Traian Băsescu: Ne plângem că suntem săracii Europei, dar 90% din români sunt proprietari

 

Traian Băsescu: Ne plângem că suntem săracii Europei, dar 90% din români sunt proprietari

Foto: Agerpres

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că românii s-au obișnuit să spună despre ei înșiși că sunt săracii Europei, lucru despre care a admis că e adevărat, dar a subliniat și că 90% din români sunt proprietarii caselor în care locuiesc și nu plătesc chirii de 600-700 Euro, cum fac grecii, de exemplu.”Ne-am obișnuit să spunem despre noi că suntem săracii Europei, ceea ce nu e neadevărat, însă la nivel european sărăcia e un fenomen în creștere, care nu se întâmplă numai în România. E un fenomen generalizat: creșterea sărăciei. Vă pot da un exemplu: sigur că la noi salariile sunt foarte mici comparativ cu Grecia, spre exemplu, dar un grec care are un salariu de 1.000 de Euro plătește 600-700 de Euro chirie pentru un apartament cu două camere. În România, 90% suntem proprietari“, a afirmat șeful statului.Potrivit celor spuse de președintele Traian Băsescu, creșterea sărăciei, care a fost o constatare a Consiliului European, nu vizează strict România și Bulgaria, ci toate statele Uniunii Europene, inclusiv cele mai dezvoltate.

De aceea, când spun de creșterea sărăciei – și a fost o constatare a Consiliului – ea nu vizează strict România și Bulgaria, cum ne-am obișnuit să spunem despre noi, ci vizează toate statele Uniunii Europene, inclusiv cele mai dezvoltate state ale Uniunii Europene“, a mai spus Băsescu.

sursa: antena3
comentariu rapcea.ro: această “constatare” a celui ce afirma că este “președintele tuturor românilor”, arată mentalitatea de jigodie anti-românească a acestui sclav obedient al occidentalilor. Ce vrea să spună de fapt Traian Băsescu ?! Vrea să spună că dacă avem case, SUNTEM BOGAȚI și că avem de unde plăti taxe și impozite umflate, căci putem vinde casele, ca să plătim Statului banii pentru FMI și UE. Anul acesta România are de dat înapoi numai către FMI suma de 5,23 miliarde de euro. “Are balta pește” căci în România, față de Franța, Italia sau Spania, unde 45% dintre europeni nu au proprietăți și locuiesc cu chirie, poporul român trăiește (încă !) în casele făcute sub regimul “dictatorial” al “criminalului” Ceaușescu, care a îndrăznit să dea la tot românul casă și loc de muncă. Așa ceva nu se poate ierta, nu-i așa, “tovarășe” Băsescu ?! Își mușcă degetele de ciudă prietenii bancheri ai lui Mugur Isărescu, din cauză că româniilor nu au reușit să le fure tot ce au. Și când te gândești că art. 44 din Constituția României garantează dreptul de proprietate al cetățeanului…

 • Normal. Romanii sunt prea saraci ca sa plateasca chirie. De-aia stau copii cu parintii in acelashi apartament / casa pana o mostenesc !!!
  In Bucuresti chiriile sunt mult mai mari decat salariile !

 • coco

  care 90% ma ? poate dintre cei de peste 50 de ani !!!
  restul maxim 30%.
  niste zdrente umane sau ce or fi , basescu si mai toti politicienii.
  in opinia lor noi , majoritatea trebuie sa fim sclavi. iar din pacate avansul tehnologic usor usor ii ajuta sa ne faca din ce in ce mai mult sclavi.
  dar problema nu sunt astia ca sunt relativ putini. ci oamenii de rand care extem de usor se lasa ademenitii de avantajele personale in detrimentul princiipiilor umane. prea usor se vand la prima “oportunitate” de “mai bine” personal.

 • svayambhu

  Cum era cu ăla de moare de grija… proprietății altuia.

 • “~Cugetari in a-ll-a zi de Craciun~”….~Mdaa !…~Stie el-domnu’ presedinte ce spune ! Nu putem noi cei de rind contrazice zicerile sale alea pline de intelepciune !!!…Mdehh ! Noroc cu Ceausascu si vechiul regim caruia trebuie sa-i multumim caci datorita lor..,”Cinste lor ! Cinste lor ! Cinste comunistilor !”..am ajuns dintr-o data peste noapte o natiune de proprietari de imobile !..ceea ce e un lucru minunat pina la urma !..Apoi ! Toata lumea muncea ! Nu se accepta ca cineva sa stea degeaba nevoiti fiind precum in prezent !..Asa nerentabila cum era ea industria functiona pina la urma urmei !..Nu existau notiuni precum cea de somaj sau asistati sociali titulatura infierata rau de catre actual nostru presedinte Securisto-FSN-ist de rang 1′ prim !!!…Prin urmare !..am ajuns 90% dintre noi proprietari, dar ca sa Nu ne bucuram asa cum ar trebui de acest privilegiu ramas de pe urma vechiului regim, ce au facut NENOROCITII ?…au ridicat si inca le ridica la greu si in asemenea masura tarifele la gaze, energie, apa incit aproape jumatate din leafa o dai pe acestea !!…Adica banii pe care i-ai fi dat pe o chirie de tip Westic la care dinsul face aluzie si comparatie !!!…Da ! Au facut in asa fel incit sa iti piara cheful dar mai ales mindria de a fi proprietar in ne-adevaratul sens al cuvintului !, respectiv visul LOR_al_Blestematilor e acela ca toata lumea sa achizitioneze de la EI un apartament cu o valoare de ordinul zecilor de mii de Euro indatorindute tu si familia ta pe viata la banci !!…Da ! Ei acesti Samsari si Ticalosi cu gulere albe considera chipurile ca asa e normal sa fie intr-o democratie !!…Adica sa devii sclavul si vasalul lor pe viata !!!….prin urmare e de inteles DC mult iubitul nostru actual presedinte detesta faptul ca am ajuns proprietari de imobile dar fara sa fi cotizat inainte la punga LOR aia cea fara de fund !!!…cit despre faptul ca domnia sa Infiereaza faptul ca unii cetateni apeleza la ajutoare sociale si alte forme de ajutor venite din partea statului nu denota altceva decit un CINISM fara limite si lipsa de scrupule sau..nu stiu !!!….DA_=_Un presedinte al SECURISMULUI ! Al intereselor Marunte-Oculte si de GRUP !..Un presedinte iubitor doar de Camarile~NEPOTISM_si_~Secta !!!…si atit .!. ….