Umbl tot felul de vorbe prin trg, cum c o chestie pe care o iei, dac nu d dependenț, e sigur și nu face ru la sntate. Am zis c e bine s scriu cteva rnduri pe tema asta, n speranța c o s i trezeasc pe unii. Trec dincolo de aspectul legal și moral. S spunem c ești destul de idiot și de nesimțit s ignori problema legal (c sunt interzise și poți face pușcrie din cauza asta – iar cel mai mult sufer familia, prinții). Dar sunt unii care vor spune c iarba și ketamina sunt sigure, c nu dau nici dependenț și nu fac ru la sntate. Greșit !

n ultima vreme, la capturile poliției printre dealerii de marijuana, s-a descoperit la analize (ngrijortor de des !) c bieții care cultiv indoor pentru profit maxim, nu se mai mulțumesc cu “tria” dat de speciile sau soiurile profitabile, pentru c e complicat (și te cost mult) s ții lmpi de 5000 de wați pe cteva plante, timp de luni de zile (te arde ru la factura de curent). Și atunci “bieții deștepți” din aceast industrie (mai ales din zona Drumul Taberei și Ferentari), ca s dea “trie” produsului final, stropesc mugurii plantelor srace n THC, cu heroin diluat, care formeaz la uscare acele cristale mici, albe ce dau impresia de THC. Avantajul este dublu pentru acești ticloși: pe de-o parte iarba fumat astfel d o stare euforic mult mai puternic, pe de alt parte apare dependența dat de heroin, senzația c iarba cea mai “bun” e cea de la dealerul respectiv – de unde și “fidelizarea” clientului, și trecerea treptat a acestuia pe heroin (la care dependența este extrem de nasoal, distuge sistemul nervos, etc.).

Deci, cam asta e povestea cu iarba cumprat de pe aiurea. Vorba asta circul printre polițiști, prerea mea este c era bine dac o fceau public printrun anunț.

Acu, povestea cu vitamina K. Chiar asear artau pe National Georgaphic un documentar despre dependenții de ketamin din Canada. Și aici, sunt dou categorii de useri: ia care o iau injectabil, și cei care o trag pe nas, sub form de cristale. Cei care bag cristale ajung s trag foarte mult, cci efectul este mai intens, ns artau c apar probleme de sntate grave. Artau un tnr care la nceput avea simtome de urinare din ce n ce mai dese (și de 200 de ori pe zi !), urina cu dureri, cu snge, iar cnd s-au dus la medicul urolog, avea vezica urinar micșorat, uretra fcut franjuri, de au trebuit s l opereze, s i le scoat și s i fac altele din maț (intestinul gros). Oribil ! Deci, s-a constata c la persoanele ce consum ketamin, li se distruge stratul protector de celule din vezic și li se paradește rapid acest organ piștor. Adio sex, adio brbție !

Deci, nu e de joac ! Prerea mea, schimbați hobbyurile. Apucați-v de un sport ceva, e mai sntos.

 

CategoryUncategorized
Tags,
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares