LEAP, modul revoluționar de a controla computerul

Hi-Tech

Controlul gestual al computerelor pare să fie următoarea evoluție tehnologică importantă. Nintendo și Microsoft au anticipat tendința de câțiva ani, dar Leap Motion e compania care promite să aducă pe calculatoare toate gesturile cu care utilizatorii s-au obișnuit deja pe ecranele tactile la același nivel de precizie.

„Ridică mâinile și fă cu mâna viitorului“ spune invitația de pe site-ul Leap Motion. Compania a brevetat o tehnologie care permite utilizatorilor să controleze diverse aplicații de pe propriul calculator cu ajutorul mișcării mâinilor și degetelor.

După ce filmul de prezentare al Leap a făcut milioane de vizualizări, începutul lui 2013 marchează intrarea pe piață a dispozitivului și software-ului asociat. Apropiat de dimensiunile unui stick de memorie, controller-ul extrem de compact integrează două camere de luat vederi, un microprocesor și o serie de LED-uri cu infraroșu care permit urmărirea gesturilor unei persoane, detectând mișcări de până la 1/100 dintr-un milimetru. Poate fi vorba de mișcări complexe ale mâinilor sau doar deplasări subtile ale degetelor, tehnologia fiind prezentată ca o variantă de 200 de ori mai precisă decât orice altă tehnologie disponibilă pe piață în acest moment.

Leap Motion elimină complet nevoia folosirii unui mouse sau a tastaturii prin controlul gestual. Poate fi folosit în jocuri, aplicații de modelare 3D, reproduce fidel toate gesturile întâlnite deja pe ecranele tactile (pinch to zoom, click, scroll șamd) și promite să aibă aplicații inclusiv în domeniul telemedicinei. Pe lângă device-ul care poate fi atașat oricărui calculator printr-un simplu cablu USB, Leap Motion colaborează deja cu producătorii de computere pentru integrarea tehnologiei direct între funcțiile PC-urilor.

Până atunci, dispozitivul poate fi pre-comandat pentru un preț de 70 de $ de pe site-ul companiei.

Sursa articol si foto: Leap Motion - via stylereport.ro

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *