Una dintre cele mai dinamice comunități de pe Facebook este cea a persoanelor decedate. Cu toate că utilizatorii rețelei de socializare sunt, în mare parte, tineri, se estimează că peste 8.000 de oameni care au cont mor în fiecare zi, scrie Venturebeat.com.

Profilurile de Facebook nu mor la fel ca oamenii, rămân în continuare active de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

În cazurile în care Facebook află despre moartea unui utilizator, profilul decedatului intră într-un stadiu “memorial”, în care cererile de prietenie sunt respinse automat.  Echipa lui Mark Zuckerberg s-a gândit să facă o aplicație cu ultima declarație, care să fie distribuită imediat după ce mori.

Sună macabru, însă aplicația “If I Die” te ajută să faci cunoscut ultimul tău mesaj. E un fel de testament sentimental, în care poți spune tot ce ai avut pe suflet: pe cine ai iubit cel mai mult, care au fost dorințele tale și cele mai ascunse secrete pe care ai fi vrut să le faci cunoscute doar după moarte. Nu trebuie decât să-ți înregistrezi mesajul și să alegi câțiva prieteni care să activeze declarația imediat după dispariția ta. Cei care au construit această aplicație spun că “nimeni nu știe când va muri și trebuie să fim pregătiți de orice”.

 

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer