Europa este dominat de socialiști. Acesta este un adevr indiscutabil. Franța este socialist pn-n mduva oaselor. Italia la fel. Și exemplele pot continua. Criza economic – care a adncit inechitțile dintre bogați și sraci, a permis instaurarea uni comunism de tip democratic, n care bogatul este obligat moral, de ctre stat, s suporte și cheltuielile sracului. La nivel de principii, Europa s-a ntors cu curu-n sus ! n loc s dea fiecruia ce i se cuvine, dup fapt și rsplat, Europa simte nevoia de egalitarism extrem, de “echitate” și “securitate” social pentru toate categoriile de cetțeni. Așa s-a ajuns la un alt gen de inechitate, n care bogatul pltește exorbitant impozite, iar sracul mai nimic, c n-are de unde. Deci, e mai practic s fii srac (nu foarte, numai ct s nu ieși n evidenț) n Europa, spre deosebire de Rusia, unde miliardarii umb cu averea la vedere, fr team de ochii pofticioși ai Statului.

Aceast rsturnare/schimb de mentalitate ntre Est și Vest este simptomatic pentru lumea noastr. Lucrurile seamn cu povestea celor doi vecini, fiecare cu soția lui (fericit n fond), tnjind ns n secret la a celuilalt. Conjunctura economic actual a favorizat acest “schimb de mame” ideologice, n care capitalismul democratic occidental ia cele mai pure msuri comuniste, iar comunismul mbrac haina celui mai lejer capitalism (piaț liber, impozite mici, ncurajarea inișiativei, atragerea de capital, etc.)

Ilie Nastase pleaca din Romania: "Ma mut in Rusia!"
Așa s-a ajuns la paradoxuri precum acela cIlie Nastase, fostul mare jucator de tenis roman, ce se declara revoltat de fiscalitatea excesiva din Romania anunta ca vrea sa paraseasca tara pentru a nu mai plati taxe.

Destinatia lui ar urma sa fie Rusia, fostul sportiv luand-o pe urmele actorului francez Gerard Depardieu.“Pentru ce ni se iau asemenea taxe? Pentru salariile parlamentarilor si europarlamentarilor? Nu mai vreau sa platesc, ma mut in Rusia, dupa Depardieu“, a declarat Ilie Nastase inLibertatea.

Fostul jucator de tenis este extrem de suparat dupa ce a aflat ca nu isi poate transforma casa in muzeu.

Ce uit acești “nuci” teribili ai societții occidentale este c ei au fcut banii n Europa cea mult hulit astzi, n vremea cnd “maica” Rusie bga la prnaie pe toți cei care aveam mai mult dect le trebuie, sub denumirea de chiaburi (chiabur – om gospodar).

Tare m tem c acest balans al leagnului istoric ideologic și va duce cursa n poziția inițial și ne vom trezi cu domnii Nstase și Depardieu peste vreo 2-3 ani plngnd, cu pașapoartele n mn, cernd azil politic la Ambasada SUA din Moscova.

, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *