Consiliul Național de Informații (CNI), unul dintre serviciile de informații ale SUA, a avertizat că UE și SUA vor fi depășite de China, până în anul 2030.

Serviciile de informații averizează: SUA și UE, depășite de China în 2030 servicii secrete

Serviciile de informații averizează: SUA și UE, depășite de China în 2030

Epoca dominației economice americane și europene are mai puțin de două decenii de viață, conform unui raport al CNI. Studiul, numit Tendințe Globale 2030, prevede că economia chineză o va depăși pe cea a Statelor Unite între 2022 și 2030. El susține că, în2030, cota din comerțul mondial deținută de triumviratul format din SUA, Europa și Japonia, care a dominat până acum, va scădea de la 56% la sub jumătate, transmite RADOR.

Raportul mai afirmă că India și China nu sunt singurele țări asiatice în ascensiune, care vor înclina balanța puterii mondiale de la vest spre est. Un alt grup – supranumit Viitorii Unsprezece, format din Bangladesh, Egipt, Indonezia, Iran, Mexic, Nigeria, Pakistan, Filipine, Turcia, Coreea de Sud și Vietnam – va depăși până în 2030 Uniunea Europeană cu 27 de membri din punct de vedere al PIB colectiv.

Publicarea raportul elaborat de Consiliul Național de Informații (CNI) al SUAcoincide cu începutul celui de-al doilea mandat al președintelui Barack Obama la Casa Albă.

Secțiunea dedicată Europei oferă o perspectivă sumbră asupra impactului crizei datoriilor suverane. “Criza din zona euro a expus tensiunile și disensiunile dintre statele membre și, pentru prima oară după zeci de ani, a ridicat întrebări fundamentale privind viitorul Europei”, scrie în raport, care adaugă că UE post-criză “nu va semăna cu Europa de astăzi”. Printre scenariile pentru zona euro se numără și prăbușirea euro și, apoi, a UE însăși. Dar raportul ia în calcul și posibilitatea ca liderii UE să facă un “efort federalist”, care să ducă la o “renaștere” europeană. Conform acestui scenariu, “Europa este pe cale de a-și realiza concepția originară privind o uniune economică și monetară cuprinzătoare și… rezultatul va fi că va ieși întărită”.

Raportul mai estimează că “populația musulmană a Europei se va dubla, de la 4,1% la 8%”, până în 2030. Se preconizează că populația lumii va crește cu circa 15%, la 8,3 miliarde de oameni, față de 7,1 miliarde în 2012. La prezentarea raportului, Christopher Kojm, președintele CNI, a declarat că “ascensiunea spectaculoasă a economiilor asiatice afectează în mod dramatic… influența Statelor Unite”.

sursa: ziuaveche.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares