Turcia cere pana la 18.000 de ani inchisoare pentru fostii lideri militari israelieni
Procurorii dináTurciaáau solicitat mii de ani de inchisoare pentru patru fosti comandanti israelieni, in conditiile in care tensiunile dintre cei doi fosti aliati continua sa se adanceasca.
Procesul in absenta intentat de catre Turcia celor 4 lideri militari este modul in care autoritatile turce raspund atacului fortelor israeliene, in 2010, indreptat contra unei flotile ce incerca sa sparga blocada Fasiei Gaza, noteazaáFinancial Times.

In incidentul respectiv, noua activisti turci au fost ucisi de catre israelieni, iar Ankara a acuzat Israelul de incalcarea legislatiei internationale. Procurorii de la Istanbul au preluat cazul la presiunea rudelor celor ucisi, sustinute de IHH, o organizatie islamista care a ajutat la organizarea flotilei.

Insa Israelul a sustinut in cadruláONUáca blocada Gazei era legala deși nu fusese votatŃ nici o rezoluție ţn acest sens.

Procurorii turci au solicitat pedepse cuprinse intre 8.000 si 18.000 de ani pentru cei acuzati, pentru crima, tortura, deprivare de libertate si alte acuzatii.

DacŃ vor intra pe teritoriul Turciei, militarii israelieni judecați riscŃ sŃ zacŃ áţn pușcŃrie pentru tot restul vieții. Nu este exclus ca Turcia sŃ organizeze comandouri pentru rŃpirea si aducerea in fața justiției a militarilor evrei judecați la acest proces istoric, ţn condițiile ţn care Israelul a legitimat acest procedeu la nivel internațional, atunci cÔnd a rŃpit din alte țŃri foști ofițeri germani, pentru a-i judeca pentru crimele din cele de-al doilea rŃzboi mondial.
CategoryUncategorized

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer