Testamentul unui muribund

Motto: Dacă oamenii ar știi ce facem noi, ne-ar omorâ pe stradă, cu pietre.    Baronul Rotschild.

 

Comunicat de presă al Spitalului Oncologic Fundeni, din București:

 

Astăzi, orele 22.30, s-a stins din viață în cadrul unității noastre spitalicești, cetățeanul L.R. Asupra acestuia a fost găsit un exemplar olograf al unei scrisori-testament. Scrisoarea a fost comunicată în această dimineață de către pacient, mai multor organe de presă din capitală, precum și Biroului de Relații cu Publicul din Cadrul Parlamentului României. Corpul neânsuflețit al pacientului a fost depus la morga spitalului. Întrucât defunctul L.R. nu are nici o rudă, cadavrul acestuia va fi incinerat pe cheltuiala municipalității.

 

Comunicat de presă Serviciul Român de Informații:

 

În urma sesizărilor venite din partea Serviciului de Pază și Protecție din cadrul Parlamentului României, instituția noastră a efectuat verificări cu privire la persoana numitului L.R. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta a decedat de cancer la Spitalul Fundeni din Capitală. În ziua premergătoare decesului, numitul L.R. a efectuat mai multe transferuri bancare totalizând suma de 10 mil. Euro, către conturi deschise în bănci aflate în Insulele Seichelles și Elveția. Cercetările continuă pentru depistarea beneficiarilor acestor sume.

 

Mediafax:

 

Pe adresa redacției a fost primită o scrisoare din partea unui cetățean bolnav de cancer, internat la Spitalul Fundeni, din Capitală. Scrisoarea conține amenințări cu moartea la adresa parlamentarilor români care au mai mult de un mandat vechime. Redăm în continuare conținutul acestei scrisori:

 

Numele meu este L.R. Îmi trăiesc ultimele clipe de viață pe un pat de spital, la Fundeni. Probabil că la momentul în care veți primi această scrisoare, eu am părăsit déjà această lume. Nu las în urmă pe nimeni. Soția și fiica mea au murit acum 2 ani într-un accident rutier. Părinții s-au stins și ei, în mizerie, secerați de suferința pierderii norei și a unicei lor nepoate. Eu am luptat cât am putut cu această boală nemiloasă, cancerul. Probabil că l-aș fi putut trata cu mai multe șanse de succes într-o altă țară, mai civilizată. Nu am avut resursele financiare să fac acest lucru. În ultima lună de viață, mi s-a împlinit un vis de tinerețe: am câștigat în sfârșit la LOTO potul cel mare – 10 milioane de euro. M-am întrebat care este sensul acestei crunte ironii a sorții. Să primesc niște bani de care să nu mă pot bucura. Analizându-mi viața, rememorând principalele episoade ale trecutului meu, am realizat că dacă aș fi trăit într-o țară normală, eu și familia mea, nici unul dintre noi nu ar fi murit. Vinovat pentru moartea soției și fiicei mele nu este atât șoferul care a produs accidentul, cât politicienii care au furat banii pentru infrastructuri, care în 23 de ani de postcomunism nu au fost în stare să edifice niște autostrăzi. Vinovați pentru decesul părinților mei sunt – în ultimă instanță, tot ei, politicenii, care le-au amărât traiul de pensionari, zi de zi, cu pensii sub limita subzistenței, umilindu-i după 40 de ani de muncă. Iar eu, poate că aș fi putut supraviețui cu un tratament adecvat, într-o țară civilizată. Atunci, am avut revelația orbitoare a scopului pentru care am primit acești bani, și cum trebuie ei folosiți. Anunț deci, pe această cale că am achitat cu banii câștigați de mine la LOTO, serviciile unor asasini plătiți, care să ucidă TOȚI parlamentarii români aflați la mai mult de primul mandat. Simt că Dumnezu a acordat prin mine o șansă României, de a se curăța de lepra politicienilor. Plec împăcat, cu gândul că am reușit să fac un bine pentru toată lumea.

 

Comunicat AgerPress:

 

Situație nemaiântâlnită astăzi, la Palatul Parlamentului României. Peste 90% dintre deputații și senatorii aleși la ultimele alegeri parlamentare au refuzat să își preia mandatele și să depună jurământul de investire, prezentându-și în bloc demisiile. Aceasta este cea mai mare criză politică cu care se confruntă România de la începutul ființării sale ca Stat.

 • Ram

  Da, da, sigur, am vrea noi… nu ma pot abtine sa nu rad (ca si cum ar fi adevarat.) :)))))))

 • Ram

  da… nu putem face o cheta??? Daca ar da fiecare roman cate un euro, s-ar aduna destul ca sa-i împuscam pe toți. :))

 • svayambhu

  Căutam timesnewroman pe la sfârșit, nu de alta dar ura omului părea reală însă : „ Peste 90% dintre deputații și senatorii aleși la ultimele alegeri parlamentare au refuzat să își preia mandatele” asta a dat de gol. Porcul și înainte de tăiere tot cu râtul în troc.

 • MR

  De fapt, ma tenta sa scriu ceva mai lung pe tema asta, poate chiar o nuvela, insa nu am timpul necesar. Si decat sa las sa se piarda ideea, am preferat sa o “omor” în stilul ăsta telegrafic, tip reclamă, în care surprinzi din goana calului niște chestii. Cum ar fi speranța muribundului respectiv că nu suntem toți mișei, și că trebuie să dăm o șansă celor noi veniți de a arăta ce pot… însă, cu sabia lui Damocles deasupra capului.

 • AM MAI SCRIS ASTA ODATA AICI
  Este prea frumos ca sa fie in Ro. Iar contRactarea unor himere cum sunt asasinii platiti nu este nicidecum atat de usor ca-n filme. Mai ales de oamenii in varsta, fara o vasta experientza in matzele internetului.
  Ca dovada este insasi lipsa oricarui atentat politic in Ro, pana acum.

 • N-ar mai fi TRADATORI daca s-ar depune juramintul pe “sabia lui Damocles”. S-ar gindi de doua ori inainte pina ce sa-i stea deasupra capului.

 • Ram

  Da va dati seama ca respectivii asasini ar fi eroi nationali? :)))
  O bomba pe an la guvern ,una la parlament si una la senat ar fi suficient. Nu trebuie sa-i omoare pe toti, dar sub amenintarea bombei s-ar urmari unii pe altii sa nu fure

 • Ram

  sau sa comita orice fel de frauda