În luna august, arheologii au anunțat că au descoperit, în urma săpăturilor efectuate pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Nădlac, un oraș neolitic mai vechi decât piramidele. Ceea ce nu s-a dat publicității din acea locație este o piatră rotundă, inscripționată cu semne ale alfabetului de la Tărtăria, prima scriere din lume.Generalul Mircea Chelaru
e convins că piatra găsită
lângă orașul preistoric este
inscripționată cu semne ale
alfabetului de la Tărtăria,
vechi de 7.500 de ani, descoperit
aproximativ în aceeași zonă,
în 1961. Ce l-a făcut să
creadă asta: patru
semne de pe piatră
seamănă cu litere ale
acelui alfabet din Neolitic

Așezarea din Epoca Pietrei descoperită pe traseul autostrăzii aparține culturii neolitice “Turdaș”, din sudul Transilvaniei, și a fost ridicată cu cel puțin 2.500 de ani înainte de celebrele piramide egiptene (2630 – 2611 î.Hr.).

Situl se întinde pe 100 de hectare, are fortificații și cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase și statuete valoroase.

În apropierea orașului străvechi a fost scoasă la lumină și o piatră, pe care sunt scrijelite mai multe semne ciudate. Cel care ne-a furnizat fotografiile și ne-a povestit despre piatră este generalul în rezervă Mircea Chelaru, fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei, care a vizitat șantierul arheologic. “Vă trimit ceea ce am văzut la Turdaș, pe traseul excavațiilor autostrăzii. Am fost acolo cu profesorul Victor Crăciun, senatorul Avram Crăciun și fotograful Virgil Jireghie de la Arad. Priviți înscrisurile și comparați- le cu cele de la Tărtăria și Oteleștii de Iași! Este numitorul comun al existenței noastre inteligente de mii de ani”, ne-a declarat generalul în rezervă dr. Mircea Chelaru.

Într-adevăr, chiar și la o verificare sumară, se pot identifica ușor pe această piatră patru elemente care corespund alfabetului de la Tărtăria, așa cum a fost el descoperit pe trei tăblițe de lut, vechi de 7.500 de ani.

Orașul neolitic descoperit în august pe traseul autostrăzii Sibiu-Nădlac are o suprafață de 100 de hectare

Menționăm că elemente ale acestei scrieri, încă nedescifrată, au mai fost descoperite în alte 100 de situri arheologice, aflate în România și în jurul ei și cercetate încă din anul 1874. Perioada în care a fost folosit acest alfabet se întinde între anii 5500 și aproximativ 3000 î.Hr.

E cel mai vechi alfabet european

În anul 1961, cercetătorul Nicolae Vlassa a descoperit într-un sit arheologic de la Tărtăria (județul Alba), între Alba Iulia și Orăștie, trei tăblițe de lut foarte ciudate, de formă discoidală, care cuprind, printre altele, patru grupuri de semne, despărțite prin linii, ale unui alfabet.

Aceste patru semne din alfabetul străvechi se regăsesc și pe piatră

O bună parte din semnele de la Tărtăria se regăsesc în inscripțiile sumeriene, în cele arhaice grecești (linear A), dar și în scrierile feniciană și etruscă. Cercetătorii care au verificat aceste tăblițe susțin că au 7.500 de ani, iar scrierea sumeriană, care până la 1961 era considerată cea mai veche din lume, are doar 5.500 de ani.

Se pare că scrierea de tip Tărtăria e un fel de strămoș al celorlalte tipuri de alfabet, de la cel sumerian la cel fenician și până la alfabetul grec și latin.

Dispariția scrierii de tip Tărtăria, menționată în calendarul maya?

Conforme datelor arheologice, scrierea de tip Tărtăria a dispărut din spațiul balcanic pe la anul 3000 î.Hr., adică în momentul în care s-a făcut trecerea de la Epoca Pietrei la Epoca Bronzului.

Acestea sunt plăcuțele descoperite la Tărtăria

Aproximativ în aceeași perioadă au pierit și alte mari civilizații preistorice foarte avansate, cea a Sumerului, din zona actualului Irak, și civilizația Harapa, din vechea Indie – dispărute brusc, fără o explicație științifică acceptabilă. E ca și când o lume ar fi murit, din Europa până în India, pentru a fi înlocuită de alta.

În mod straniu, acest lucru este menționat în… calendarul maya! Celebrul calendar, realizat undeva între anii 250-900 d.Hr., este un sistem de măsurare a timpului în care lumea a început în anul 23.613 î.Hr. și se sfârșește pe 21 decembrie anul acesta. La fiecare 13 baktuni, adică 5.125,36 de ani, calendarul revine la zero și reîncepe numărătoarea. Mayașii credeau astfel că lumea are cinci epoci distincte, fiecare cu un soare propriu, durata unei epoci fiind de 13 baktuni. Fiecare perioadă se termină violent, pentru a lăsa locul alteia. Conform calendarului maya, în data de 11 august 3114 î.Hr. a luat sfârșit lumea a patra, a Soarelui-Apă, și s-a născut cea de-a cincea, ultima, a Soarelui Tonatiuh, care se va sfârși pe 21 decembrie 2012… după care celebrul calendar nu mai continuă cu nimic, lucru care a indus ideea că peste mai puțin de două luni va veni sfârșitul lumii.

E cel puțin ciudată potrivirea de date: mayașii spuneau că în jurul anului 3000 î.Hr. s-a sfârșit o lume și a început alta, lucru atestat arheologic pentru zona Europa și Asia, după cum am arătat mai sus. De unde au știut mayașii aceste lucruri, petrecute la mare distanță de ei, în spațiu și timp, cu atâta exactitate, încă nu s-a aflat.

sursa: libertatea.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares