintre cei intervievati au declarat ca s-ar opune dreptului la vot pentru cei 2,5 milioane de palestinieni care locuiesc in West Bank, in situatia in care aceasta regiune ar fi anexata de Israel, noteaza The Telegraph.74 de procente dintre cei intervievati ar sprijini un sistem segregationist in care soselele ar fi separate pentru palestinieni si israelieni in West Bank, desi majoritatea declara ca o atare politica nu ar fi “necesara”, ci doar “benefica”.

Desi favorizata de catre unii nationalisti evrei, posibilitatea ca Israelul sa anexeze West Bank, aflat sub ocupatie inca de la Razboiul de 6 zile, din 1967, ramane una distanta.

Palestinienii, ca si unii israelieni liberali, avertizeaza ca sporirea populatiei israeliene din asezarile plasate in West Bank duce la imposibilitatea constituirii unui stat palestinian.

Sondajul mai arata de asemenea ca majoritatea israelienilor ar prefera un sistem care sa acorde intaietate pentru locurile de munca israelienilor, mai degraba decat palestinienilor. Arabii, care reprezinta 20 de procente din popualtia Israelului se plang de faptul ca exista deja o astfel de politica.

Între timp, Israelul își reconfirmă statutul de STAT TERORIST.

Sudanul acuză Israelul că i-a bombardat o fabrică de armament din Khartoum. În schimb, Israelul acuză Sudanul că este stat terorist și nu comentează acuzațiile.

Sudanul, bombardat de Israel? VIDEO externe

Un responsabil de rang înalt din cadrul ministerului israelian al Apărării a calificat joi Sudanul drept “stat terorist periculos”, fără a revendica bombardamentul ce a vizat marți seară o uzină militară din Khartoum, soldat cu doi morți și pe care Sudanul îl atribuie statului evreu. “Sudanul este un stat terorist periculos. Pentru a ști ce s-a întâmplat cu exactitate, este nevoie de timp pentru a înțelege”, a declarat pentru postul de radio militar Amos Gilad, transmite Agerpres.

Generalul a refuzat să răspundă direct cu privire la implicarea Israelului în atacul respectiv. El s-a limitat să sublinieze că aviația israeliană este “una dintre cele mai prestigioase din lume și a dovedit acest lucru în numeroase rânduri în trecut”. “Există versiuni diferite dinspre partea sudaneză, deci nu are rost să intrăm în detalii”, a adăugat Amos Gilad. De asemenea, el a subliniat că “președintele sudanez Omar al-Bashir este considerat un criminal de război, iar Sudanul a fost un refugiu pentru ben Laden, regimul este sprijinit de Iran și servește drept punct de trecere pentru transferul de arme iraniene pentru teroriștii Hamas și pentru Jihadul islamic, prin teritoriul egiptean”.

Guvernul sudanez a acuzat miercuri Israelul de a fi bombardat o uzină militară la Khartoum, făcând doi morți, la 18 luni după ce a acuzat deja statul evreu pentru un raid la Port Sudan. O serie de explozii urmate de un incendiu au avut loc în noaptea de marți spre miercuri la uzina militară Yarmouk din sudul capitaleisudaneze. “Patru aparate israeliene au pătruns în spațiul nostru aerian și au efectuat acest atac dușmănos”, a afirmat ambasadorul în timpul unei dezbateri în Consiliul de Securitate privind conflictul din Darfur.

“Cerem Consiliului să condamne acest atac ce constituie o încălcare flagrantă a conceptului de pace și securitate”, a declarat el, adăugând că Israelul “amenință pacea și securitatea în întreaga regiune”. El a acuzat de asemenea Israelul de înarmare a rebelilor din Darfur în luptă împotriva Khartoum și că ajută la transportul unor lideri rebeli. “Cerem să se pună capăt acestei ingerințe străine în conflictul din Darfur“, a mai declarat ambasadorul.

 surse: ziare.com și ziuaveche.ro
CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares