Aud n ultima vreme de tot mai multe cazuri de persoane cu boli grave, mortale: leucemie sau cancer. Aflu ba de mama unui coleg ba de sora altuia, c și-au descoperit cancere. Pare c umbra morții flutur ntr-un cerc nevzut, tot mai aproape, și mai aproape, ca o fantom purtnd mștile unor persoane tot mai cunoscute…

Din ce n ce mai multe anunțuri pe net sau afișe n instituții, cu copii ce au nevoie disperat de ajutor pentru a scpa din ghearele acestor boli cumplite. Deja te ia un fior de panic, minile ți transpir de fric și te gndești, plin de ngrijorare: oare nou (mie și familiei mele, color dragi mie), cnd ne va veni rndul s pltim acest preț ngrozitor ?

Interesant este c nimeni nu public nici o statistic privind creșterea ratei mbolnvirilor de cancer sau leucemie. Dar semnele creșterii exponențiale a acestor boli se vd cu ochiul liber. Propun un exercițiu, fiecruia dintre voi, cititorii acestor rnduri: faceți o list a persoanelor cunoscute, și apoi o list a celor despre care știți (din cei cunoscuți) c sufer (sau a suferit) de una din aceste maladii (cancer sau leucemie). Veți obține probabil un rezultat destul de apropiat de cel al statisticilor ce nu sunt niciodat publicate, pentru a nu revolta sau nspimnta populația.

De ce aceast explozie de cancere ? Am citit destul de multe materiale (unele dintre ele, studii medicale serioase) despre factorii de declanșare ai bolii. Alimentația rmne una dintre principalele cauze, unanim acceptate, aproape la egalitate cu ereditatea.

Dac v mai amintiți, publicasem nu demult pe blog rezultatele unui studiu despre mbolnvirea cobailor hrniți cu cereale modificate genetic. Rezultatele experimentului erau clare: legtura de cauzalitate ntre apariția tumorilor canceroase și hrana modificat genetic nu a mai putut fi ascuns. Evident, aceast dovad nu a schimbat cu nimic lucrurile: lumea s-a mpiedicat pentru o clip de adevr, dar apoi s-a ridicat și a plecat buimac, mai departe, fr nici o reacție. DE CE ?

Pentru c oamenii au devenit tot mai mecanici, tot mai reactivi doar la nevoile simple ale vieții. Cu regret, remarc faptul c tot mai mulți oameni și-au pierdut capacitatea de a mai duce un raționament la capt, pentru a trage niște concluzii juste.

Spre exemplu, foarte mulți au auzit de studiul francezilor, cu șoriceii plini de tumori canceroase – datorate hranei modificate genetic. S-a dat știrea chiar și la Pro-Tv. ns toți au trecut cu ușurinț peste ea, ca niște copii care gsesc neplcut faptul de a se preocupa cu lucrurile ngrijortoare, pe ideea c și așa au destule griji. Am remarcat de altfel, o tendinț tot mai accentuat a oamenilor de a respinge din start adevrurile dure, neplcute, un gen de fug inconștient de subiectele ce conțin cuvintele boal, moarte, incurabil, etc. Cei mai mulți dintre noi au gndit deci, cnd au vzut știrea: bine, dar asta se ntmpl n Franța, noi aici, n Romnica, mncm natural, de la țrani. Pe dracu, natural ! Asta se ntampla acu 30 de ani, cnd Triț Fniț nu cumpra soia, gru și porumb modificate genetic, de la Monsanto. Gru din care se face cam 80% din pinea pe care o mncm noi. Acu 30 de ani, cnd roșiile erau stropite doar cu piatr acr, nu cu tot felul de porcrii care s le fac s se nroșeasc artificial.

Și iarși o s se gseasc tot felul de naivi, care o s spun: bine, dar eu nu prea mnnc roșii, și nici pine. Ba mnnci, nenic, mnnci, cum ar spune conul Iancu. Cam 90% din ce mncm conține amidon, ca substanț de ngroșare (ex. coca de pine, sau de panificație pentru covrigi, bulionul – doar 30% roșie, restul amidon), amidon din la ieftin, c este economie de piaț și tre s ias banul. Deci, din la modificat genetic.

Aaaa, ții regim, și zici c “mnnci sntos” ? Numai pește, pui, vit, și ct mai rar, porc ? Pi afl, meltene, c porcu, vita, puiul și peștele la a fost crescut și procesat industrial. Adic au fost hrniți cu cerealele alea ieftine, modificate genetic. E drept, n-au mai avut timp s dezvolte cancer, c au murit la abator, ns ți-l transmit ție, prin substanțele aflate n carnea respectiv, așa, ca pe un ultim dar de adio.

Și atunci, mai ai dreptul s te miri c, deși, n opinia ta, “ai dus o viaț sntoas”, ai mncat chiar de la raftul de “bio” (uneori, cnd ți-a permis bugetul), te-ai trezit cu metastaze, precum șoriceii din experimental francezilor ? Sau, te mai miri ca prostul c ngerașul tu de 3 ani a fcut leucemie ? De unde aceast idee cretin c nu conteaz ce a mncat animalul mncat de tine ?

Dac oamenii nu se vor trezi la timp și nu vor schimba modul de a tri, de a face comerț, punnd preț mai mult pe viaț și pe sntate dect pe profit, omenirea se va mbolnvi tot mai tare și mai tare, pn cnd proporția oameni sntoși/bolnavi se va inversa, iar societatea și civilizația se vor prbuși sub presiunea tot mai mare a sistemului de sntate.

Rapcea Mihai

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.