Big Brother avanseaza: La Resita liceenii vor intra pe baza de amprenta la ore

Sistem de acces biometric într-un liceu din Reșița. Întârziații vor intra în liceu doar pe bază de amprentă

La Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Reșița a fost pus în funcțiune accesul biometric, ceea ce înseamnă că atât elevii, cât și profesorii intră și ies din unitatea școlară,  folosind amprentele digitale.

”Am apelat la acest sistem biometric pentru a crește siguranța și securitatea elevilor în școală, pentru că, din păcate, se întâmplă parcă tot mai multe incidente violente în școli, iar noi vrem să le eliminăm complet. Noi avem parte de copii cuminți, dar, oricând, pot intra în perimetrul și în incinta unității școlare persoane străine. În plus, măsura are ca scop și reducerea absenteismului școlar”, a declarat Dragoș Popa, directorul adjunct al Liceului ”Mircea Eliade”.

Intrarea în școală se face în mod normal dar, la ora opt, sistemul se blochează, iar cei întârziați sunt nevoiți să folosească amprenta biometrică. În acest mod, însă, ei intră în baza de date ca întârziați. În pauze, se poate ieși sau intra în școală în mod obișnuit, fapt pentru care, conducerea liceului este în negocieri cu mai multe firme, pentru a beneficia și de pază umană. În plus, în liceu funcționează și camere de supraveghere.

Părerile elevilor sunt împărțite în ceea ce privește intrarea și ieșirea din școală pe baza amprentelor.

”Este bine că nu poate intra nimeni altcineva în școală. Ne simțim mai protejați așa. Sunt școli unde au intrat persoane străine și au făcut scandal. Nu vrem să avem parte de așa ceva. E drept că așa se vede și când chiulim sau întârziem, dar, dacă punem în balanță, e mai bine să fim supraveghiați”, a spus una dintre elevele școlii.

sursa: blogul lui saccsiv

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *