Se tot zbat ăștia cu reorganizarea administrativ teritorială pe regiuni a țării. E o idee bună, dar vor să o aplice prost. Eu am o idee de organizare pe județe specializate. O păstram pentru când o să fiu dictator. Dar haideți că o împărtășesc cu voi.

1. Județul autonom pentru unguri

Din când în când se mai aude din Harghita și Covasna câte un răcnet de independență. Îi înțeleg. Nu e de xenofobie sau ceva. Pur și simplu prin zonele ălea oamenii muncesc mai mult și produc mai mult. La împărțirea bugetului, ei primesc, procentual, mult mai puțin decât dau. Nici mie nu mi-ar plăcea la sfârșitul lunii să pun salariul la comun cu vecina care are 3 oameni și un câine în 10 metri de garsonieră și trăiesc toți 5 dintr-un salariu, să plătim întreținerea împreună și să împărțim la toți 5 ce rămâne.

Vecina mea e o vită sinistră.

Așa că aș face un referendum, să vedem câți oameni vor autonomie teritorială. Ăia câți ies, calculăm la densitatea medie de locuitori ai țării și le dăm pământ fix în funcție de câți metri pătrați li se cuvine în total, cât să-și facă ei un județ autonom. Țară în țară. Acolo, în Harghita și Covasna. Sau doar una din ele, că nu o să iasă așa de mulți. Nu toți ungurii vor autonomie. Nu o să li se cuvină atâta teren.

Și acolo în județul ăla să se ducă toți ungurii care vor autonomie și să se simtă bine. Să aibă nivelul de trai ridicat, după cât muncesc și să nu mai aibă de ce să comenteze. Mi se pare cinstit.

La fel de cinstit ca și următorul județ:

2. Județul autonom pentru țigani

Deși sunt mult mai mulți decât ungurii, țiganii nu au dorit niciodată autonomie teritorială. De ce oare? Cum, nu vor ei să muncească ei pentru ei, să nu fie urmă de bicicletă de român pe care să o fure în jur?

Și mi se pare absolut cinstit. Dacă ungurii ar avea dreptul să scape de noi, că îi tragem în jos, înseamnă că și noi am avea dreptul să scăpăm de ăia care ne trag pe noi în jos.

Așa că socotim frumos câți țigani s-au declarat țigani la ultimul recensământ (indiciu, mult mai puțini decât în realitate), și le facem și lor un județ de mărimea : Ț/D , unde Ț e numărul declarat de țigani (vreo juma de milion. Cam un sfert din numărul real) și D e densitatea popuației la noi, 92 de melteni pe km pătrat.

Iese mai mic decât Buzăul. DAR STAȚI LINIȘTIȚI, NU ÎI PUNEM ÎN BUZĂU!

Nu. Îi punem într-un județ circular, aflat complet accidental de jur împrejurul județului de unguri.

Și o ambasadă în Ferentari.

Și aici îi verificăm la ochi, nu după declarație. Nu contează cum arată. Poate să fie și cel mai albinos om din lume. Dacă trăiește din ajutor de la stat, mică ciupeală și parazitare socială îl facem certificat onorific de țigan. Ce muncești? Cum, nu muncești? Trăiești din ajutor social și alocația celor 12 copii? Mai suplimentezi din furat telefoane? Hai să îți facem țară, nobile individ fără patrie!

Acum țiganii nu vor independeță administrativ teritorială. Așa că trebuie să îi ducem în județul lor cam cu japca, facem un gard mare de partea noastră și trimitem armata, care oricum o freacă, să îi păzească să nu cumva să iasă și să nu se bucure de oportunitatea de a forma un stat mândru, țigănesc, în care să nu-i mai încurcăm noi.

Acuma la granița cealaltă, cu județul maghiar pe care îl încercuiesc, stabilesc ei între ei regulile, că-s băieți deștepți.

sursa: piticigratis.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares