REFUZĂ FRICA !

Există o viziune particulară asupra existenței, care vede viața și intrarea în viață a individului ca pe un șir de cataclisme și mici nenorociri ce șochează pas cu pas indivdul. De la naștere și până la moarte suntem supuși agresiunii factorilor externi. Căldură-frig, întuneric-lumină, plăcere-durere, liniște-gălăgie, toate aceste extreme ale mijloacelor noastre de percepție ne relativizează și subiectivizează experiențele.

Citeam undeva că nevestele actorilor John Travolta și Tom Cruise au născut în tăcere, fără a avea voie să țipe la naștere, potrivit dogmei scientologice, pentru a diminua cât mai mult șocul venirii pe lume asupra nou născutului și a nu îi provoca acestuia traume psihice.

Efectul invaziv al Exteriorului asupra individualității se traduce la nivel fizic printr-o stare de contracție, care la nivel emoțional ia forma fricii. Frica apare din limitarea noastră ca indivizi în raport cu necunoscutul dinafara noastră, perceput ca un potențial agresor. Nu s-a inventat încă un vaccin pentru frică, însă ea poate fi diminuată prin adaptare la factorii externi și prin educație.

Pentru omul modern, “corect politic”, care refuză adevărurile elementare printr-o simplă schimbare a denumirii acestora(exemple sunt destule: țiganii sunt rromi, ciorile/negrii sunt oameni de culoare, furăciunile statului se numesc impozite, hoțiile bancherilor se numesc credite, etc.) FRICA dobândește numele de “stress”. Auzim mereu în mass media că stress-ul face victime, îmbolnăvește și chiar omoară uneori, iar oamenii sunt învățați să își reducă stressul (caracterizat prin încordare). Oamenii se consumă, sunt STRESAȚI și acceptă această stare ca pe un titlu de glorie, căci asta înseamnă că au responsabilități și obligații, duc greul lumii pe umeri, deci trebuie respectați pentru asta.

Cu alte cuvinte, am cosmetizat FRICA, mascând-o sub cuvântul STRESS și făcând din ea un titlu de glorie, ratând în acest fel șansa de a identifica adevăratele cauze ale fricii și antidotul lor.

Adevărul este că ne-am născut și ne trăim viețile noastre de vite cuvântătoare într-un țarc aurit, cu gratii din FRICĂ, pe care nici nu le mai conștientizăm, așa de tare ne-am obișnuit cu ele. Iar această frică ne roade tăcut, precum un cancer, ne suge vlaga, viața din noi, ne obosește, ne îmbolnăvește, ne macină și ne termină prematur.

Arhitecții din umbră ai societății cultivă frica prin toate mijloacele (filme de groază, atentate, insecuritate economică și socială) și o exhibă la maxim, ca pe un mijloc eficace de control al populației.

Să dau și câteva exemple, câțiva indicatori comuni ai fricii din societatea noastră de papițoi de consum:

-          PARCAGII. Cum a apărut această specie de țigani vânturători din mâini, care nu muncesc nimic, doar păzesc doi metri pătrați de trotuar – de parcă i-a pus cineva stăpâni pe bucata aia de SPAȚIU PUBLIC ?! Este cel mai bun exemplu de produs al unei societăți bolnave de frică. Acești parcagii se hrănesc din frica noastră, a tuturor celor care le dăm bani “să aibă grijă de mașină”. Căci asta face parcagiul ; flutură frenetic din mâini când vede o mașină, o îndrumă chipurile pe locul de parcare păzit de el, de parcă e proprietatea lui, și pe care l-ai fi remarcat oricum și tu, și se milogește de tine să îi dai și lui “de o cafea”. În locurile “bune”, cum ar fi cele din zonele unor cluburi sau baruri de noapte, acești parcagii devin chiar obraznici, vociferând dacă le dai prea puțin. Iar tu, de frică să nu îți găsești mașina zgâriată sau cu ștergătoarele îndoite, le dai bani PENTRU NIMIC. Eu am dezvoltat o reacție instinctivă de respingere față de orice tehnică de manipulare prin frică, și reacționez violent, mai ales în cazul parcagiilor.

-          Controlul fizic la intrarea în instituții, aeroporturi, etc. Am fost
șocat să văd cât de ușor se conformează oamenii unor ordine de control umilitoare, în care sunt percheziționați mai rău decât infractorii, cu orice ocazie. În categoria asta intră și comportamentul umil în fața oricărui gen de autoritate, fie că e vorba de polițist, fie că vorbim de funcționarul de la ghișeu, care își primește șpaga doar pentru a-și face treaba pe care este oricum plătit să o facă.

-          Vorbitul la telefon. Sunt unii care se cacă pe ei de frică (literalmente) să mai vorbească la telefon, de teama interceptărilor și a dosarelor penale ce se pot instrumenta pe baza unor convorbiri telefonice interpretate aiurea. Sunt chiar mari avocați care nu vorbesc la telefonul mobil din această cauză. Interpelându-l pe unul dintre aceștia, cu privire la această teamă paranoică de autorități, a făcut remarca paradoxală că “pe vremea lui Ceaușescu era mai multă libertate de exprimare decât acum” ! Măi să fie, chiar așa ?! De-aia or fi zăcut prin pușcării un Paul Goma sau un Petre Țuțea !? De prea multă libertate ?

Aș mai putea enumera cu exemple: frica de pericolul zilei de mâine, frica de șefii de la serviciu, frica de bănci, frica de singurătate, frica de lipsă de rețea (nomofobia) frica de… libertate, însă închei aici, revoltat de inversarea valorilor din societatea noastră “modernă”, care inoculează oamenilor, de mici, FRICA, o frică insidioasă, mascată în STRESS, ce constituie fundamentul mecanismului de control al populației.

Mihai Rapcea

 • ene viorel

  Ai dreptate mihai.FRICA protejeaza stapanii!
  Ma uit in jur si vad FRICA. Chiar frica de a trai.
  In decembrie 1989 am iesit impotriva dictaturii comuniste mii si mii de oameni.Astazi daca ii chemi la un protest te trezesti singur.Cand impreuna am protestat la Ambasada Israel am fost o mana de oameni.Nici nationalistii infocati din presa si internet si nici palestinienii pentru care protestam nu si-au facut aparitia.Exemple sunt nenumerate.Ne uitam la televizor si vedem in Grecia, Spania, Italia, Anglia si chiar Germania(nu la T.V.R.)oameni disperati la fel ca si romani ies pe strada si protesteaza cu zecile de mii. Pentru ce protesteaza ? Se opun inrobirii tarii lor la camatarii evrei si masoneria mondiala. In decembrie trecut am protestat cu tine si prietenii yoghini o luna intreaga impotriva masonului Mugur Isarescu, a masoneriei si a bancilor care arunca oamenii in strada. Am fost doar cei enumerati mai sus. Nou Drepta nici macar nu a trecut prin zona, Coja si ai lui au stat la ,,cutie”……
  Miorita este ,,in floare” asteptam ca prostii sa ne vina randul la taiere !
  Deviza romaneasca :sa se faca dar nu eu, ci altii.
  Mugur Isarescu Guvernatorul Bancii Romane iese la televizor i ne anunta mariri de preturi.In ultimele 6 luni de guvernare P.S.D. INFLATIA A CRESCUT DE 3 ORI .
  Concluzie : ILIESCU SI AI LUI TRADATORII NEAMULUI !

 • ion

  Ce este intunericul??Absenta luminii.Ce este frica?Absenta curajului,spun inteleptii.A vb de frica nu este suficient.Aceeasta absenta a curajului este punctul de plecare.Daca curajul este o energie,o frecventa in manifestare ,ce putem face pt a o accesa,asimila si manifesta in viata noastra ?Traditia Tantrica spune ca aceasta energie(frecventa)este o mare putere cosmica,cunoscuta su numele de CINAMASTA.In cadrul scolii de yoga MISA exista posibilitatea de a studia teoretic si practic(tehnici)pt asimilarea in universul nostru launtric aceasta energie(frecventa).Neamul nu poate fi tradat,pt ca este un suflet, o fiinta Divina care salasluieste pe aceste meleaguri de mii de ani,Iliescu are doar 80 de ani si s-a tradat pe el insusi pt ca s-a indepartat de maretia neamului romanesc.La fel si ceilalti!

 • Ete fleoshc

  ciorile/negrii

  Da cu compasiunea cum ramane domnu avocat, ortodox si alte fatete mincinoase care vi le atribuiti?

  Pe negrii, tigani si evrei nu tot Creatorul i-a facut?
  Jizas a zis iubeste-ti aproapele si nu a pus nici un daca [ nu e tigan, evreu, negru, rapcea ].
  Da parinele Cleopa ce zicea de negrii, tigani , evrei?

 • MR

  Da draga ete fleoshc. Chiar Marc Aureliu (121-180 e.n.), împărat și filosof roman spunea: “Suntem născuți pentru a ne ajuta unii pe alții, precum piciorul, mâinile, pleoapele, dinții. E împotriva naturii de a ne face rău unii altora; e vătămător firii noastre de-a avea ură sau scârbă față de cineva”.

  Însă mă îndoiesc de faptul că țiganii care îți fură portofelul în autobuz sau care își construiesc palate cu turnulețe din trafic de droguri, prostituție și cerșetorie, sau ciorile din Europa care și-au făcut un obicei din a viola femei albe, au auzit de Marcus Aurelius și sfaturile lui înțelepte.

  Ce ar trebui să facem noi, cei care știm că nu e frumos să îi urâm pe cei care ne fură sau ne dau în cap la colțul străzii ? Evident, să îi educăm, să le spunem și lor cum stă treaba cu “nu e frumos să…” învățată de la grădiniță. Dar ei nu vor la grădiniță. Ei nu vor nici la școală, cu atât mai puțin la muncă, mai târziu. Și așa ajung să umple pușcăriile.

  Și dacă tot vorbești de Iisus și de compasiune, te invit să îi iubești pe “apropiații” tăi cei colorați (na, că am folosit un termen corect politic!) plimbându-te printre ei și socializând cu ei pe la 9 seara prin țigănia din Rahova-Ferentari, cu ceva valoros la vedere, asupra ta. Vei avea 99% șanse să te “ușureze” și de chestiile valoroase, și de compasiune.

  Fă experimentul ăsta și după aia mai vorbim. Eu am copilărit în Ferentari.

 • Ete fleoshc

  Fratioare daca e sa fim realisti, rasa umana ar cam trebui exterminata. Datorita speciei numita homus sapiens 70% din speciile marine au disparut, situatia animalelor si plantelor terestre este chiar mai grava. Tiganu ca tiganu ca te fura pe tine romanu ( si de vo 20-30 de ani sunt plecat la furat la alte natii ), da ce te faci cu planeta asta care a creat atatea specii de plante si animale, iar omul ( ca specie ) a reusit in 100 de ani de evolutie stiintifica sa distruga munca de evolutie ce a durat sute de mii poate chiar milioane de ani.

  Tiganu si negru nescolat te fura pe tine, nimic de spus, insa avocati si economisti cu multe scoli distrug si fura natii intregi. Nu tiganu a dus razboaiele ci oameni luminati. Razboaiele din lumea araba nu au fost gandite de oameni fara scoli domnle Rapcea ci de oameni scoliti la cele mai prestigioase unversitati.

  Nu tiganu face sa creasca pretul la carburant, curent , materii prime si alimente ci tot baieti cu cultura si scoli. Poate ca se intampla ca niste tigani sa fure un salar, un telefon, o masina, ori baietii cu scoli care au ajuns ministrii sau reprezentanti ai poporului vand tara pe bani putini si lasa in saracie lucie sute de mii de oameni.

  Posibil sa nu fi in siguranta cand mergi noaptea prin ferentari da macar stii cine te-a furat, baietii cu scoli inalte, cu bune maniere te fura mai rau ca tiganu si mai abil, iti spun ca e pentru binele tarii, te inhama la o plata lunara sau anuala, faci si coada ca sa-i dai banii, esti si multumit ca ti-ai achitat jaful si ca esti un roman cinstit. TEAPA!!!

  Intreabare intrebatoare: daca prin stramosii tai gasesti si sange de tigan, te bagi si tu in aceeasi oala, te cataloghezi si tu ca fiind hot si cioara?

 • MR

  ete fleosch, te banuiesc a fi de la MISA. Prea o dai în diverse cand ți se aduc argumente. Eu îți spun despre frică, tu o dai cu compasiunea. Eu îți scriu despre Marc Aureliu și beneficiile educației, tu mi-o arunci cu statul cel nedrept. Ții morțiș să mă hărțuiești, chiar și atunci când ești de acord cu mine.

 • In decembrie 89 s-au folosit cartuse DUM DUM. Acele(gloante) plecau la STINGA si la DREAPTA. Vad ca unii incearca sa iasa de pe traiectorie si sa-i spuna GLONTULUI vezi ca te-ai deplasat spre STINGA sau DREAPTA. Intrebare CIND GLONTUL ISI V-A ATINGE TINTA? Si nu uitati GLONTUL NU ARE FRICA. Doamne ajuta.

 • MR

  Care glonț măi ?! Ăla din versul “Și-avem doar gloanțe pentru trădători” !? Cine să le tragă ? Pe mine copchii de la ND mă consideră trădător, dar nu s-a găsit măcar unul care să încerce să “răzbune” presupusa mea trădare. Oare de ce ? Pot fi doar două posibilități:
  1. Fie nu cred cu adevărat în pretinsa mea “trădare” însă mimează aprobarea de ochii șefulețului.
  2. Fie sunt atât de lipsiți de discernământ încât au “mușcat” minciuna cu “trădarea” lui Rapcea, dar sunt prea fricoși ca să facă ceva.
  CONCLUZIE: în ambele cazuri, FRICA este cea care îi face neputincioși (impotenți) în acțiuni pe respectivii. În primul caz, frica de așazisul lider, în al doilea, frica de mine sau de consecințele penale ale faptelor.
  Eu m-aș fi bucurat să fi existat măcar unul mai revoltat care să încerce măcar să “răzbune” inexistenta mea “trădare”. Din păcate, constat cu regret o lipsă acută de coaie în rândul așazișilor naționaliști ai noii drepte care refuză să fie de dreapta. Și oricum, la câte trădări ale interesului național am asistat în ultimii 22 de ani în politica românească, nu cred că ne-ar ajunge gloanțele unei întregi unități militare…

 • Pentru FRICA exista un leac si doua paleative.
  Leacul este PARUL LUNG.
  Paleativele sunt marihuana si LSD-ul.
  Nu stau sa dau explicatii, ele tin de paranormal si sunt confirmate de statistici.
  relay-only by hippiepittis