Ambasadorul norvegian in Iran, Jens-Petter Kjemprud, a spus ca tara sa este dispusa sa aiba o relatie mai stransa cu regimul de la Teheran in domeniul energiei.

Oficialul norvegian a facut aceasta declaratie in cadrul unei intalniri cu Rouyar Eshaq, director de relatii publice in cadrul Ministerului Petrolului din Iran, scriePravda.

Reprezentantul iranian a fost invitat de norvegieni sa faca o vizita in tara lor pentru ca relatia dintre cele doua state sa fie consolidata. Rouyar a subliniat puterea tarii sale in domeniul tehnologiei si resurselor umane. Acesta l-a invitat pe Kjemprud in provincia Bushehr, situata in sudul Iranului, pentru a putea vedea realizarile industriei petroliere iraniene.

La inceputul anului trecut, SUA si Uniunea Europeana au impus sanctiuni Iranului in domeniul financiar si in cel energetic. Cauza a fost reprezentata de programul nuclear pe care Iranul nu vrea sa il stopeze. Norvegia nu este stat UE, insa s-a aliniat in trecut deciziilor luate la nivel comunitar. Acum, colaborarea cu Iranul vine in directia opusa acestei tendinte europene.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares