Specialiștii Băncii Internaționale de Reglementare spun adevărul despre Criza Economică. SPECULAȚIILE FINANCIARE au provocat CRIZA

Desi sectorul financiar ajuta la dezvoltare, cresterea excesiva a acestuia poate deveni o povara pentru economie, avertizeaza analistii Bancii Internationala de Reglementare (BRI).

In raportul institutiei se arata ca, “cu cat creste sectorul financiar, cu atat incetineste cresterea economica“, potrivit AFP.

Analistii BRI au mentionat ca tarile dezvoltate au permis ca sectorul lor financiar, adica bancile si fondurile de investitii, sa se dezvolte mai mult decat nivelul considerat toxic pentru economia reala.

Analistii au mentionat ca “sectorul financiar, ajuns obez, a devenit el insusi o povara pentru economie”.

In raport se arata ca o crestere rezonabila a sectorului financiar aduce anumite cresteri ale productivitatii, insa un avans prea mare al acestuia este asociat cu o crestere mai lenta, sau chiar cu o sufocare a activităților economice de producție și comerț.

Raportul nu vine decât să confirme concluziile lui Dennis Meadows, specialist american in managementul sistemelor si coautor al Raportului The Limits to Growth și membru al Clubului de la Roma, care afirma că “in urma cu 40 de ani, peste 70% din tranzactiile valutare aveau ca scop operatiuni comerciale. In 2007, desi tranzactiile valutare crescusera enorm, depasind de peste 14 ori PIB global, doar 3% aveau scop comercial, restul de 97% constituind speculatii, fapt care demonstreaza ca avansul economic si-a pierdut sustenabilitatea“.

Cu alte cuvinte, CRIZA ECONOMICĂ ACTUALĂ nu este altceva decât REZULTATUL SPECULAȚIILOR FINANCIARE ALE OCULTEI FINANCIARE MONDIALE, ce urmărește îngenuncherea tuturor statelor lumii prin ARMA ECONOMICĂ – exprimată plastic prin sintagma “Criza datoriilor națiunilor suverane”. Datorii către cine ?

de unde și soluția EVIDENTĂ la criză: NU impozite mai mari, care sufocă economia reală și sărăcesc populația, ci mai puține bănci, mai puține speculații și tranzacții financiare fictive, care plimbă banii înmulțindu-i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *