Gogoși electorale

Bâlciul deșertăciunilor politichiei mioritice capătă dimensiuni apoteotico-apocaliptice (că deh, tot se apropie funestul 21 – sau 23 decembrie al mayașilor) în tragi-comedia intitulată VOTAREA ROMÂNIEI. În această piesă de prost gust, personajul principal al piesei, pasărea măiastră a speranței, pare să-și fi dat definitiv obștescul sfârșit, cu toate declamațiile actorilor de bâlci, care o invocă cu fervoare în fața SFINTEI URNE.

 Toți politicienii care s-au dus astăzi să voteze și-au exprimat nădejdea și speranța într-un viitor mai bun. Vorbe goale, care nu îi costă nimic.

 Până și Patriarhul Daniel – capul Bisericii Ortodoxe Române, a simțit nevoia să intre în acest joc grețos, pozând cu votul în mână, la urnă, mai ceva ca Iliescu.

 

Apariția înalt-prea-sfințitului în arena politică, echipat cu odăjdiile de rigoare (ca nu cumva să îl confunde binecredinciosul popor român cu vreun prezentator iubitor de carte de la Protv) este simptomatică și anticipează rezultatul alegerilor, mai corect decât toate intoxicările de partid apărute pe net – despre procentele pe care le-a adunat fiecare.

 Se pare că USL-ul și-a atras – odată cu PSD-ul din componența sa, și blestemul electoral al trandafiriilor lui Iliescu: acela de a zice hop, până n-au sărit, de a se bucura înainte de rezultat cu exclamații de tipul “Mihaela, dragostea mea”, pentru ca apoi să descopere că s-au culcat pe-o ureche mult prea optimistă, sperând în rezultate fantasmagorice.

 Să începem așadar demonstrația cauzală a acestui raționament expus mai sus. A apărut un patriarh la urne. Bun. Dar cui se adresează el ? Tinerilor ? Evident că nu, ci bătrânilor, mult mai apropiați de capătul de linie al vieții pământești – și motivați de frica morții, să pupe mâna patriarhală și să facă astfel, Voia Domnului.

 Dar cu cine votau de obicei bătrânii ? Păi, până acuma, rezultatele de la scrutinurile anterioare au arătat că în mod paradoxal, deși pupă cruci și fac mătănii la Biserică, bătrânii au votat în marea lor majoritate cu “dragostea dintâi” – comunismul, cu zâmbetul patern al lui Iliescu, ce le amintea de duioșia și siguranța comunismului.

 Numai că între timp, măsurile de “securitate socială” ale PSD-ului i-au cam rărit, iar pungile de mălai împărțite acu 4 ani drept mită electorală nu le-au ajuns ca să spuraviețuiască până la următoarele alegeri.

 Deci, odată că au mai murit din ei, acum îi mai ține în casă și viscolul. Tragedie pentru USL ! Iată de ce au scos din mânecă bufonul patriarhal, ca să îndemne bătrâneii la vot.

 Colac peste pupăză, în toată ecuația asta electorală încurcată, a mai apărut și PP-DD-ul partidul celor săraci și disperați, care nu au altă avere decât OTV-ul. Ori, după cum se știe, la OTV se uită mamele, bunicile, unchii și mătușile noastre (mai ales cei de la țară), care îl adoră la pachet pe Dan Diaconescu, împreună cu duiosul Fuego “să nu vinzi casa părintească”. Deci, și PP-DD-ul le-a mai luat din votanți derbedeilor (pardon! PeSeDeilor). Zece negrii mititei au pornit la vot, doi au zis PP-DD și-au rămas doar opt :))

Sau, cei patru evangheliști erau doar trei, Luca și Matei…

 Așa se face că, pe calcule, analiștii USL au înțepenit de spaimă când au sesizat că din 2008 și până acum, ne-am mai înmulțit cu niște zeci (dacă nu sute) de mii de cetățeni, moldoveni, tineri, dornici de vot și sătui de comuniști până-n gât.

 Așa se face că Ponta și ai lui se uită palizi de îngrijorare, la cozile de sute de metri, din fața secțiilor de votare ale fraților de peste Prut, înjurândul printre dinți pe Băsescu, care le-a dat cetățenia română.

 Per final, probabil că diferența o vor face românii din diaspora care vor da lovitura de grație USLinoșilor lui Ilici. Ce nu înțeleg acești comuniști și odraslele lor, est ecă românii s-au săturat de dictatura șmecherilor. De România învârtelilor, șpăgilor și șmenurilor. Ei chiar vor o “țară ca afară”. Vor să fie tratați, când vin în România, la fel de bine, de corect, cum sunt tratați de autorități, de funcționari, în Anglia, în Spania, în Italia. CU RESPECT. Asta vrem noi, românii, DEMNITATE. Să fim tratați cu respect ce cei care ne cer votul, care ne încasează taxele. Iar prin faptele și acțiunile lor, PeSeDeii au arătat că nu respectă poporul român. Ei nu respectă nici Justiția. Ei încă îl căinează pe infractorul dovedit Adrian Năstase, condamnat definitiv și irevocabil și în loc să respecte decizia Justiției, acceptând-o ca atare, se întrec în declarații prin care sfidează o instituție ESENȚIALĂ a Statului Român: JUSTIȚIA !

 Și românii văd asta. Românii s-au săturat să vadă că EI sunt deasupra legii, care nu îi atinge niciodată, în timp ce NOI suferim rigoarea legii chiar și când nu e cazul.

Mihai Rapcea

  • beatul alegator…

    nu conteaza cine voteaza… ci cine numara voturile
    asa ca de data asta cred ca te-ai inselat la numaratoare 🙁
    daca ai oameni peste tot poti sa faci minuni 😀

  • Basescu are inca sub control justitia si serviciile, adica acele structuri care au putere directa asupra indivizilor. Dar in curand va vedea (si) el ce insemna sa fii un (simplu) individ.
    P.S. Poate din vanzarea activelor detinute de rudele lui Basescu, rezultate din venituri necuvenite, se va putea cumpara inapoi vre-un vapor vandut in “afacerea Flota”…