Raportul medico-legal întocmit în urma exhumării tinerei Irina Cornici, care și-a pierdut viața la mănăstirea Sfânta Treime din localitatea Tanacu, județul Vaslui, în luna iunie a acestui an, răstoarnă datele primului raport medico-legal.
Raportul redactat de medicul Dan Gheorghiu, medic primar de medicină legală din Constanța, ajunge la concluzia că moartea Irinei Cornici a fost cauzată de o eroare medicală făcută de medicul ambulanței care i-a administrat tinerei șase fiole de adrenalină.
Prima analiză medico-legală, făcută sub presiunea emoțiilor stârnite de cazul de la Tanacu, îl acuza pe preotul Daniel Corogeanu de omucidere.
Cauza presupusă a morții era insuficiența cardio-respiratorie acută, insuficiența respiratorie restrictivă prin contenție (mecanică), șoc hipovolemic (scăderea cantității de sânge circulant), deshidratare importantă în contextul unui bufeu delirant halucinator (schizofrenie) neglijat, cu stare de agitație psihomotorie severă.
Noul raport medico-legal arată că, potrivit expertizei făcute după exhumare, Irina Cornici mai era încă în viață atunci când i s-au aplicat perfuzii cu o supradoză de adrenalină.
 
BBC a obținut în exclusivitate concluziile raportului pe care le publicăm mai jos:
1. Moartea numitei Irina Cornici Maricica Irina a fost violentă
 
2. Moartea s-a datorat unei insuficiențe cardiace acute survenite în urma administrării contraindicate și incorecte și ca mod și ca doză (mare) de adrenalină
 
3. Leziunile de violență constatate au putut fi produse prin comprimare de corpuri dure – contenție. Sunt minore și nu au legătură cu cauza morții. Leziunea de violență de la nivelul cotului drept a fost produsă prin înțepare cu ac de seringă, în timp ce victima trăia.
 
4. Moartea poate data din 15.06.2005 și, datorită existenței elementelor de reacție vitală (tromb și infiltrat hemoragic) apărute în urma puncției venoase pentru montarea perfuziei, momentul morții poate fi stabilit în intervalul situat între orele 1200 și 13.20.
 
5. Din datele medicale existente rezultă că victima era în evidența secției de psihiatrie Vaslui cu schizofrenie de tip dezorganizat. Afecțiunea psihică, precum și tratamentul aplicat la internarea din 21.04.2005 în secția Psihiatrie nu au legătură cu cauza morții.
În fișa întocmită de medicul ambulanței scrie că i s-au administrat Irinei Cornici șase doze de adrenalină.
Raportul medico-legal întocmit de doctorul Dan Gheorghiu cuprinde o descriere a efectelor adrenalinei: “Cantitatea mult peste normal de adrenalină administrată, cât și timpul de acțiune prelungit asupra cordului au avut efecte letale prin fibrilație ventriculară și stop cardiac ireversibil”, se spune în noua expertiză medico-legală.
sursa: BBC
CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares