Europa este dominată de socialiști. Acesta este un adevăr indiscutabil. Franța este socialistă până-n măduva oaselor. Italia la fel. Și exemplele pot continua. Criza economică – care a adâncit inechitățile dintre bogați și săraci, a permis instaurarea uni comunism de tip democratic, în care bogatul este obligat moral, de către stat, să suporte și cheltuielile săracului. La nivel de principii, Europa s-a întors cu curu-n sus ! În loc să dea fiecăruia ce i se cuvine, după faptă și răsplată, Europa simte nevoia de egalitarism extrem, de “echitate” și “securitate” socială pentru toate categoriile de cetățeni. Așa s-a ajuns la un alt gen de inechitate, în care bogatul plătește exorbitant impozite, iar săracul mai nimic, că n-are de unde. Deci, e mai practic să fii sărac (nu foarte, numai cât să nu ieși în evidență) în Europa, spre deosebire de Rusia, unde miliardarii umbă cu averea la vedere, fără teamă de ochii pofticioși ai Statului.

Această răsturnare/schimb de mentalitate între Est și Vest este simptomatic pentru lumea noastră. Lucrurile seamănă cu povestea celor doi vecini, fiecare cu soția lui (fericit în fond), tânjind însă în secret la a celuilalt. Conjunctura economică actuală a favorizat acest “schimb de mame” ideologice, în care capitalismul democratic occidental ia cele mai pure măsuri comuniste, iar comunismul îmbracă haina celui mai lejer capitalism (piață liberă, impozite mici, încurajarea inișiativei, atragerea de capital, etc.)

Ilie Nastase pleaca din Romania: "Ma mut in Rusia!"
 Așa s-a ajuns la paradoxuri precum acela că Ilie Nastase, fostul mare jucator de tenis roman, ce se declara revoltat de fiscalitatea excesiva din Romania  anunta ca vrea sa paraseasca tara pentru a nu mai plati taxe.

Destinatia lui ar urma sa fie Rusia, fostul sportiv luand-o pe urmele actorului francez Gerard Depardieu.“Pentru ce ni se iau asemenea taxe? Pentru salariile parlamentarilor si europarlamentarilor? Nu mai vreau sa platesc, ma mut in Rusia, dupa Depardieu“, a declarat Ilie Nastase in Libertatea.

Fostul jucator de tenis este extrem de suparat dupa ce a aflat ca nu isi poate transforma casa in muzeu.

Ce uită acești “năuci” teribili ai societății occidentale este că ei au făcut banii în Europa cea mult hulită astăzi, în vremea când “maica” Rusie băga la pârnaie pe toți cei care aveam mai mult decât le trebuie, sub denumirea de chiaburi (chiabur – om gospodar).

Tare mă tem că acest balans al leagănului istoric ideologic își va duce cursa în poziția inițială și ne vom trezi cu domnii Năstase și Depardieu peste vreo 2-3 ani plângând, cu pașapoartele în mână, cerând azil politic la Ambasada SUA din Moscova.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares