„Asociația Adevr și Dreptate“ a contestat ieri, la Tribunalul București, candidatura lui Dan Voiculescu pe listele USL pentru Senat. Asociația a invocat calitatea de informator al fostei Securitți a fondatorului Partidului Conservator, care l mpiedic s mai fie ales ntr-o funcție de demnitate public. Magistrații Tribunalului București au refuzat s acorde un rgaz pentru depunerea deciziilor judectorești care stabileau c „Felix“ a fcut poliție politic și au respins contestația n doar 20 de minute, urmnd ca soarta lui Voiculescu s fie tranșat la recurs.


Potrivit plngerii trimise magistraților, „Asociația Adevr și Dreptate“, reprezentat de Viorel Ene, a formulat o contestație mpotriva „informatorului-securist Dan Voiculescu, cunoscut și sub pseudonimul de informator Felix“. „Apreciem c aceast candidatur ncalc dispozițiile art 5. din OUG 24/2008 dar și celelalte dispoziții legale ce stabilesc pentru persoanele care au colaborat cu Securitatea interdicția de a candida pentru funcții publice“ este principalul motiv invocate de asociație. Astfel, decizia CNSAS, care a stabilit c Voiculescu a fcut poliție politic prin colaborarea cu Securitatea, a fost menținut, n recurs, la nalta Curte de Casație și Justiție. „Mai mult, n cursul audierilor n cadrul Colegiului CNSAS, a cror transcriere a fost depus la Tribunalul București, Voiculescu Dan a recunoscut singur c a colaborat cu Securitatea: Lucrnd n comerț exterior eram obligat s-mi cștig și eu o pine cnd m ntrebau de un cetțean strin, ce e cu el, s spun ce știu despre el“.

Se respinge, pe repede-nainte

Contestația a fost depus ieri n jurul prnzului, pentru a se ncadra n termenul legal de 48 de ore de la nchiderea nregistrrii candidaturilor, și a fost judecat n regim de urgenț de magistrații Tribunalului București. Procesul a avut loc de la orele 16, și nu a durat mai mult de 20 de minute, ca o excepție faț de ntinderea pe luni și ani a unor proceduri judiciare obișnuite. Instanța de judecat a solicitat ca probe deciziile judectorești invocate de asociație cu privire la recunoașterea colaborrii cu Securitatea a liderului PC. Avocatul asociației, Mihai Rapcea, a solicitat un nou termen de judecat pentru a le obține, dar cererea a fost respins de judector, care nu ”reușit”, potrivit propriilor sale declarații din sala de judecat, s verifice deciziile ICCJ și CAB n sistemul informatic integrat al instanțelor, ECRIS. Ulterior, și cererea de recuzare a completului de judecat naintat de asociație a fost respins, la fel ca și solicitarea de a se cere de la Biroul Electoral Central o copie a dosarului lui Voiculescu, care cuprindea și declarația pe proprie rspundere de negare a colaborrii cu Securitatea. Mai mult, dosarul judecat ieri pare c nici nu s-a aflat pe rolul Tribunalului, avnd n vedere c principiul publicitții ședinței de judecat a fost afectat prin neafișarea numelui lui Dan Voiculescu la avizier, la fel ca n oricare alt dosar cu termen de judecat. Recursul depus pe loc de reprezentanții asociației va fi judecat n cteva zile la Curtea de Apel București.

Mihai Niculescu – Curentul.ro

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.