Marijuana medicinala ar putea fi legalizata in Romania. Decizia ar putea ajuta mii de pacienti

Legiuitorii nostri vor avea de luat o decizie cruciala pentru mii de pacienti cu boli grave. Trei fundatii pentru copiii cu dizabilitati cer ca Romania sa accepte folosirea extrasului din marijuana in scop medical.

Este vorba despre epilepsie, tumori canceroase si boli neurologice, in care studii oficiale au dovedit ca derivate din marijuana au efecte terapeutice.

Utilizarea cannabisului in tratamente este deja permisa in 8 tari europene, in Israel si in anumite state din America.

La 5 ani, Davis lupta cu o forma rara de epilepsie. Boala e incurabila. Copilul ia zilnic 10 medicamente diferite ca sa tina sub control crizele. Oasele, muschii si dezvoltarea mentala ii sunt afectate. Acum cateva luni, mama lui a aflat ca ar putea fi inca o solutie.

“Am luat legatura cu mai multe familii cu copilasi Dravet din strainatate care de un an jumate au inceput tratamentul cu marijuana medicinala. Cat au fost cu medicatie erau in scaun cu rotile si nonverbali, acum merg la gradinita”, spune femeia.

Tocmai de aceea, reprezentantii a trei ONG-uri cer statului roman legalizarea marihuanei medicinale.

Un membru al ONG-urilor va pleca in SUA, in California, ca sa vada pacienti si clinici care folosesc extrasele. Medicatia e utila in afectiuni neurologice grave si in regresul unor tumori canceroase.

O schimbarea recenta a legii a avut loc si in Cehia, iar in Europa exista alte 8 state care accepta tratamentul.

Proprietatile medicale ale canabinoidelor sunt folosite de secole. Exista deja studii in desfasurare. Se cauta un circuit de administrare, astfel incat medicamentele sa nu fie abuzate.

Expertiii Agentiei Medicamentului vor merge la consultari si vor afla de la colegii din Cehia detalii despre noile reglementari.

In toate tarile care accepta folosirea medicala a marijuanei exista norme privind cultivarea plantei, extragerea uleiurilor in laborator si supravegherea stricta a administrarii.

 

Sursa: Pro TV
 • Care sunt acele trei ONG-uri ! Dvs, cu relatiile din MISA si din Barou, este imposibil sa nu le fi aflat !. Va rog sa ni le spuneti si noua, sa putem sa aderam la ele.

 • svayambhu

  Cum face Amerikka o mișcare hopa și noi. O să fie ca și cu tutunul. Fumul e fum, indiferent de unde ajunge în plămâni e nociv.

 • Marihuana se poate consuma si in prajituri. Tutunul NU, este otravitor la ingerare. Pe de alta parte americanii au inventat si vaporizatorul, care nu produce fum.
  P.S. Articolul pune problema foarte periculos, este posibila o semi-legalizare controlata medicala, complet inaccesibila. Cum este cu injectiile de morfina pentru cancerosii in ultimul stadiu…

 • Buna ziua,
  Ma puteti ajuta sa aflu numele acestor ONG-uri? Am o matusa de 35 de ani bolnava de scleroza in placi si schizofrenie si vreau sa aflu cat mai multe despre aceste tratamente.
  Va multumesc pentru ajutor!

 • io

  Aici ai unul dintre ONG-uri http://www.dravet.ro/