Hi-Tech

Controlul gestual al computerelor pare s fie urmtoarea evoluție tehnologic important. Nintendo și Microsoft au anticipat tendința de cțiva ani, dar Leap Motion e compania care promite s aduc pe calculatoare toate gesturile cu care utilizatorii s-au obișnuit deja pe ecranele tactile la același nivel de precizie.

„Ridic minile și f cu mna viitorului“ spune invitația de pe site-ul Leap Motion. Compania a brevetat o tehnologie care permite utilizatorilor s controleze diverse aplicații de pe propriul calculator cu ajutorul mișcrii minilor și degetelor.

Dup ce filmul de prezentare al Leap a fcut milioane de vizualizri, nceputul lui 2013 marcheaz intrarea pe piaț a dispozitivului și software-ului asociat. Apropiat de dimensiunile unui stick de memorie, controller-ul extrem de compact integreaz dou camere de luat vederi, un microprocesor și o serie de LED-uri cu infraroșu care permit urmrirea gesturilor unei persoane, detectnd mișcri de pn la 1/100 dintr-un milimetru. Poate fi vorba de mișcri complexe ale minilor sau doar deplasri subtile ale degetelor, tehnologia fiind prezentat ca o variant de 200 de ori mai precis dect orice alt tehnologie disponibil pe piaț n acest moment.

Leap Motion elimin complet nevoia folosirii unui mouse sau a tastaturii prin controlul gestual. Poate fi folosit n jocuri, aplicații de modelare 3D, reproduce fidel toate gesturile ntlnite deja pe ecranele tactile (pinch to zoom, click, scroll șamd) și promite s aib aplicații inclusiv n domeniul telemedicinei. Pe lng device-ul care poate fi atașat oricrui calculator printr-un simplu cablu USB, Leap Motion colaboreaz deja cu productorii de computere pentru integrarea tehnologiei direct ntre funcțiile PC-urilor.

Pn atunci, dispozitivul poate fi pre-comandat pentru un preț de 70 de $ de pesite-ul companiei.

Sursa articol si foto:Leap Motion- via stylereport.ro

 

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer