Mhai TociuMihai Tociu, un ”activist pentru cauze bune”, din București, cartierul Militari, și-a ornat balconul de la etajul opt cu un mesaj mai actual dect oricnd, acum, la peste 100 de ani de cnd a fost lansat originalul din partea ”cetțeanului turmentat”: „Eu cu cine votez?“.
Mesajul, scris cu ajutorul unui furtun luminos, este adresat oamenilor de rnd, și nu politicienilor.
„Ei triesc n sfera lor și, n ultimii 22 de ani, au reușit doar s fac pasul de la ridicol la penibil. Nu m pot lsa reprezentat de astfel de oameni“, spune bucureșteanul.
și știe candidații din colegiu foarte bine, a ncercat s comunice cu ei prin petiții, scrisori și cereri de audiențe, ns, „am avut doar onoarea sp fiu ignorat“, dup cum spune.
A ncercat s intre n politic n urm cu patru ani, candidnd pentru un post de independent n Senat. Și-a dat seama c „politica nseamn asocierea cu personaje dubioase de care, invariabil, ajunge s ți fie rușine c le cunoști“.

Mihai Tociu crede schimbarea va veni din partea oamenilor obișnuiți, de aceea a renunțat la o carier de politician și se implic n activismul civic. Este coordonatorul asociației «Toleranț Zero», managerul Fundației «Romanian Children Appeal» de aproape 20 de ani, și omul din spatele mai multor acțiuni civice, cum ar fi “Eminescu triește prin noi“, Operațiunea “Sus Opinca” pe Ambasada Ungariei, De-mascarea Cacațavencilor de pe Mihai Viteazul, Romanii fac ceva pe Radio 21 – Acțiunea Picasso, Salvați copiii de propaganda homosexual anti-creștin – Acțiunea Picasso 2, și multe altele. Promoveaz sportul național, oina, srbtoarea romneasc Dragobetele, lupt mpotriva inechitții sociale, a HIV și a Valentine’s Day.

Despre votul de pe 9 decembrie 2012 spune sec c o s mearg doar ca s și-l anuleze, ca mai de fiecare dat cnd a fost chemat la urne.
„Starea de lehamite a romnilor faț de clasa politic a fost special creat de cei ce ne cerșesc voturile. Au avut un singur scop nc din 1990, acela de a se organiza n gști, s se sindicalizeze pentru un profit ct mai mare. Toți cei pe care i-am auzit incriminați n-au fost pedepsiți“.
Mihai Tociu este convins c nu se va schimba nimic nici dup aceste alegeri. Sper doar ca gestul su s i fac pe ct mai mulți s reflecteze la importanța alegerilor pe care le facem, la ce nseamn s fii romn.

„L-am pus la balcon pentru c e vizibil, nu sunt obturat de blocul din faț. Am vrut s-i ridiculizez pe cei care se joac. (…) Nu vreau s m exprim politic. Mesajul nu le este adresat politicienilor, ci oamenilor obișnuiți, pentru c de la ei vine speranța. Nu de la politicieni. Pn nu vom avea o clas politic format din oameni sinceri, buni profesioniști n domeniul lor, care s aib o viziune proprie, nu vom avea o schimbare. E o form de protest și faț de politicieni, cu toate c lor nu le reproșez ceva anume. Ei au fcut ce și-au propus de la nceput: s se organizeze n gști, s se sindicalizeze pentru a obține profit ct mai mare. Toți cei pe care i-am auzit incriminați n-au fost pedepsiți”

Mihai Tociu spune c nu s-a plns niciun vecin ca urmare a acțiunii sale , unii chiar l-au felicitat.
„Din punct de vedere cetțenesc, consider c am dreptul s afișez un mesaj susținut de un numr mare de cetțeni. n preajma Crciunului pot s spun c e o decorație care a luat o form puțin neobișnuit. n mod evident, cineva de la Primrie n-ar fi suprat de spațiul pe care l folosesc, ci de mesajul pe care l transmit”.
„Am vrut s scriu ‘Crciun Fericit’ și uite ce a ieșit ) -posteaz Mihai Tociu pe Facebook:
Eu cu cine votez

sursa:Observatorul Popular

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.