From: Nicolae Calota <nicolaecalota@yahoo.com>
To: ”victorponta2.0@gmail.com” <victorponta2.0@gmail.com>
Sent: Thursday, November 29, 2012 11:37 AM
Subject: Scrisoare de la un parinte

 

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

Mă numesc Nicolae Calotă, am 35 de ani și sunt vecin cu dumneavoastră în complexul rezidențial din sectorul 2 al Capitalei.

Probabil cunoșteți deja situația costurilor exorbitante cu întreținerea din acest condominiu. Deși la cumpărarea apartamentelor ni s-a promis că grație sistemelor moderne de termoficare și distribuție ale cartierului vom avea costuri lunare sub media pieței, de la darea în folosință a blocurilor și până astăzi cuantumul întreținerii a tot crescut lună de lună, ajungând iarna trecută la nivelul halucinant de 1800 de lei pe lună! Încercările noastre de a mai controla și tempera cheltuielile s-au izbit din pacate de atotputernicia administratorului care deține și majoritatea în Adunarea Generală a Proprietarilor și dictează dupa bunul plac.

Problema cea mai gravă este că în ultima periadă devine tot mai greu să achităm aceste sume și suntem extrem de îngriorați de perspectiva iernii grele care se anunță. Până acum câțiva ani am avut o mică afacere de familie prosperă care ne permitea să trăim decent și să mai plătim și câteva salarii, însă criza economica globală, combinată cu acapararea pieței de către marile companii străine, ne-au adus la sapă de lemn, de am ajuns astăzi să trăim doar pentru plata întreținerii si a ratei de la bancă!Așadar, nu putem reduce costurile cu întreținerea, nu ne putem crește veniturile și nici nu putem vinde să plecăm în altă parte pentru ca piața imobiliară este la pământ… Suntem amenințați de perspectiva sumbră a acumulării de datorii și Doamne-ferește de mai rău. Și atunci ce ne mai rămâne de făcut? Să ne uităm în ochii copiilor și să le explicăm că ne-am pierdut casa pentru ca banca Lehman Brothers din America a dat faliment și a declanșat criza mondială?

Vă întreb ca de la părinte la părinte: Dumneavostră cum vă descurcați cu plata întreținerii și ce sfat îmi dați pentru a ieși din acest impas?

Vă mulțumesc.

Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares