Marina rusa va organiza cele mai mari exercitii deárazboiáde la destramarea Uniunii Sovietice. Este sansa luiáVladimir Putináde a scoate in evidenta puterea militara rusa, dar ar putea fi si un avertisment subtil la adresa Statelor Unite.

Ministerul rus al Apararii a anuntat ca este “pentru prima data in ultimele decenii” cand vor avea loc exercitii navale de o asemenea amploare, scrieáWired.

La manevre vor lua parte flotele din Marea Nordului, Marea Baltica, Marea Neagra si Oceanul Pacific, se arata intr-un comunicat al ministerului citat. Exercitiul se va desfasura la sfarsitul lunii ianuarie 2013 si va implica debarcari ale unor amfibii in Caucaz si exercitii navale in Marea Mediterana.

Presedintele rus, Vladimir Putin si-a asumat un buget militar de 659 de miliarde de dolari pana in anul 2020. Ministerul Apararii de laáMoscovaáa anuntat ca pana in anul 2016,áRusiaáva fi dotata cu 18 nave de razboi noi si cu 30 de nave cu destinatie speciala, impreuna cu 6 submarine noi.

Ceea ce este ciudat este momentul ales si locul. Alegerea Marii Negre si a Marii Mediterane a condus la speculatii ca exercitiile ar putea pregati o eventuala evacuare a cetatenilor rusi dináSiria. Numarul acestora variind intre 9.000 si 30.000 de persoane.

Rusia are mai multe motive sa efectueze o demonstratie de forta in regiune. Se pare ca Moscova considera ca Marea Neagra este in pericol.

In noiembrie, Anna Glazova, un analist militar de la Institutul rus pentru studii strategice scria ca Statele Unite incearca sa “preia controlul militar din regiunea Marii Negre”.

Dovada: Washingtonul a mutat scutul anti-racheta ináTurciaási in Romania. Romania si Bulgaria au aderat laáNATOáin 2004, ceea in ochii Moscovei a insemnat ca “americanii au preluat efectiv controlul coastei vestice a Marii Negre”, a afirmat Glazova.

sursa: ziare.com

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares