Un district școlar din San Antonio a decis la începutul acestui an școlar să doteze toți elevii cu un ecuson cu cip RFID. Ecusonul este dotat cu un cod de bare asociat numărului de identificare socială a fiecărui elev, iar cipul RFID monitorizează deplasarea elevilor în campusul școlar din momentul în care aceștia sosesc până la plecare, scrie descopera.ro.

Cipurile RFID a devenit un element obișnuit în această eră electronică – fiind inserate în pașapoarte, legitimații și în cardurile de credit. În timp, experții se așteaptă ca aceste cipuri să ia locul codurilor de bare de pe produsele din comerț. În SUA, școlile au început să adopte la rândul lor această tehnologie.

Andrea Hernandez, eleva care a refuzat să poarte ecusonul dotat cu cip, a fost anunțată de oficialii Northside Independent School District că nu va putea să continue să studieze la Liceul John Jay decât dacă va accepta să poarte ecusonul în jurul gâtului. Fata refuză să poarte ecusonul din motive de religie și de intimitate. Oficialii districtului școlar au anunțat că eleva va trebui să aleagă, începând de luni, alt liceu dintr-un district în care nu sunt folosite aceste cipuri. Momentan, decizia districtului școlar a fost suspendată temporar de un judecător din Texas în urma deschiderii unui proces pe această temă de Institutul Rutherford.

sursa: REALITATEA.NET 

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer