Chestii nasoale despre drogurile “sigure”

Umblă tot felul de vorbe prin târg, cum că o chestie pe care o iei, dacă nu dă dependență, e sigură și nu face rău la sănătate. Am zis că e bine să scriu câteva rânduri pe tema asta, în speranța că o să îi trezească pe unii. Trec dincolo de aspectul legal și moral. Să spunem că ești destul de idiot și de nesimțit să ignori problema legală (că sunt interzise și poți face pușcărie din cauza asta – iar cel mai mult suferă familia, părinții). Dar sunt unii care vor spune că iarba și ketamina sunt sigure, că nu dau nici dependență și nu fac rău la sănătate. Greșit !

În ultima vreme, la capturile poliției printre dealerii de marijuana, s-a descoperit la analize (îngrijorător de des !) că băieții care cultivă indoor pentru profit maxim, nu se mai mulțumesc cu “tăria” dată de speciile sau soiurile profitabile, pentru că e complicat (și te costă mult) să ții lămpi de 5000 de wați pe câteva plante, timp de luni de zile (te arde rău la factura de curent). Și atunci “băieții deștepți” din această industrie (mai ales din zona Drumul Taberei și Ferentari), ca să dea “tărie” produsului final, stropesc mugurii plantelor sărace în THC, cu heroină diluată, care formează la uscare acele cristale mici, albe ce dau impresia de THC. Avantajul este dublu pentru acești ticăloși: pe de-o parte iarba fumată astfel dă o stare euforică mult mai puternică, pe de altă parte apare dependența dată de heroină, senzația că iarba cea mai “bună” e cea de la dealerul respectiv – de unde și “fidelizarea” clientului, și trecerea treptată a acestuia pe heroină (la care dependența este extrem de nasoală, distuge sistemul nervos, etc.).

Deci, cam asta e povestea cu iarba cumpărată de pe aiurea. Vorba asta circulă printre polițiști, părerea mea este că era bine dacă o făceau publică printrun anunț.

Acu, povestea cu vitamina K. Chiar aseară arătau pe National Georgaphic un documentar despre dependenții de ketamină din Canada. Și aici, sunt două categorii de useri: ăia care o iau injectabilă, și cei care o trag pe nas, sub formă de cristale. Cei care bagă cristale ajung să tragă foarte multă, căci efectul este mai intens, însă arătau că apar probleme de sănătate grave. Arătau un tânăr care la început avea simtome de urinare din ce în ce mai dese (și de 200 de ori pe zi !), urina cu dureri, cu sânge, iar când s-au dus la medicul urolog, avea vezica urinară micșorată, uretra făcută franjuri, de au trebuită să îl opereze, să i le scoată și să îi facă altele din maț (intestinul gros). Oribil ! Deci, s-a constata că la persoanele ce consumă ketamină, li se distruge stratul protector de celule din vezică și li se paradește rapid acest organ pișător. Adio sex, adio bărbăție !

Deci, nu e de joacă ! Părerea mea, schimbați hobbyurile. Apucați-vă de un sport ceva, e mai sănătos.

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *