Ședinte gratuite de yoga pentru deținuții din Rio de Janeiro

Ca să-i liniștească pe deținuți, șefii penitenciarului din Rio de Janeiro au apelat la ajutorul profesorilor de yoga.

 

Astfel, deținuții au parte de ședințe gratuite de yoga. Datorită acestor tehnici de destindere, prizonierii sunt mult mai calmi, iar numărul incidentelor din penitenciare a scăzut extrem de mult, transmite antena3.ro.

 

Potrivit sursei, programul yoga a fost implementat în urmă cu doi ani și se bucură de un real succes, având tot mai mulți participanți în fiecare zi. Fundația care oferă ore de yoga deținuților din penitenciarul Rio de Janeiro își continuă misiunea și în afara gratiilor, astfel, chiar și după ieșirea din închisoare, deținuții pot participa la sesiuni de yoga, fără a plăti nicio taxă.

“Chiar și familia mea îmi spune că m-am schimbat. Rudele mele mi-au spus că văd o strălucire în ochii mei. Sunt mult mai echilibrat. Am încercat să împărtășesc cu ei ce am învățat aici”, povesteste un deținut, citat de a1.ro.

 

Pe lângă inițierea în tainele yoga, foștii deținuți învață și cum se pot adapta la viața în afara gratiilor chiar de la maeștrii yoga, mai adaugă sursa.

 

  • inventivi oameni

  • O idee buna pentru dezvoltarea viitoare a MISA pe bani publici ( ca banuiesc ca acele cursuri gratuite pentru detinuti sunt decontate din banii pentru intretinerea inchisorii)