Se tot zbat tia cu reorganizarea administrativ teritorial pe regiuni a rii. E o idee bun, dar vor s o aplice prost. Eu am o idee de organizare pe judee specializate. O pstram pentru cnd o s fiu dictator. Dar haidei c o mprtesc cu voi.

1. Judeul autonom pentru unguri

Din cnd n cnd se mai aude din Harghita i Covasna cte un rcnet de independen. i neleg. Nu e de xenofobie sau ceva. Pur i simplu prin zonele lea oamenii muncesc mai mult i produc mai mult. La mprirea bugetului, ei primesc, procentual, mult mai puin dect dau. Nici mie nu mi-ar plcea la sfritul lunii s pun salariul la comun cu vecina care are 3 oameni i un cine n 10 metri de garsonier i triesc toi 5 dintr-un salariu, s pltim ntreinerea mpreun i s mprim la toi 5 ce rmne.

Vecina mea e o vit sinistr.

Aa c a face un referendum, s vedem ci oameni vor autonomie teritorial. ia ci ies, calculm la densitatea medie de locuitori ai rii i le dm pmnt fix n funcie de ci metri ptrai li se cuvine n total, ct s-i fac ei un jude autonom. ar n ar. Acolo, n Harghita i Covasna. Sau doar una din ele, c nu o s ias aa de muli. Nu toi ungurii vor autonomie. Nu o s li se cuvin atta teren.

i acolo n judeul la s se duc toi ungurii care vor autonomie i s se simt bine. S aib nivelul de trai ridicat, dup ct muncesc i s nu mai aib de ce s comenteze. Mi se pare cinstit.

La fel de cinstit ca i urmtorul jude:

2. Judeul autonom pentru igani

Dei sunt mult mai muli dect ungurii, iganii nu au dorit niciodat autonomie teritorial. De ce oare? Cum, nu vor ei s munceasc ei pentru ei, s nu fie urm de biciclet de romn pe care s o fure n jur?

i mi se pare absolut cinstit. Dac ungurii ar avea dreptul s scape de noi, c i tragem n jos, nseamn c i noi am avea dreptul s scpm de ia care ne trag pe noi n jos.

Aa c socotim frumos ci igani s-au declarat igani la ultimul recensmnt (indiciu, mult mai puini dect n realitate), i le facem i lor un jude de mrimea : /D , unde e numrul declarat de igani (vreo juma de milion. Cam un sfert din numrul real) i D e densitatea popuaiei la noi, 92 de melteni pe km ptrat.

Iese mai mic dect Buzul. DAR STAI LINITII, NU I PUNEM N BUZU!

Nu. i punem ntr-un jude circular, aflat complet accidental de jur mprejurul judeului de unguri.

i o ambasad n Ferentari.

i aici i verificm la ochi, nu dup declaraie. Nu conteaz cum arat. Poate s fie i cel mai albinos om din lume. Dac triete din ajutor de la stat, mic ciupeal i parazitare social l facem certificat onorific de igan. Ce munceti? Cum, nu munceti? Trieti din ajutor social i alocaia celor 12 copii? Mai suplimentezi din furat telefoane? Hai s i facem ar, nobile individ fr patrie!

Acum iganii nu vor independe administrativ teritorial. Aa c trebuie s i ducem n judeul lor cam cu japca, facem un gard mare de partea noastr i trimitem armata, care oricum o freac, s i pzeasc s nu cumva s ias i s nu se bucure de oportunitatea de a forma un stat mndru, ignesc, n care s nu-i mai ncurcm noi.

Acuma la grania cealalt, cu judeul maghiar pe care l ncercuiesc, stabilesc ei ntre ei regulile, c-s biei detepi.

sursa: piticigratis.com

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.