Este Sorin Ovidiu Vantu implicat in mortile suspecte ale “colaboratorilor” sai din Serviciile Secrete ale Romaniei ?

Martorii care îl puteau incomoda pe Sorin Ovidiu VANTU in dosarele penale pe care le are in curs de cercetare ori pe rolurile instantelor de judecata, au murit, unul cate unul, in conditii mai mult decat suspecte, ceea ce confirma declaratia lui Catalin HARNAGEA, fostul sef al SIE, care spunea ca VANTU a dispus asasinarea sa. 

 
Fara ca NIMENI sa se aplece asupra acestor morti suspecte, complicii care l-au ajutat pe SOV sa comita infractiuni, sunt acum, aproape toti - cu execeptia lui POPA - la doi metri sub pamant.
 

Și fostul director al SRI, Radu TIMOFTE, a decedat in conditii neelucidate pana acum. 
 
Mihai TIRIGAN – fost ofițer DSS, devenit un personaj – cheie în Gelsor, alături de colonelul Victor Velișcu și de colonelul Constantin Rudăreanu (fost ofițer DIE și ex-șef de cabinet al lui Virgil Măgureanu), a murit subit, fara ca medicii sa gaseasca vreo explicatie. 
 
Chiar și Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV a devenit ținta asasinilor aflați la ordinele lui Vântu. Iată ce îi spune Vântu lui Ghiță, în discuția interceptată de procurori, ce a avut loc, pe 2 aprilie, într-o benzinărie: „Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova. (…) Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ți-au șuierat gloanțele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ți-am spus să nu vorbești de ce nu știi. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!” , îl avertiza Vîntu pe Ghiță.

Decesul „oportun“ a dus la dispariția unui alt important martor al afacerilor derulate între cadrele SRI și Vîntu.  Camenco PETROVCI – fost președinte al CEC, semnatarul contractului de cauțiune-fidejusiune cu SOV Invest, inculpat în dosarul FNI, a decedat si el subit, dar CAND?  Cand, afland, în august 2004, ca Ministerul Public a solicitat schimbarea încadrării juridice (fiind pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani), s-a lansat într-o serie de acuzații la adresa lui SOV. 

Vasile ALEXOAIE – înainte de 1989 fost șef al Securității din Roman, locul unde VANTU a fost recrutat ca informator – a fost cooptat la șefia SRI Iași, însă ulterior a trecut în rezervă, devenind președintele FNI Iași și director al filialei Gelsor Iași.  În 2001, după căderea FNI, Alexoaie a fost reactivat în SRI, fiind numit adjunct la Iași.  Ulterior reactivării, Alexoaie – pion important în mecanismul Gelsor-FNI – a decedat.  Tot SUBIT!
Gabriel TISLER– fost director-adjunct al Direcției piețe de capital din Banca Agricolă, pus sub învinuire, alături de Vîntu și de Liviu Istrate (ex-președinte al Băncii Agricole), pentru săvârșirea unor infracțiuni în urma cărora Banca Agricolă a fost prejudiciată cu 94,51 mld. ROL, a dat si el ortul popii, in conditii suspecte.
Respectivul dosar, coordonat de către procurorul Luminița ȘEGA, devoala scenariul și regia prin care VANTU, în complicitate cu Istrate și Tisler, a prejudiciat Banca Agricolă. Procurorul Luminița ȘEGA, ulterior finalizării anchetelor în marile dosare în care a fost implicat SOV (FNI – FNA – Banca Agricolă) a fost îndepărtată sub pretextul “restructurării postului” și a fost hărțuită ani de-a rândul în diverse moduri (inclusiv în presa aflată la picioarele lui SOV, ori prin intermediul serviciilor de informații conduse de fideli ai acestuia). Luminița ȘEGA a semnat, în 2003, extinderea cercetării penale în dosarul FNI împotriva „tatălui“ FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, sub aspectul săvârșirii a nu mai puțin de șase infracțiuni pedepsite de Codul Penal.  Șega a fost lovită de “blestemul” Vantului: a fost asasinata prin intoxicare lentă cu săruri de aluminiu. Desi toti cei enumerati mai sus au decedat subit, Parchetul General nu a deschis nici macar un dosar penal de cercetare a cauzelor mortii. 
Nu-i cam ciudată “liniștea” din Justiția Română ?!
CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer