Plecnd de la atacurile „dezaxate“ ale liderului UDMR, Kelem Hunor, referitor la scrisoarea deschis a lui Djuvara, care fcea lobby la romni s se prezinte la vot numai ca s nu mai cștige maghiarii, peremiștii brașoveni au ieșit la un atac dur, criticnd tocmai discursurile extremiste al UDMR.

n discursurile obsesive ale lui Kelemen Hunor, din perioada 15 -16 noiembrie, ultima fcut la Bihor – judet din „Partium“ , dup cum l definea Hunor, „avem trei dusmani – indiferenta, criza economica si nationalismul romanesc, iar impotriva acestor inamici trebuie sa luptam“.

Replica celor de la PRM nu s-a lsat așteptat: „Dl. Kelemen Hunor nu este dect un cțeluș al crui scheunat se mai aude cel mult n Pusta maghiar. Acest Kelemen Hunor, administrator al SRL-ului numit UDMR, nu mai reprezint interesele etnicilor maghiari, ci doar al unor indivizi lacomi care conduc UDMR. Kelemen Honor este un agitator care incita la violenț vorbind despre naționalismul romnesc, care este de fapt toleranț, in buna traditie romaneasca, care i-a permis sa aiba scoala maghiara acolo unde are dor 2 elevi etnici maghiari, si daca avem zece elevi romani nu puteam avea scoala romaneasca, ca asa zice legea“, spune Alexandru Petrescu, candidat PRM n colegiul 5 pentru Camera Deputaților..

„Mi-ar face plcere s l acuz de tradare pe dl. Keleme Hunor, dar ar deveni o dilem juridic, acesta avnd dubl cetțenie, romn și maghiar, ntrebndu-ne cui aparține el? Acest individ, numit Kelemen Hunor, n timp ce url la lun s modificm Constituția Romniei și latr ca s modificam legea ca strainii sa poata cumpra pmntul romnesc, aplauda decizia Guvernului de la Budapesta de a interzice vnzarea ctre strini a terenurilor din Ungaria“, mai spune Petrescu.

„Poate va explica alegtorilor (Keleme Hunor – n.a.) unde sunt șoselele din Har-Cov, pdurile din Har-Cov și unde sunt acei naționaliști romni dușmani ai etniei maghiare care au creat astfel de probleme“ , a punctat Petrescu.

sursa: newsbv.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer