Aud în ultima vreme de tot mai multe cazuri de persoane cu boli grave, mortale: leucemie sau cancer. Aflu ba de mama unui coleg ba de sora altuia, că și-au descoperit cancere. Pare că umbra morții flutură într-un cerc nevăzut, tot mai aproape, și mai aproape, ca o fantomă purtând măștile unor persoane tot mai cunoscute…

Din ce în ce mai multe anunțuri pe net sau afișe în instituții, cu copii ce au nevoie disperată de ajutor pentru a scăpa din ghearele acestor boli cumplite. Deja te ia un fior de panică, mâinile îți transpiră de frică și te gândești, plin de îngrijorare: oare nouă (mie și familiei mele, color dragi mie), când ne va veni rândul să plătim acest preț îngrozitor ?

Interesant este că nimeni nu publică nici o statistică privind creșterea ratei îmbolnăvirilor de cancer sau leucemie. Dar semnele creșterii exponențiale a acestor boli se văd cu ochiul liber. Propun un exercițiu, fiecăruia dintre voi, cititorii acestor rânduri: faceți o listă a persoanelor cunoscute, și apoi o listă a celor despre care știți (din cei cunoscuți) că suferă (sau a suferit) de una din aceste maladii (cancer sau leucemie). Veți obține probabil un rezultat destul de apropiat de cel al statisticilor ce nu sunt niciodată publicate, pentru a nu revolta sau înspăimânta populația.

De ce această explozie de cancere ? Am citit destul de multe materiale (unele dintre ele, studii medicale serioase) despre factorii de declanșare ai bolii. Alimentația rămâne una dintre principalele cauze, unanim acceptate, aproape la egalitate cu ereditatea.

Dacă vă mai amintiți, publicasem nu demult pe blog rezultatele unui studiu despre îmbolnăvirea cobailor hrăniți cu cereale modificate genetic. Rezultatele experimentului erau clare: legătura de cauzalitate între apariția tumorilor canceroase și hrana modificată genetic nu a mai putut fi ascunsă. Evident, această dovadă nu a schimbat cu nimic lucrurile: lumea s-a împiedicat pentru o clipă de adevăr, dar apoi s-a ridicat și a plecat buimacă, mai departe, fără nici o reacție. DE CE ?

Pentru că oamenii au devenit tot mai mecanici, tot mai reactivi doar la nevoile simple ale vieții. Cu regret, remarc faptul că tot mai mulți oameni și-au pierdut capacitatea de a mai duce un raționament la capăt, pentru a trage niște concluzii juste.

Spre exemplu, foarte mulți au auzit de studiul francezilor, cu șoriceii plini de tumori canceroase – datorate hranei modificate genetic. S-a dat știrea chiar și la Pro-Tv. Însă toți au trecut cu ușurință peste ea, ca niște copii care găsesc neplăcut faptul de a se preocupa cu lucrurile îngrijorătoare, pe ideea că și așa au destule griji. Am remarcat de altfel, o tendință tot mai accentuată a oamenilor de a respinge din start adevărurile dure, neplăcute, un gen de fugă inconștientă de subiectele ce conțin cuvintele boală, moarte, incurabil, etc. Cei mai mulți dintre noi au gândit deci, când au văzut știrea: bine, dar asta se întâmplă în Franța, noi aici, în Românica, mâncăm natural, de la țărani. Pe dracu, natural ! Asta se întampla acu 30 de ani, când Triță Făniță nu cumpăra soia, grâu și porumb modificate genetic, de la Monsanto. Grâu din care se face cam 80% din pâinea pe care o mâncăm noi. Acu 30 de ani, când roșiile erau stropite doar cu piatră acră, nu cu tot felul de porcării care să le facă să se înroșească artificial.

Și iarăși o să se găsească tot felul de naivi, care o să spună: bine, dar eu nu prea mănânc roșii, și nici pâine. Ba mănânci, nenică, mănânci, cum ar spune conul Iancu. Cam 90% din ce mâncăm conține amidon, ca substanță de îngroșare (ex. coca de pâine, sau de panificație pentru covrigi, bulionul – doar 30% roșie, restul amidon), amidon din ăla ieftin, că este economie de piață și tre să iasă banul. Deci, din ăla modificat genetic.

Aaaa, ții regim,  și zici că “mănânci sănătos” ? Numai pește, pui, vită, și cât mai rar, porc ? Păi află, meltene, că porcu, vita, puiul și peștele ăla a fost crescut și procesat industrial. Adică au fost hrăniți cu cerealele alea ieftine, modificate genetic. E drept, n-au mai avut timp să dezvolte cancer, că au murit la abator, însă ți-l transmit ție, prin substanțele aflate în carnea respectivă, așa, ca pe un ultim dar de adio.

Și atunci, mai ai dreptul să te miri că, deși, în opinia ta, “ai dus o viață sănătoasă”, ai mâncat chiar de la raftul de “bio” (uneori, când ți-a permis bugetul), te-ai trezit cu metastaze, precum șoriceii din experimental francezilor ? Sau, te mai miri ca prostul că îngerașul tău de 3 ani a făcut leucemie ? De unde această idee cretină că nu contează ce a mâncat animalul mâncat de tine ?

Dacă oamenii nu se vor trezi la timp și nu vor schimba modul de a trăi, de a face comerț, punând preț mai mult pe viață și pe sănătate decât pe profit, omenirea se va îmbolnăvi tot mai tare și mai tare, până când proporția oameni sănătoși/bolnavi se va inversa, iar societatea și civilizația se vor prăbuși sub presiunea tot mai mare a sistemului de sănătate.

Rapcea Mihai

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares