Scrisoarea unui vecin către Premierul Ponta: “Dumneavostră cum vă descurcați cu plata întreținerii” ?!

From: Nicolae Calota <nicolaecalota@yahoo.com>
To: ”victorponta2.0@gmail.com” <victorponta2.0@gmail.com>
Sent: Thursday, November 29, 2012 11:37 AM
Subject: Scrisoare de la un parinte

 

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

Mă numesc Nicolae Calotă, am 35 de ani și sunt vecin cu dumneavoastră în complexul rezidențial din sectorul 2 al Capitalei.

Probabil cunoșteți deja situația costurilor exorbitante cu întreținerea din acest condominiu. Deși la cumpărarea apartamentelor ni s-a promis că grație sistemelor moderne de termoficare și distribuție ale cartierului vom avea costuri lunare sub media pieței, de la darea în folosință a blocurilor și până astăzi cuantumul întreținerii a tot crescut lună de lună, ajungând iarna trecută la nivelul halucinant de 1800 de lei pe lună! Încercările noastre de a mai controla și tempera cheltuielile s-au izbit din pacate de atotputernicia administratorului care deține și majoritatea în Adunarea Generală a Proprietarilor și dictează dupa bunul plac.

Problema cea mai gravă este că în ultima periadă devine tot mai greu să achităm aceste sume și suntem extrem de îngriorați de perspectiva iernii grele care se anunță. Până acum câțiva ani am avut o mică afacere de familie prosperă care ne permitea să trăim decent și să mai plătim și câteva salarii, însă criza economica globală, combinată cu acapararea pieței de către marile companii străine, ne-au adus la sapă de lemn, de am ajuns astăzi să trăim doar pentru plata întreținerii si a ratei de la bancă!Așadar, nu putem reduce costurile cu întreținerea, nu ne putem crește veniturile și nici nu putem vinde să plecăm în altă parte pentru ca piața imobiliară este la pământ… Suntem amenințați de perspectiva sumbră a acumulării de datorii și Doamne-ferește de mai rău. Și atunci ce ne mai rămâne de făcut? Să ne uităm în ochii copiilor și să le explicăm că ne-am pierdut casa pentru ca banca Lehman Brothers din America a dat faliment și a declanșat criza mondială?

Vă întreb ca de la părinte la părinte: Dumneavostră cum vă descurcați cu plata întreținerii și ce sfat îmi dați pentru a ieși din acest impas?

Vă mulțumesc.

  • Tovarase mutate intr-un bloc de garsoniere(de la ICRAL) unde e plin de tigani iar intretinerea si chiria nu depaseste 150 de lei lunar de camera.

  • Baga-l in faliment pe admin. Vinde ap cu cat se da pe piatza si muta-te intr-un bloc de oameni normali. Lasa fumurile de vedeta.
    Sau, fa-le felul la amandoi , si la admin si la banca… strange datorii pana cand egalezi valoarea apartamentului sau o chiar depasesti. Cu credite luate inteligent, garantate exclusiv cu apartamentul, merge. Si pe urma, Europa e mare !

  • La numai 55 de ani, un român se zbate la limita dintre viață și moarte. El și-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecțiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puțini, iar omul este condamnat la moarte. Citește în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, așa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacției. „Ma numesc Mihai Feraru de 55 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit in 1994 eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina de patru ori pe zi, acuma de 2 ani am fost descoperit cu POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare si medicamente, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .si-n euro nr RO72rzbr0000060004438690.pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui, casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania, tel 0040761887298