Turcia cere pana la 18.000 de ani inchisoare pentru fostii lideri militari israelieni
Procurorii dinTurciaau solicitat mii de ani de inchisoare pentru patru fosti comandanti israelieni, in conditiile in care tensiunile dintre cei doi fosti aliati continua sa se adanceasca.
Procesul in absenta intentat de catre Turcia celor 4 lideri militari este modul in care autoritatile turce raspund atacului fortelor israeliene, in 2010, indreptat contra unei flotile ce incerca sa sparga blocada Fasiei Gaza, noteazaFinancial Times.

In incidentul respectiv, noua activisti turci au fost ucisi de catre israelieni, iar Ankara a acuzat Israelul de incalcarea legislatiei internationale. Procurorii de la Istanbul au preluat cazul la presiunea rudelor celor ucisi, sustinute de IHH, o organizatie islamista care a ajutat la organizarea flotilei.

Insa Israelul a sustinut in cadrulONUca blocada Gazei era legala deși nu fusese votat nici o rezoluție n acest sens.

Procurorii turci au solicitat pedepse cuprinse intre 8.000 si 18.000 de ani pentru cei acuzati, pentru crima, tortura, deprivare de libertate si alte acuzatii.

Dac vor intra pe teritoriul Turciei, militarii israelieni judecați risc s zac n pușcrie pentru tot restul vieții. Nu este exclus ca Turcia s organizeze comandouri pentru rpirea si aducerea in fața justiției a militarilor evrei judecați la acest proces istoric, n condițiile n care Israelul a legitimat acest procedeu la nivel internațional, atunci cnd a rpit din alte țri foști ofițeri germani, pentru a-i judeca pentru crimele din cele de-al doilea rzboi mondial.
CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer