Reprezentantul FMI inUngaria, Irina Ivaschenko, a declarat, sambata, ca nu a fost fixata vreo data pentru reluarea negocierilor cu guvernul de la Budapesta. FMI este nemultumit ca guvernul ungar nu a respectat “recomandarile” sale in privinta politicilor fiscale.

Nu exista un calendar pentru reluarea negocierilor“, a declarat reprezentantul FMI pentruReuters.

Ungaria, este cea mai indatorata tara din Europa Centrala, ar avea nevoie de ajutor din partea FMI pentru a reusi sa-si stablizeze economia. Guvernul lui Viktor Orban (foto) spera sa obtina un imprumut de 15 miliarde euro. Insa, saptamana trecuta a anuntat ca va renunta la injumatatirea taxei pentru tranzactiile bancare, cea mai mare din Europa, si ca le va dubla pe cele pentru tranzactiile financiare, starnind iritarea FMI.

Asa cum am spus mai inainte, trebuie sa se renunte la taxele ad-hoc si sa se puna accent pe o conslidare mai echilibrata in cadrul ajustarilor fiscale. Aceasta va ajuta la reducerea deficitului bugetar intr-o manniera sustenabila, care, combinata cu reforme structurale, va duce la cresterea economica. Masurile anuntate saptama trecuta sunt departe de aceste obiective“, a declarat Irina Ivaschenko.

Negocierile cu FMI siUniunea Europeanapentru un nou imprumut acordat Ungarie au inceput in luna iulie.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *