Blciul deșertciunilor politichiei mioritice capt dimensiuni apoteotico-apocaliptice (c deh, tot se apropie funestul 21 – sau 23 decembrie al mayașilor) n tragi-comedia intitulat VOTAREA ROMNIEI. n aceast pies de prost gust, personajul principal al piesei, pasrea miastr a speranței, pare s-și fi dat definitiv obștescul sfrșit, cu toate declamațiile actorilor de blci, care o invoc cu fervoare n fața SFINTEI URNE.

Toți politicienii care s-au dus astzi s voteze și-au exprimat ndejdea și speranța ntr-un viitor mai bun. Vorbe goale, care nu i cost nimic.

Pn și Patriarhul Daniel – capul Bisericii Ortodoxe Romne, a simțit nevoia s intre n acest joc grețos, poznd cu votul n mn, la urn, mai ceva ca Iliescu.

Apariția nalt-prea-sfințitului n arena politic, echipat cu odjdiile de rigoare (ca nu cumva s l confunde binecredinciosul popor romn cu vreun prezentator iubitor de carte de la Protv) este simptomatic și anticipeaz rezultatul alegerilor, mai corect dect toate intoxicrile de partid aprute pe net – despre procentele pe care le-a adunat fiecare.

Se pare c USL-ul și-a atras – odat cu PSD-ul din componența sa, și blestemul electoral al trandafiriilor lui Iliescu: acela de a zice hop, pn n-au srit, de a se bucura nainte de rezultat cu exclamații de tipul “Mihaela, dragostea mea”, pentru ca apoi s descopere c s-au culcat pe-o ureche mult prea optimist, spernd n rezultate fantasmagorice.

S ncepem așadar demonstrația cauzal a acestui raționament expus mai sus. A aprut un patriarh la urne. Bun. Dar cui se adreseaz el ? Tinerilor ? Evident c nu, ci btrnilor, mult mai apropiați de captul de linie al vieții pmntești – și motivați de frica morții, s pupe mna patriarhal și s fac astfel, Voia Domnului.

Dar cu cine votau de obicei btrnii ? Pi, pn acuma, rezultatele de la scrutinurile anterioare au artat c n mod paradoxal, deși pup cruci și fac mtnii la Biseric, btrnii au votat n marea lor majoritate cu “dragostea dinti” – comunismul, cu zmbetul patern al lui Iliescu, ce le amintea de duioșia și siguranța comunismului.

Numai c ntre timp, msurile de “securitate social” ale PSD-ului i-au cam rrit, iar pungile de mlai mprțite acu 4 ani drept mit electoral nu le-au ajuns ca s spuraviețuiasc pn la urmtoarele alegeri.

Deci, odat c au mai murit din ei, acum i mai ține n cas și viscolul. Tragedie pentru USL ! Iat de ce au scos din mnec bufonul patriarhal, ca s ndemne btrneii la vot.

Colac peste pupz, n toat ecuația asta electoral ncurcat, a mai aprut și PP-DD-ul partidul celor sraci și disperați, care nu au alt avere dect OTV-ul. Ori, dup cum se știe, la OTV se uit mamele, bunicile, unchii și mtușile noastre (mai ales cei de la țar), care l ador la pachet pe Dan Diaconescu, mpreun cu duiosul Fuego “s nu vinzi casa printeasc”. Deci, și PP-DD-ul le-a mai luat din votanți derbedeilor (pardon! PeSeDeilor). Zece negrii mititei au pornit la vot, doi au zis PP-DD și-au rmas doar opt :))

Sau, cei patru evangheliști erau doar trei, Luca și Matei…

Așa se face c, pe calcule, analiștii USL au nțepenit de spaim cnd au sesizat c din 2008 și pn acum, ne-am mai nmulțit cu niște zeci (dac nu sute) de mii de cetțeni, moldoveni, tineri, dornici de vot și stui de comuniști pn-n gt.

Așa se face c Ponta și ai lui se uit palizi de ngrijorare, la cozile de sute de metri, din fața secțiilor de votare ale fraților de peste Prut, njurndul printre dinți pe Bsescu, care le-a dat cetțenia romn.

Per final, probabil c diferența o vor face romnii din diaspora care vor da lovitura de grație USLinoșilor lui Ilici. Ce nu nțeleg acești comuniști și odraslele lor, est ec romnii s-au sturat de dictatura șmecherilor. De Romnia nvrtelilor, șpgilor și șmenurilor. Ei chiar vor o “țar ca afar”. Vor s fie tratați, cnd vin n Romnia, la fel de bine, de corect, cum sunt tratați de autoritți, de funcționari, n Anglia, n Spania, n Italia. CU RESPECT. Asta vrem noi, romnii, DEMNITATE. S fim tratați cu respect ce cei care ne cer votul, care ne ncaseaz taxele. Iar prin faptele și acțiunile lor, PeSeDeii au artat c nu respect poporul romn. Ei nu respect nici Justiția. Ei nc l cineaz pe infractorul dovedit Adrian Nstase, condamnat definitiv și irevocabil și n loc s respecte decizia Justiției, acceptnd-o ca atare, se ntrec n declarații prin care sfideaz o instituție ESENȚIAL a Statului Romn: JUSTIȚIA !

Și romnii vd asta. Romnii s-au sturat s vad c EI sunt deasupra legii, care nu i atinge niciodat, n timp ce NOI suferim rigoarea legii chiar și cnd nu e cazul.

Mihai Rapcea

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares