Purtatorul de cuvant al guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat, vineri, ca premierulVictor Pontaa cerut in sedinta deguvernca proiectul de buget pe 2013 sa fie tratat ca si document clasificat, prin urmare nu poate furniza niciun fel de informatii pe acest subiect.

“In timpul sedintei de guvern, premierul Romaniei a cerut ca subiectul legat de discutia pe marginea bugetului (de stat pe 2013, n.r.) sa treaca la documente clasificate. Eu nu am acces la aceasta parte a sedintei, la documente clasificate, prin urmare nu am cum sa va dau nicio informatie pe acest subiect”, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Andrei Zaharescu.

El a precizat ca “in partea sedintei in care se discuta documente clasificate participa doar ministrii”. Intrebat de ce a fost secretizat proiectul de buget, Zaharescu a precizat ca informatiile “au fost clasificate pentru aceasta sedinta de guvern”, urmand ca saptamana viitoare datele sa fie prezentate public, asa cum anuntase anterior primul ministru.

Primul ministru a declarat, la inceputul sedintei de guvern, ca “ministrul bugetului va prezenta un prim proiect pentru bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale”, documentele fiind incluse pe lista suplimentara.

“Probabil ca saptamana viitoare, dupa ce finalizam aceasta prima faza a discutiilor cu fiecare ministru in parte, o sa facem o prezentare pentru mass-media si pentru societatea romaneasca a situatiei reale in care ne aflam in acest moment. (…) Vreau sa fie cel mai transparentprocesde alocare si de cheltuire a banilor publici”, a spus Victor Ponta.

Proiectul bugetului de stat nu poate fi un document clasificat, intrucat este vorba de un proiect de lege elaborat de guvern, iar ulterior dezbatut si aprobat de catre parlament.

sursa: ziare.com

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *