In noaptea de 25 spre 26 oct 2012 o echipa de agenti ai serviciului de informatii externe francez, Direction Generale de la Securite Exterieure (DGSE), s-au infiltrat in Bulgaria. Doi au venit ca “turisti”, cu avionul áde linie, apoi, ca niște spioni “adevŃrați” ce erau, au inchiriat un SUV negru si s-au dus sa-i astepte pe ceilalti 3, pe un camp la 40 km sud de frontiera romana.
Ceilalti 3 au sosit cu parasutele, aducand si echipamentul de comunicatii, localizare si scufundare autonoma. Misiunea lor era sa se strecoare pe Dunare, peste frontiera tripartita, spre Mehedinti, pentru a demonstra ca Romania e muci in ce priveste apararea spatiului Schengen pe Clisura Dunarii, dinspre Serbia.
Pe la miezul noptii cele doua componente ale echipei DGSE (asigurare si penetrare) s-au reunit, pe respectivul camp, la 16 km de orașul Pleven, ţn Bulgaria. Pleven -orașul de 150 000 de locuitori – se aflŃ la 170 km de capitala Sofia. Ei bine,ási la acest moment au survenit… pandarii bulgari care pazeau recolta. 3 pandari bulgari contra 5 agenti DGSE.
Doi agenti francezi au fost impuscati cu sare, unui al 3-lea i-au spart nasul. Pe nr. 4 si 5 i-au znopit bine, dar au reusit sa scape cu fuga, abandonand echipamentul.
Pe la ora 1 noaptea cei 3 agenti DGSE, raniti, au ajuns in arestul Politiei din Plovdiv, ca suspecti de terorism (erau in combinezon de scafandru, aveau harti cu ROMAG). Acolo, au cerut sŃ ia contactul cu Ambasada Franței, motivÔnd ţn declarații cŃ ar fi “turiști” pasionați de “sport extrem”, care au vrut sŃ se parașuteze ţn RomÔnia, fiind duși ţnsŃ de vÔnt… la 40 de km de punctul la care voiau sŃ aterireze ­čÖé
A doua zi, atasatul militar francez i-a scos de la bulau, in timp ce nr 4 si 5 ieseau tiptil din tara, tumefiati de lovituri, cu alt set de acte false (un set il pierdusera pe camp se pare).
Deci cam asa cu Schengen. Prin serviciile romÔnești și bulgare rade de o saptamana, in Franta de cateva zile, de cand LE POINT a publicat o succinta relatare asupra “cazului”.
No-bodyámessáwithácornișonágrowers ­čÖé !
sursa: lepoint.fr
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares