Premierul Turciei: Israelul, un “stat terorist”

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a calificat luni Israelul drept “un stat terorist” și a acuzat Organizația Națiunilor Unite de atitudine incorectă față de musulmani, transmit Reuters și AGP, citate de Agerpres.

Primul ministru turc a chemat la o “acțiune sinceră” în Consiliul de Securitate al ONU pentru a se pune capăt raidurilor aeriene israeliene în Fâșia Gaza, unde au murit 90 de palestinieni de la debutul violențelor, miercurea trecută.

Aceia care asociază islamul cu terorismul închid ochii în fața uciderii în masă a musulmanilor, își întorc capetele de la masacrarea copiilor în Gaza“, a declarat șeful guvernului turc, cu prilejul unei conferințe a Consiliului Islamic Eurasiatic, desfășurată la Istanbul.

Din acest motiv, eu spun că Israelul este un stat terorist, iar acțiunile sale sunt acțiuni teroriste“, a afirmat Erdogan.

Premierul turc a criticat și luna trecută ONU, cerând o reformă a Consiliul de Securitate pentru a se pune capăt blocajelor din criza siriană.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu urmează să se deplaseze marți în Fâșia Gaza împreună cu un grup de omologi din țări ale Ligii Arabe.

Relațiile dintre Turcia și Israel, foști aliați apropiați, s-au tensionat după ce, în mai 2010, un comando israelian a ucis nouă cetățeni turci care încercau să spargă blocada asupra Gazei, la bordul unui feribot cu ajutoare umanitare.

Ankara l-a expulzat pe ambasadorul israelian și a înghețat cooperarea militară cu statul evreu după ce un raport al ONU asupra incidentului a exonerat în mare măsură Israelul. Justiția turcă a început în această lună judecarea în contumacie a patru foști comandanți militari israelieni în legătură cu operațiunea de comando din 2010.

surse: cotidianul.ro

în tot acest timp, politicienii români își arată încă o dată adevărata lor față de slugi prea-umile ale jidanilor sioniști, Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) George Ciamba  participând luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care s-a desfășurat la Bruxelles, context în care a subliniat că România condamnă atacurile Hamas, precizând dreptul Israelului de a proteja populația, informează MAE.

Demnitarul român a exprimat regretul pentru escaladarea crizei din Fâșia Gaza și a reiterat condamnarea de către România a atacurilor Hamas și a altor grupări armate. Totodată, România, alături de celelalte state membre, a subliniat dreptul Israelului de a-și proteja populația de aceste atacuri“, arată MAE.

Mă întreb cât de “român” este oare acest demnitar și în ce măsură ne reprezintă pe noi, românii !? Eu unul, nu mă regăsesc în opinia lui, ba dimpotrivă.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *