Câteva sute de mii de oameni s-au adunat la Turnul Eiffel din Paris, duminică pentru a protesta împotriva planului președintelui Francois Hollande a legaliza până în iunie căsătoriile între homosexuali și adopțiile de copii de către aceștia.

Trei coloane de protestatari, fluturând steaguri de culoare roz și albastru care prezintă un tată, o mamă și doi copii, s-au reunit la Turnul Effel, pornind din diferite puncte de întâlnire în Paris. Mulți au venit protestatari au sosit din provinice, cu trenul sau cu autobuzul.
Hollande a promis că va trece prin Parlament legea cu “majoritate parlamentară” dar planul socialiștilor săi este afectat de  afectat recenta opoziție publică manifestată de francezi, care i-a forțat pe deputați să amâne un proiect de lege ce permitea cuplurilor de lesbiene accesul la inseminarea artificială.
Parcul Champ de Mars, și zona Turnul Eiffel au fost ocupate de manifestanți, dar estimările privind prezența participanților au variat foarte mult. Organizatorii au susținut că aproape un milion de oameni au protestat, în timp ce poliția a menționat o prezență de 340.000 de participanți, foarte mare pentru acest gen de proteste în Franța.
“Nimeni nu se aștepta la așa ceva cu două sau trei luni în urmă”, a declarat Frigide Barjot, o cunoscută actriță de comedie. La miting, aceasta a dat citire unei scrisori deschise adresate președintelui Hollande cerându-i să-și retragă proiectul de lege și organizeze o dezbatere publică extinsă privind problema căsătoriilor homosexuale și adopțiilor de copii de către homosexuali.


Puternic susținută de către înalți prelați ai Bisericii Catolice, Barjot și echipa sa au mobilizat familiile de francezi ce frecventează biserica, precum și din francezii cu vederi politice conservatoare, dar și musulmani, evanghelici și chiar homosexuali care se opun căsătoriilor dintre persoane de același sex.
Biroul președintelui Hollande a raspuns acestei manifestații printr-un comunicat prin care a declarat că hotărârea președintelui de a promova legea căsătoriilor și adopțiilor homosexuale rămâne aceeași.

Toleranți dar ÎNGRIJORAȚI
“Francezii sunt toleranți, dar sunt profund atașați de valorile familiei tradiționale și de apărarea drepturilor copiilor”, a declarat Daniel Liechti, vice-președinte al Consiliului Național al evanghelicilor francezi, care a cerut membrilor săi să se alăture marșului.


Oponenții la căsătoriile gay și adoptiile homosexuale de copii, inclusiv liderii de cele mai multe credința în Franța, au susținut că reforma ar crea probleme psihologice și sociale pentru copii, pe care ei cred ar trebui să îi protejeze în fața dorințelor de drepturi egale pentru adulții homosexuali.
Hollande a înfuriat pe cei care se opun căsătoriilor homosexuale prin sa încercarea de a evita o dezbatere publică privind reforma, pe care ministrul Justiției, Christiane Taubira descris-o ca “o schimbare de civilizație”, șovăind însă cu privire la prezentarea publică a detaliilor legate de acest proiect legislativ.
Celelalte proiecte prezidențiale specifice stângii socialiste, cum ar fi o taxarea de 75 la suta a bogaților, care a fost declarată neconstituțională, precum și lupta șovăielnică împotriva creșterii șomajului  au știrbit popularitatea președintelui Hollande în sondaje de opinie recente.

Protestele catolice din Marea Britanie, Italia
Căsătoriile între persoane de același sex sunt legale în 11 țări, inclusiv Belgia, Portugalia, Țările de Jos, Spania, Suedia, Norvegia și Africa de Sud, precum și noua state din SUA si Washington DC.
Peste 1.000 de clerici catolici din Marea Britanie au emis sâmbătă o scrisoare de protest împotriva planurilor  de legalizare a căsătoriilo între homosexuali.

În Italia, cotidianul Vaticanului L’Osservatore Romano de duminică a comentat o hotărâre judecătorească împotriva unui tată care a solicitat custodia fiului său, deoarece mama locuiește acum împreună cu partenerul ei de sex feminin.

Protestatarii au mărșăluit tineri și bătrâni, mulți dintre ei cupluri cu copii înn cărucioare sau de pe umerii părinților pe o vreme cu temperaturi sub zero grade.

“Sunt foarte fericit că cuplurile homosexuale au drepturi și sunt recunoscute din punct de vedere civil”, a declarat protestatarul Vianney Gremmel, “dar am întrebări cu privire la adopție.”

Cardinalul Andre Vingt-Trois, un lider catolic care a lansat opoziție cu o predică critică în luna august, a salutat protestatari în sudul Parisului, dar nu mărșăluit alături de ei.

SUSȚINERE ÎN SCĂDERE
Susținerea publicului pentru căsătoria gay în Franța a scăzut cu aproximativ 10 puncte procentuale la sub 55 la sută, deoarece adversarii acesteia au început să manifeste public, conform sondajelor de opinie, și mai puțin de jumătate din aceste gay intervievati recent vrut să câștige drepturile de adoptie.
Sub această presiune, legislatorii au scăzut un plan pentru a permite, de asemenea, lesbiene acces la inseminarea artificială.
Organizatorii insistă că nu sunt împotriva homosexualilor și lesbienelor, dar pentru drepturile copiilor de a avea un tată și mamă.
Sloganuri pe postere și bannere aprobate de către organizatori au inclus “marriagophile nu, homofob”, “toți născuți din tată și mamă” și “paternitate, maternitate, egalitate.”
CIVITAS, un grup de extrema-dreapta catolic care vede homosexualitatea ca pe un pacat, a organizat un marș mult mai mic de-a lungul unei alte rute.
sursa: yahoo.news

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares