Reprezentantul FMI ináUngaria, Irina Ivaschenko, a declarat, sambata, ca nu a fost fixata vreo data pentru reluarea negocierilor cu guvernul de la Budapesta. FMI este nemultumit ca guvernul ungar nu a respectat “recomandarile” sale in privinta politicilor fiscale.

Nu exista un calendar pentru reluarea negocierilor“, a declarat reprezentantul FMI pentruáReuters.

Ungaria, este cea mai indatorata tara din Europa Centrala, ar avea nevoie de ajutor din partea FMI pentru a reusi sa-si stablizeze economia. Guvernul lui Viktor Orban (foto) spera sa obtina un imprumut de 15 miliarde euro. Insa, saptamana trecuta a anuntat ca va renunta la injumatatirea taxei pentru tranzactiile bancare, cea mai mare din Europa, si ca le va dubla pe cele pentru tranzactiile financiare, starnind iritarea FMI.

Asa cum am spus mai inainte, trebuie sa se renunte la taxele ad-hoc si sa se puna accent pe o conslidare mai echilibrata in cadrul ajustarilor fiscale. Aceasta va ajuta la reducerea deficitului bugetar intr-o manniera sustenabila, care, combinata cu reforme structurale, va duce la cresterea economica. Masurile anuntate saptama trecuta sunt departe de aceste obiective“, a declarat Irina Ivaschenko.

Negocierile cu FMI siáUniunea Europeanaápentru un nou imprumut acordat Ungarie au inceput in luna iulie.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer