Sinucidere sau… altceva ?!

Din presă, aflăm că Ambasadorul Serbiei la NATO s-a sinucis pe aeroportul din Bruxelles. Iată știrea:

 

Ambasadorul Serbiei la NATO, Bronislav Milinkovici FOTO AFP

 

Ambasadorul Serbiei la NATO, Branislav Milinkovici, a murit, marți seara, la Bruxelles într-un incident tragic, a anunțat Ministrul Afacerilor Externe de la Belgrad, în timp ce presa sârbă lansează ipoteza unui suicid, relatează AFP.

„Ambasadorul Serbiei la NATO Branislav Milinkovici a murit tragic la 4 decembrie la Bruxelles”, a anunțat ministrul într-un comunicat.
Tragedia a avut loc în fața ministrului adjunct al afacerilor externe Zoran Vujici. Deocamdată, cauzele actului disperat rămân necunoscute.

Ambasadorul ar fi sărit de pe o platformă a parcării, o cădere de mai mulți metri care i-a fost fatală, informează cotidianul „Blic“.

Potrivit unei surse citate de agenția The Associated Press, unul dintre membrii delegației ajunse la Bruxelles a fost de față când ambasadorul Branislav Milinkovici a sărit de pe platforma parcării aeroportului, căzând astfel de la o înălțime de opt-zece metri.

Diplomatul s-a aflat pe aeroport pentru a întâmpina o delegație din țara sa condusă de ministrului adjunct al afacerilor externe Zoran Vujici care a venit la Bruxelles pentru reuniunea de două zile a miniștrilor de externe din NATO.

Serbia nu este membru al Alianței, dar face parte din programul Parteneriatului pentru Pace și are o misiune diplomatică la NATO care a fost condusă de Milinkovici.

Un diplomat care a dorit să-și păstreze anonimatul a declarat că, după sosirea delegației, în timp ce membrii ei mergeau spre mașină, Milinkovici pe neașteptat a urcat pe o balustradă și a sărit de pe ea în gol.

Procuratura din Bruxelles a anunțat într-un comunicat că „este sigură că este vorba de o sinucidere și că au închis ancheta“. În schimb, autoritățile de la Belgrad continuă cercetările pentru a afla ce l-a determinat pe diplomat să facă acest gest tagic.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Bruxelles a declarat că „în după-amiaza zilei de marți, un bărbat a sărit de pe o platformă a unei parcări, căzând de la o înălțime de câțiva metri. Pompierii și medicii din aeroport au intervenit însă nu i-au putut salva acestuia viața”, a explicat Jan Van der Cruysse.

Incidentul a avut loc în jurul orei 18.00 (19.00 ora României), în parcarea VIP a aeroportului. Branislav Milinkovici se afla acolo pentru a-l căuta pe un oficial sârb de rang înalt. Pe neașteptate, în timp ce delegația se îndrepta spre parcare, Milinkovici s-a îndepărtat puțin și a căzut, a explicat o sursă diplomatică de la Bruxelles.

„Marți, acesta părea perfect normal pe parcursul zilei, discuta cu jurnaliștii pe coridoarele clădirii NATO despre reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe“, a mărturisit un jurnalist sârb aflat la Bruxelles.

Deocamdată, motivele acestei acțiuni nu sunt cunoscute. Moartea diplomatului a provocat surprindere în cercurile diplomatice de la Bruxelles. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că este „profund întristat de moartea tragică a ambasadorului sârb, care câștigase respectul și admirația omologilor săi”, relatează publicația „The Washington Post”.

O sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul a declarat pentru cotidianul „La Stampa“ că s-a întâlnit cu Milinkovici cu o zi înainte și nu a observat nimic ciudat, iar acesta părea într-o dispoziție perfectă. „Îl cunoșteam bine, gestul său este total inexplicabil”, a menționat sursa citată, pentru publicatia italiană.

Branislav Milinkovici, fost jurnalist în vârstă de 52 de ani, era un diplomat de carieră, care a deținut postul de ambasador la Viena pe lângă Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), potrivit AP. În 2004, a fost transferat la NATO ca reprezentant special al Serbiei. Deși țara sa nu este parte a alianței militare, Milinkovic a fost numit ambasador după ce Belgradul s-a alăturat Programului Parteneriat pentru Pace al NATO, format dintr-un grup de state neutre.

În timpul anilor ’90, Milinkovici s-a remarcat ca activist al opoziției față de președintele Serbiei Slobodan Miloșevici (1989-1997)

comentariu rapcea.ro: sunt cunoscute destul de multe cazuri inexplicabile de așa-zise sinucideri, în care oameni integri, personalități puternice, normale și echilibrate, au făcut gesturi neașteptate, tragice, fără nici cel mai mic semn de labilitate psihică anterioară, cum este și cazul mai sus prezentat. În opinia mea, nu este exclusă influențarea exterioară a demnitarului respectiv, fie prin substanțe ingerate, care i-au declanșat tendința suicidară (sunt cunoscute și folosite de serviciile secrete astfel de substanțe !), fie prin aparatură electromagnetică de influențare a psihicului, de la distanță (sau ambele, combinate). Teribil este faptul că astfel de “tehnici” de asasinat hi-tech nu lasă urme și nu pot fi ușor contracarate. Cât despre victimă, Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească în pace !

  • zamolxe

    Armele psihotronice sunt foarte reale si, dupa cum se vede, foarte folosite,